Σελίδες

25 Αυγούστου 2022

«Το κακό θα σας έρθη από τους διαβασμένους»

Γράφει ο Κωνσταντίνος Βαθιώτης
 
Μία από τις σημαντικότερες προφητείες του Αγίου και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού, η οποία με την άφιξη του κορωνοϊού είδαμε να επαληθεύεται κατά τρόπο θλιβερό, είναι η εξής:
«Το κακό θα σας έρθη από τους διαβασμένους». 
 
Και πράγματι, το κακό ήρθε από τους διαβασμένους, δηλαδή από τους ειδικούς (προπάντων) της ιατρικής και της νομικής επιστήμης, εκ των οποίων άλλοι μεν συνέπραξαν ενεργά στην εγκαθίδρυση της υγειονομικής δικτατορίας, άλλοι δε ετήρησαν εκκωφαντική σιωπή, ευλογώντας διά παραλείψεως τις επιλογές του ιατροφασιστικού καθεστώτος.
 
Η εξήγηση γιατί οι διαβασμένοι ήσαν οι πρώτοι που έπεσαν στην παγίδα της επιστήμης τους, αδυνατώντας να διακρίνουν με διαυγή ματιά τα υπόγεια ρεύματα που δηλητηρίασαν τα πνεύματα, βρίσκεται, μεταξύ άλλων, σε ένα βιβλιαράκι που έχει γραφτεί από τον Όσιο Ιγνάτιο Μπριαντσανίνωφ με τίτλο «Η Βασιλεία του Θεού και ο Αντίχριστος» (μτφ.: Π. Μπότσης, Αθήνα 2011). 
 
Εκεί διαβάζουμε (σελ. 46/47):
«Η ανθρώπινη επιστήμη επαινεί κι εγκωμιάζει το νου, τον φουσκώνει, διογκώνει το "Εγώ" του. Η θεία επιστήμη αποκαλύπτει στην ψυχή μια προορισμένη, διαμορφωμένη και ισορροπημένη παραίτηση, που μαζί με ταπείνωση οδηγεί στην αυταπάρνηση. Γίνεται σαν ένας καθρέφτης καθαρός που λαμβάνει κι αντανακλά θείες εικόνες κι εντυπώσεις». 
 
Οι διαβασμένοι, λοιπόν, που είναι παράφορα ερωτευμένοι με το αντικείμενο των σπουδών τους, που εκπαιδεύθηκαν να λατρεύουν την επιστήμη ως θεότητα, η οποία τους χορηγεί ταυτότητα (για να ξεχωρίζουν από το κοπάδι) και παράλληλα τροφοδοτεί αενάως την φιλαυτία τους, δεν είχαν φροντίσει να διαθέτουν έναν καθαρό καθρέφτη, ώστε να μπορούν να παίρνουν Άνωθεν καρδιακά μηνύματα. 
 
Έτσι, οι διαβασμένοι αυτοανακηρύχθηκαν σε θεούς χωρίς Θεό, επικαλούμενοι την αυθεντία της επιστήμης τους. Παραπλανήθηκαν και παραπλάνησαν αμέτρητους πολίτες που ήδη προ κορωνοϊού έβλεπαν τους ειδικούς σαν μικρούς ή μεγάλους θεούς. 
 
Φυσικά, κάποιοι (αν όχι πολλοί) διαβασμένοι ήσαν μυημένοι στο μεγάλο κόλπο, ακολουθώντας την γραμμή που τους υπαγόρευσαν κάποιες μοχθηρές κοινότητες.  
 
Ο Ντοστογιέβσκη στο αυτοτελώς εκδοθέν δοκίμιό του «Ο Μέγας Ιεροεξεταστής» από το πολυδιαβασμένο μυθιστόρημά του «Αδελφοί Καραμάζοφ» (μτφ.: Άρ. Αλεξάνδρου, εκδ. Γκοβόστη, Αθήνα 2015, σελ. 59/60) κλείνει με την σκέψη ότι: 
 
Δεν αποκλείεται να υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα παρόμοιων μοναδικών γέρων σαν τον Ιεροεξεταστή, οι οποίοι συναπαρτίζουν κάποια «μυστική ένωση, που έγινε από καιρό πια για να φυλάξει το μυστικό, για να το κρύψει από τους αδύνατους και δύστυχους ανθρώπους με τον σκοπό να τους κάνει ευτυχισμένους. Φαντάζομαι πως και οι μασόνοι θα ΄χουν ένα παρόμοιο μυστικό και πως γι’ αυτό οι καθολικοί δε χωνεύουν τόσο πολύ τους μασόνους. Είναι γιατί τους βλέπουν σαν ανταγωνιστές που διασπούν την ενότητα της ιδέας, τη στιγμή που θα ΄πρεπε να υπάρχει ένα μονάχα ποίμνιο και ένας ποιμήν…». 
 
Το μυστικό αυτό είναι ότι ο Ιεροεξεταστής δεν πιστεύει στον Θεό (ό.π., σελ. 59). Άραγε, ποιο να είναι το μυστικό των αντίστοιχων μυημένων-διαβασμένων που προπαγάνδισαν λυσσαλέα τις άμεσα ή έμμεσα υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις; 
 
Ο Κοσμάς ο Αιτωλός είχε επίσης προφητεύσει ότι:
«μετά τον πόλεμο οι άνθρωποι θα τρέχουν μισή ώρα δρόμο για να βρίσκουν άνθρωπο και να τον κάμουν αδελφό».  
 
Άραγε ποιον πόλεμο; Τον μεταφορικώς νοούμενο πόλεμο κατά του «αόρατου εχθρού» (sic) ή κάποιον κυριολεκτικώς νοούμενο πόλεμο, π.χ. τον Γ΄ Παγκόσμιο; Δεδομένου ότι τα δρακόντεια υγειονομικά μέτρα, και ιδίως η υποχρεωτική χρήση μάσκας καθώς και η υποβολή στον μαζικό εμβολιασμό με πειραματικά εμβόλια, έφεραν την διχόνοια ανάμεσα σε αδέλφια, συζύγους, φίλους, γνωστούς, αλλά και ανάμεσα σε κληρικούς και ειδικούς (συναφής είναι και η εξής προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού: «θάρθει καιρός που οι χριστιανοί θα ξεσηκωθούν ο ένας κατά του άλλου»), πολλοί αναγκάστηκαν να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις για να συναντήσουν δυσεύρετους ομοϊδεάτες!  
 
Δύο ακόμη προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού κάνουν σήμερα ιδιαίτερη αίσθηση. Σύμφωνα με την πρώτη: 
«Θα έρθη καιρός που θα διευθύνουν τον κόσμο τα άλαλα και τα μπάλαλα». 
 
Όποιος ρίξει μια ματιά στα πρόσωπα που κυβερνούν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τις άλλες χώρες, ευχερώς θα διαπιστώσει ότι στο πηδάλιο των εθνικών κυβερνήσεων βρίσκονται αγκυροβολημένες κάποιες θλιβερές μαριονέτες που, υπό κανονικές συνθήκες, δεν θα μπορούσαν να έχουν υπό την διεύθυνσή τους ούτε ταβέρνα. Κατ’ εφαρμογήν της θεωρίας του Θαυμαστού Ανάποδου Κόσμου, όλοι οι ανάξιοι έχουν καταλάβει θέσεις που θα έπρεπε να προορίζονται μόνο για το εκλεκτότερο υλικό της κοινωνίας, στηρίζονται δε απροκάλυπτα από τα αργυρώνητα Μέσα Μαζικού Ευνουχισμού. 
 
Σύμφωνα με την δεύτερη προφητεία:
«Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο αλλά δεν θα προφθάσουν / Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα». 
 
Ας ελπίσουμε όντως να μην προφθάσουν, αλλά όσο κότες είναι οι ίδιοι οι πολίτες που, παρότι τους ξεπουπουλιάζουν, παρακολουθούν με παροιμιώδη απάθεια την διαδικασία ανασκολοπισμού τους από τους κυβερνητικούς εμπαίκτες δικτατορίσκους, οι οποίοι τους ταΐζουν με επιδοματικά ψίχουλα, τότε η φορολόγηση της κότας μπορεί να μην αποσοβηθεί. 
 
ΥΓ: Την 24η Αυγούστου 2022, μέσα σε εκκλησία όπου τιμήθηκε η μνήμη του Κοσμά του Αιτωλού, η συντριπτική πλειονότητα των πιστών (;) παρακολουθούσε την Θεία Λειτουργία μασκοφορεμένη, κάποιοι δε εξ αυτών, όπως η εικονιζόμενη κυρία, φορούσαν διπλή μάσκα, γεγονός που πιστοποιεί το μέγεθος του τρόμου που διέσπειραν οι σατανοκίνητοι ινστρούχτορες της υγειονομικής δικτατορίας, μολύνοντας το μυαλό και την ψυχή των αγαθών πολιτών. Ο τρόμος αυτός έχει διαπεράσει τόσο βαθιά τα εγκεφαλικά κύτταρά τους, που, ακόμη κι αν αύριο ανακοινωνόταν η λήξη των υγειονομικών μέτρων, επειδή π.χ. η κήρυξη της πανδημίας ήταν απλώς ένα πείραμα, οι μάσκες θα αποδεικνύονταν ανθεκτικότατες για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως για πολλά χρόνια ακόμη. Επειδή, όμως, τέτοια ανακοίνωση δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει, αλλ’ αντιθέτως μπορεί να ανανεωθεί ο κορωνοϊκός τρόμος εξαιτίας νέων μεταλλάξεων ή να αναβαθμισθεί με εμπλουτισμό από άλλη πανδημία, δεν θα ήταν δύσκολο να μιμηθούμε τον Κοσμά τον Αιτωλό και να πλάσουμε την εξής προφητεία: 
 
Θα έρθει εποχή που, για να βγάλουν οριστικά οι πολίτες τις μάσκες από τα πρόσωπά τους, θα πρέπει να προβλεφθεί πρόστιμο όχι απλώς 300, αλλά 600 ευρώ!  
 
Έτσι επαληθεύθηκε η προφητική ρήση όχι του Κοσμά του Αιτωλού, αλλά του μακαριστού π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου (βλ. Δάφνη Βαρβιτσιώτη, Νέα Εποχή. Εξέλιξη ή χειραγώγηση, εκδ. Αθ. Σταμούλη, Αθήνα 2004, σελ. 22), ο οποίος παρατηρούσε ότι: 
 
«Η Νέα Εποχή δεν θέλει να αδειάσει τις εκκλησίες. Θέλει να αλλάξει το φρόνημα όσων καταφεύγουν σ' αυτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.