Σελίδες

7 Αυγούστου 2022

Μπακαλίστικες και λαϊκίστικες προσεγγίσεις στην υπόθεση των θανάτων covid: ένα διαρκές ψέμα που αγγίζει τα όρια της απάτης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός
 
Επειδή οι θάνατοι από COVID είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για μπακαλίστικες και λαϊκίστικες προσεγγίσεις, ας θυμίσουμε ξανά κάποια πράγματα (Δήλωση Υπουργού Επικρατείας σε post στο Facebook, 2/8/2022, την οποία συμμερίζομαι πλήρως-για άλλους λόγους όμως).
 
–ΠΟΥ, 7 Ιουνίου 2020 (EIKONA 1)  
 
Έγγραφο με τίτλο: “Ιατρική πιστοποίηση, κωδικοποίηση ICD και αναφορά θνησιμότητας που σχετίζεται με τη νόσο COVID-19”
(το έγγραφο εδώ: https://tinyurl.com/ysbescaw) 
 

Ορισμός θανάτου από COVID  
 
Ως ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ COVID-19 ορίζεται, για σκοπούς επιτήρησης, ο θάνατος ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΑ ΣΥΜΒΑΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ, σε ένα πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19, ΕΚΤΟΣ εάν υπάρχει σαφής εναλλακτική αιτία θανάτου που δεν μπορεί να σχετίζεται με τη νόσο COVID-19 (π.χ τραύμα). ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει περίοδος πλήρους ανάρρωσης μεταξύ της νόσησης με COVID-19 και του θανάτου.  
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι θάνατοι ΑΠΟ COVID-19 διαφέρουν από τους θανάτους ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ με τον COVID-19 (ΜΕ COVID-19). Αυτοί μπορεί να είναι θάνατοι που οφείλονται σε τυχαία αίτια ή φυσικά αίτια, όταν η νόσος COVID-19 ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ Η ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΗ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ σύμφωνα με τις οδηγίες κωδικοποίησης ICD (βλ. Ενότητα 4.2).”  
 
Οδηγίες για την πιστοποίηση της νόσου COVID-19 ως αιτίας θανάτου  
 
Δεδομένης της ανάγκης για ακριβή στατιστικά στοιχεία για τον COVID-19, είναι σημαντικό να καταγράφονται και να αναφέρονται οι θάνατοι ΑΠΟ COVID-19 με ενιαίο τρόπο.  
 
Καταγραφή της νόσου COVID-19 στο ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου
 
Η νόσος COVID-19 θα πρέπει να καταγράφεται στο ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου για ΟΛΟΥΣ τους θανόντες όπου η ασθένεια ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ, Ή ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Ή ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.  
 
EIKONA 2 (από το ίδιο έγγραφο του ΠΟΥ).  
 
Περίπτωση πιστοποιητικού θανάτου με υποκείμενη αιτία θανάτου ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ που προκάλεσε ΑΟΡΤΙΚΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ και ΥΠΟ-ΟΓΚΑΙΜΙΚΟ ΣΟΚ, σε ασθενή με COVID-19, που χαρακτηρίζεται ως ΜΗ-COVID ΘΑΝΑΤΟΣ
 
EIKONA 3 (από το ίδιο έγγραφο του ΠΟΥ). Περίπτωση πιστοποιητικού θανάτου με υποκείμενη αιτία θανάτου ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ που προκάλεσε ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ και υπο-ογκαιμικό σοκ, σε ασθενή με COVID-19, που χαρακτηρίζεται ως ΜΗ-COVID ΘΑΝΑΤΟΣ 
 
–Πρόεδρος ΕΟΔΥ, 18 Νοεμβρίου 2021  
(Εφημερίδα Πρώτο Θέμα εδώ: https://tinyurl.com/aruhzv8r)  
 
“Η Ελλάδα ακολουθεί το πρωτόκολλο που είχε οριστεί εξαρχής από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Σύμφωνα με αυτό, στο Μητρώο των θανάτων covid καταχωρούνται όλοι όσοι πεθαίνουν στα νοσοκομεία ή κατ’ οίκον και έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό”  
 
ΠΡΟΣΕΞΤΕ, δεν λέει “όσοι είχαν νόσο COVID”. Λέει όσοι “ έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό”.  
 
— Υπουργός Επικρατείας, 2 Αυγούστου 2022 (EIKONA 4) 
 
 “Επειδή οι θάνατοι από Covid είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για μπακαλίστικες και λαϊκίστικες προσεγγίσεις, ας θυμίσουμε ξανά κάποια πράγματα.  
 
… με την Ελλάδα να είναι από τις ελάχιστες χώρες της ΕΕ που εφαρμόζουν κατά γράμμα τη μεθοδολογία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας”.
 
Θα αφήσω τον κάθε αναγνώστη να κρίνει μόνος του ποιος ψεύδεται ασύστολα σε βαθμό που ίσως πλέον θα έπρεπε να χαρακτηρίσουμε την κατάσταση ως απάτη, και ποιος προσβάλλει εσκεμμένα τους ασθενείς, τους θανόντες, την επιστήμη και τη νοημοσύνη όλων των πολιτών.  
 
Πρόκειται για στατιστικές αλχημείες που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΟΥ ΠΟΥ, και για μπακαλίστικες και λαϊκίστικες προσεγγίσεις σε ένα θέμα ο χειρισμός του οποίου έχει διχάσει, τρομοκρατήσει, γονατίσει και καταστρέψει την κοινωνία και τη χώρα.  
 
Το θέμα το έχουμε αναδείξει από τις 6 Μαϊου 2020 (facebook post εδώ: . https://tinyurl.com/adsf3rtm).  
 
Πέρασαν πάνω από 2 χρόνια. Εδώ και καιρό, η κατάσταση αυτή αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ.  
 
το είδαμε ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.