Σελίδες

27 Αυγούστου 2022

Ερντογάν: Όλα δικά μας είναι…. Κληροδότημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μας…

Όλα δικά μας είναι ….. Κληροδότημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μας… 
 
ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ.
 
Επιμέλεια – Έρευνα από Αντώνη Αντωνά…. 
 
Οι εταιρείες ενέργειας Total Energies και Eni ανακοίνωσαν μια σημαντική ανακάλυψη φυσικού αερίου, μέχρι και 70 δισ. κυβικών μέτρων, στο οικόπεδο 6 (Cronos-1), ανοιχτά της Κύπρου. Το κοίτασμα Cronos-1, το οποίο βρίσκεται περίπου 160 χλμ νοτιοδυτικά των ακτών της Κύπρου και σε βάθος 2.287 μέτρων, εμφάνισε αρκετά καλά διαστήματα καλής ποιότητας ανθρακικών αλατών και επιβεβαίωσε τη συνολική καθαρή αμοιβή αερίου, άνω των 260 μέτρων, αναφέρει η Total Energies σε ανακοίνωση. 
 
Η ανακάλυψη αυτή έρχεται μετά την ανακάλυψη στο Calypso-1 που έγινε στο ίδιο οικόπεδο, το 2018. 
 
Σχεδιάζεται η γεώτρηση ενός ακόμη κοιτάσματος στο οικόπεδο 6, προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπάρχουν σημαντικοί επιπρόσθετοι πόροι και να αξιολογηθούν οι καλύτερες επιλογές ανάπτυξης. 
 
Μόλις ανακοινώθηκαν τα πιο πάνω οι άρπαγες Τούρκοι επανήλθαν δριμύτεροι και θρασύτατοι … Όχι ότι έπαψαν ποτέ να είναι …. 
 
Συνδιαχείριση, διαμοιρασμό των υδρογονανθράκων, ως ….Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης προτάσσει η τουρκική πλευρά των κοιτασμάτων, που ευρίσκονται στην Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά αν τυχόν βρεθούν κοιτάσματα και από την πλευρά του ΤΚ καθεστώτος, αυτά είναι αποκλειστικά δικά τους! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο εγκάθετος της Άγκυρας, Ερσίν Τατάρ, έθεσε το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής του με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μιροσλάβ Γιέτζια, στα κατεχόμενα. Αντί της συζήτησης οποιουδήποτε άλλου μέτρου, το κατοχικό καθεστώς ζητά συνδιαχείριση και καταμερισμό των εσόδων πριν από την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό. Το παράνομο καθεστώς του 10% σήμερα επιβάλλει όρους και διεκδικεί …. Το 50%. Η θρασύτητα τους δεν έχει όρια .. 
 
Παρένθεση.  
 
Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2020, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε: «Η μεγαλύτερη ανακάλυψη της Τουρκίας σε φυσικό αέριο καταγράφηκε στη Μαύρη Θάλασσα. Ο Πορθητής ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου στο τεμάχιο Τούνα-1 και ανακάλυψε 320 δις. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Τα ευρήματα είναι προάγγελος ενός ακόμη μεγαλύτερου κοιτάσματος. Αυτό είναι ένα μέρος του κοιτάσματος που βρέθηκε. Θα ξεκινήσουμε αμέσως να εξερευνούμε και τα άλλα πηγάδια. Στόχος μας είναι το 2023!!!! το αέριο της Μαύρης Θάλασσας να δοθεί στο λαό μας. «Περιμένουμε» αντίστοιχες καλές ειδήσεις και στην ανατ. Μεσόγειο. (Δηλ. και Ελληνικό Αιγαίο και ΑΟΖ Κύπρου.) Προχωράμε προς στους στόχους χωρίς να «εποφθαλμιούμε» το δικαίωμα κανενός, αλλά και χωρίς να παραχωρούμε τα δικά μας δικαιώματα σε κανέναν. Όταν μας θέτουν ένα τέτοιο ζήτημα, με πρώτη την Ελλάδα, γνωρίζουν ότι εμείς έχουμε δίκιο». 
 
Το εύλογο ερώτημα. Αφού ήδη ανακάλυψαν πλούσια κοιτάσματα στη Μαύρη Θάλασσα … και το 2023 θα δοθούν στον Τουρκικό λαό, γιατί δεν ξεκουμπίζονται από την γειτονιά μας για να σώσουν και τον λαό τους από την μαύρη φτώχεια που τον μαστίζει; Πλην εάν όπως συνηθίζει ο Ερντογάν είναι ακόμη μια παραπλάνηση του λαού του …..  
 
Και η Γαλάζια τους πατρίδα, που μόνο γαλάζια δεν είναι, αλλά κατακόκκινη από αίμα αθώων … Προσέξτε τις διεκδικήσεις τους στην Κύπρο και το Ελληνικό Αιγαίο … Ευτυχώς στο νησί μας, μας αφήνουν ένα μικρό διάδρομο στην ΑΟΖ μας για … θαλάσσιους περιπάτους ….. 
 
Η Λευκωσία έχει άλλη προσέγγιση επί του θέματος. Υπενθυμίζεται συναφώς ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ενημερώσει γραπτώς τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, για την πρόταση του, η οποία αφορά το άνοιγμα καταπιστευματικού λογαριασμού και κατάθεση όταν και εφόσον υπάρξουν έσοδα κατά την «αναλογία πληθυσμού», προς όφελος των Τουρκοκυπρίων. Περαιτέρω, αν η Τουρκία αναγνωρίσει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας να έχουν το δικαίωμα οι Τουρκοκύπριοι και προ της λύσης του Κυπριακού να αντλούν κεφάλαια από τον εν λόγω καταπιστευματικό λογαριασμό. 
 
Το Νοέμβριο του 1983, η Τουρκία υποκίνησε και επιδοκίμασε τη «μονομερή ανακήρυξη ανεξαρτησίας» στην κατεχόμενη περιοχή από την τουρκοκυπριακή ηγεσία. Η λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρος" («ΤΔΒΚ») δεν έχει αναγνωριστεί από κανένα άλλο κράτος πλην της Τουρκίας, η οποία ασκεί τον ουσιαστικό έλεγχό της. Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας 541 (1983) και 550 (1984) καταδίκασε κατηγορηματικά αυτή τη μονομερή ενέργεια, κήρυξε άκυρο, ζήτησε την απόσυρσή της, και κάλεσε όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να μην αναγνωρίσουν την παράνομη αυτή οντότητα. Η ΕΕ και άλλοι διεθνείς και περιφερειακοί οργανισμοί έχουν υιοθετήσει παρόμοιες θέσεις. Για όλους τους νομικούς και πολιτικούς λόγους, η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει μόνο τη Δημοκρατία της Κύπρου που δημιουργήθηκε το 1960 και τη κυβέρνησή της,.. παρόλο που η Κυπριακή κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκήσει εξουσία σε περιοχές που βρίσκονται υπό στρατιωτική κατοχή της Τουρκίας…. 
 
Στο δια ταύτα …. 
 
Το 1974 επιτεθήκατε άνανδρα σε ένα μικρό άοπλο νησί την Ελληνική Κύπρο 500.000 κατοίκων…. με τον εκατονταπλάσιο στρατό σας εισβολής. Αφού παραποιήσατε και διαστρεβλώσατε το άρθρο 4 της συνθήκης Ζυρίχης- Λονδίνου…., ως βάρβαροι, το λεηλατήσατε, το ρημάξατε, χιλιάδες οι νεκροί, το 37% των εδαφών του, αυθαίρετα το οικειοποιηθήκατε. Ήρθατε πένητες – βάρβαροι και φύγατε εκατομμυριούχοι, από τις λεηλασίες της πλούσιας Βόρειας Ελληνικής Κύπρου. Δεν αφήσατε όρθιο τίποτα, ούτε Μουσεία, ούτε εκκλησιαστικούς θησαυρούς, ούτε το πλούσιο περιεχόμενο των νοικοκυρεμένων σπιτιών των Ελληνοκυπρίων, τα κρατικά θησαυροφυλάκια, τις τράπεζες…. Δεν χορτάσατε ούτε από αίμα, ούτε από τις λεηλασίες. Και τώρα θέλετε να λεηλατήσατε και τον ορυκτό πλούτο και της Κύπρου και της Ελλάδας… με βάση το «δίκαιο» του ισχυροτέρου….;  
 
Είναι στο αίμα σας. Κτίσατε μια χώρα χωρίς ιστορία. Μόνο με ποινικό μητρώο, σε κατεχόμενα Ελληνικά εδάφη και την συντηρήσατε από τις αρπαγές ξένων περιουσιών, που λεηλατήσατε από τις μειονότητες που ειρηνικά ζούσαν στην Μ. Ασία και τις μικρές χώρες που κατακτήσατε…. Με την δύναμη της σπάθης και τον υπέρτερο στρατό σας πετύχατε ντροπιαστικές νίκες και κατακτήσεις…. Ποτέ δεν αντιμετωπίσατε ισοδύναμους στρατούς, αλλά και αν αντιμετωπίζατε ντροπιαστικές ήττες είχατε… ακόμη και από μια φούχτα ηρωϊκών επαναστατών….. Όσον αφορά τις νίκες σας και αυτές ντροπιαστικές ήταν UTANC VERICΙ ZAFER.  
 
Δεν φτάνουν ποτέ, δεν χορταίνουν το αδηφάγο σας στόμα, ούτε οι κλεψιές σας, ούτε τα εγκλήματα πολέμου, που ανά τους αιώνες διαπράττετε. Δεν αισχύνεσθε, που η Διεθνής Κοινότητα σας κοιτά με περιφρόνηση….;;;; Άπατη είναι η πίθος των Δαναϊδών, για εσάς και τα εγκλήματα σας.  
 
Και τώρα στο προκείμενο….. 
Ισχυρίζετε το καθεστώς Ερντογάν ότι θα προασπίσετε τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων. Ποιων ΤΚ; Αυτών που συρρικνώσατε, υπό την πίεση του κατοχικού στρατού και των 140.000 εποίκων; Από το 18% στο 9%; Αυτών που αποκαλείτε ξένο σώμα, των κρυπτοχριστιανών, λινοβάμβακων… Από 147. 000 τους συρρικνώσατε στις 95.000 και τους συντηρεί η Κυπριακή Δημοκρατία. Και σημειώστε ότι σχεδόν σε όλους τους ΤΚ η ΚΔ παραχώρησε Κυπριακό Ευρωπαϊκό διαβατήριο και ταυτότητες….  
 
Ας διανοηθούμε εμείς οι Ελληνοκύπριοι, πως αν είμαστε το 18% του συνολικού πληθυσμού και στρεφόμαστε κατά υποτιθέμενου Τουρκοκυπριακού κράτους…. Δεν θα υπήρχαμε αγαπητοί μου, όπως δεν υπάρχει καμιά χριστιανική μειονότητα στην Τουρκία….  
 
Διαβάστε τα πιο κάτω συμπυκνωμένα στοιχεία, για να διαπιστώσετε ότι δισεκατομμύρια επωμίσθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία από το 1963, για την επιβίωση των εγκαταλελειμμένων και απομονωμένων ΤΚ.  
 
Ας κάνουμε λοιπόν μια σύντομη αναδρομή περί βοήθειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, προς Μουσουλμάνους πολίτες της Κ.Δ.  
 
Από το 1963. Η Κυπριακή Δημοκρατία παραχωρούσε «δωρεάν» φως, νερό τηλέφωνο, ακόμη και ανθρωπιστική βοήθεια… και οι Τουρκοκύπριοι ποτέ δεν πλήρωσαν ούτε σεντ, προς Κυπριακή Δημοκρατία…. Τις οφειλές εισέπραττε από τους ΤΚ η Τουρκική παράνομη Διοίκηση και τα χρησιμοποιούσε κατά το δοκούν…. εξοπλισμοί, ανέγερση φρουρίων κλπ…. Αυτό το ποσό αποτιμάται μέχρι σήμερα σε δισεκατομμύρια και τα επωμίσθηκε ο Ελληνοκύπριος φορολογούμενος…  
 
Σημειώστε ότι, όταν έγινε η καταστροφή στον ηλεκτρικό σταθμό του Μαρί, δανειστήκαμε αναγκαστικά ρεύμα από τους ΤΚ, (Με τα χρήματα, που επικαρπώθηκαν ανέγειραν πριν μερικά χρόνια ηλεκτροπαραγωγό σταθμό) και τους αποδώσαμε 48 εκ. χωρίς να ζητήσουμε να συμψηφιστούν με τα οφειλόμενα τους δις, από το 1963….  
 
Ενδεικτικά… 
 
Αξία και εκμετάλλευση των κατεχομένων Ελληνοκυπριακών περιουσιών από το ΤΚ καθεστώς ίσως άνω των 5 δις, αντίστοιχο ποσό από τις λεηλασίες, λαθρεμπόριο, αρχαιοκαπηλεία κλπ….  
 
Καταπάτηση των Ελληνικών περιουσιών και λεηλασίες αποτιμώνται σήμερα σε μερικά τρισεκατομμύρια …. ειδικά η λεηλασία της κατεχόμενης Αμμοχώστου, αλλά και όλων των πόλεων και χωριών της Β. Ελληνικής Κύπρου.
 
Εισαγωγές από Τουρκοκρατούμενη περιοχή προς Ελεύθερες περιοχές (Συμφωνία Πράσινης Γραμμής) με βάση στοιχεία τελωνείου Κύπρου για το 2017 – 2018…., ενδεικτικά εισήχθηκαν, από τουρκοκρατούμενες περιοχές…… 511,622 τόνοι πατάτες, λαχανικά 92.940 και άλλοι εκατοντάδες τόνοι σε φθαρτά κλπ. Τσιγάρα, ποτά μέσω λαθρεμπορίου 50 τόνοι…. Ναρκωτικά άγνωστες μεγάλες ποσότητες... Και συνεχίζουμε να αιμοδοτούμε οικονομικά τα κατεχόμενα, μέχρι σήμερα εις βάρος του Έλληνα Κυπρίου φορολογουμένου ….  
 
Συνάλλαγμα το οποίο οι συμπατριώτες μας ΕΚ αφήνουν στις τουρκοκρατούμενες περιοχές … Καζίνα, ξενοδοχεία, αγορά χρυσαφικών, δερμάτινα είδη, φαγητό, πορνεία…. αποτιμάται σε εκατοντάδες εκατομμύρια…. Μόνο μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2018 είχαμε διελεύσεις Ελληνοκυπρίων προς Β. Κύπρο, μέσω των οδοφραγμάτων 2.684.175. Αν υπολογίσουμε ότι μέσος όρος εξόδων, ανά διέλευση είναι το ελάχιστο 350 Ε. Βενζίνες, διαμονή, φαγητό αναψυχή… τότε έχουμε ένα αριθμό 939,461,250 Ε σε ένα εξάμηνο….. Ντροπή συμπατριώτες….  
 
Από το 63, εκατομμύρια οι παροχές της ΚΔ προς ΤΚ. Πρόσφατα, με την σύμφωνο γνώμη της Κ.Δ. διατέθηκε προς ΤΚ Ευρωπαϊκό κονδύλι με συμμετοχή της , ύψους 259 εκ. (389/2006.) Από το 2011, ετήσια χρηματοδοτική βοήθεια ύψους 30 εκ. Συνολικά το 2006 χορηγήθηκε το ποσό των 449 εκ. με την συμμετοχή της Κ.Δ. στα πλαίσια του κανονισμού χρηματοδοτικής βοήθειας…. προς απομονωμένους ΤΚ.  
 
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προς ΤΚ, περίπου 6 εκ. ετήσια, γεννητούρια, χημειοθεραπείες, περίθαλψη ηλικιωμένων κλπ Συνταξιούχοι άνω των 30000 ΤΚ με μέσο όρο τα 750 Ε. 22.500 εκ Μηνιαία……Αναπηρικές συντάξεις ακόμη και για τους εξτρεμιστές της ΤΜΤ επι πλέον 500,000Ε μηνιαία…..  
 
Αυτά τα πολύ ολίγα περί απομόνωσης των ΤΚ …από την Κυπριακή Δημοκρατία…… Τελικά αυτονόητο είναι, ότι όπως διαφαίνεται η Κυπριακή Δημοκρατία «έμμεσα συντηρεί» και τον Τουρκικό στρατό κατοχής…!  
 
Τα πιο πάνω στοιχεία είναι ενδεικτικά….. Πολλές άλλες δεκάδες παροχές απολαμβάνουν οι συμπατριώτες μας ΤΚ από τα ταμεία της ΚΔ…  
 
Ναι, πρόεδρε της Τουρκίας η Κυπριακή Δημοκρατία συντηρεί και συμπαραστέκεται στους συμπατριώτες μας Μουσουλμάνους…. Εσείς τους χρησιμοποιείται σαν δορυφόρους, για τα δικά σας αθέμιτα αλλότρια συμφέροντα. 
 
Τα αστάθμητα σταθμά και τα «λογιστικά» Ερντογάν- Τατάρ. 
Ο μεν πρώτος αφού δημιούργησε οικογενειακή αυτοκρατορία, οδηγεί την Τουρκία στο χείλος οικονομικής καταστροφής, ο δε δεύτερος ο οποίος μέχρι πρότινως ήταν καταζητούμενος στην Αγγλία για σκάνδαλα δις ηγείται ως φύλαρχος ενός καθεστώτος μαφία …. Και οι δύο δηλώνουν «οικονομολόγοι». 
 
Λέει λοιπόν νεοθωμανός Ερντογάν μαζί με το φερέφωνο του Τατάρ, προαναγγέλοντας και την διχοτόμηση της Κύπρου, ότι στα έσοδα από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων θα πρέπει να υπάρξει συνδιαχείρηση με τους ΤΚ και να διαμοιρασθούν ισομερώς (Κατά το δόγμα του)....στις δύο κοινότητες, χωρίς να λαμβάνει καθόλου υπ όψιν ότι σήμερα η ΤΚ είναι μολις το 9.8%στο σύνολο του Κυπριακού πληθυσμού. Δηλαδή στην Τουρκία «κύριοι», αλλά και με βάση αυτά που λέει ο Ερντογάν, μέτοχοι σε Τουρκικές εταιρείες του 9.5% λαμβάνουν μερίσματα του 50% επί των κερδών.....;;;; Αυτά είναι Τούρκικα παζάρια …. 
 
Σημείωση: Μεταξύ σοβαρού και αστείου... Δηλαδή αν και οι μειονότητες των φίλων συμπατριωτών Λατίνων Μαρωνιτών, Αρμενίων κ.ά. απαιτήσουν και αυτοί το 50%, υπό καθεστώς πτώχευσης θα οδηγηθεί το Κυπριακό Κράτος......!  
 
Ποιά Πανεπιστήμια και ποιοί εμπορικοί νόμοι το ορίζουν αυτό; Με βάση τότε τις συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου η αναλογία συμμετοχής των ΤΚ στο Κυπριακό Κράτος ακόμη και στην κρατική διοίκηση ήταν 70% ΕΚ και 30% ΤΚ. (Το 1960 οι ΤΚ ήταν περίπου το 18%) ...το 2015 ΕΚ 701.000 74.5%. ΤΚ 91.800 9,8%..... Υπόλοιπο ποσοστό ξένοι. 
 
Αυτός είναι ο μπαμπέσης Ερντογάν ο μεγάλος οικονομολόγος, που οδηγεί και την ίδια του χώρα σε ακραία φτώχεια και με πληθωρισμό σε αστρονομικά ύψη…. 
 
Σε δίνη η τουρκική οικονομία απειλείται με κατάρρευση καθώς η λίρα , κατρακυλάει και τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση του τούρκου προέδρου…. 
 
Ενδεικτικα καταγγέλλει ο Φαϊκ Εζτράκ, εκπρόσωπος από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα CHP, το μεγαλύτερο στη χώρα. 
 
«Μας είπατε, ότι θα κάνετε την Τουρκία μια από τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες, αλλά την κάνατε μια από τις 10 πρώτες χώρες στον πληθωρισμό» «Ποιος είναι υπεύθυνος για όλα αυτά; Ποιος είναι ο αρχηγός της κυβέρνησης σε αυτήν τη χώρα; Φυσικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».  
Επ ευκαιρία….
Αυτούσια αποσπασματική πληροφορία από Τουρκικά ΜΜΕ. 
 
Το έγκυρο ODATV.COM κ.ά. δημοσίευσαν ότι ο Ερντογάν κατέχει πλαστό δίπλωμα Πανεπιστημιακών σπουδών. Με βάση την Τουρκική νομοθεσία, πρέπει ο Πρόεδρος της Τουρκίας να κατέχει Πανεπιστημιακούς τίτλους, να είναι σοφός και λόγιος, για να κυβερνά με λογική και σύνεση......
 
Το κόμμα Λύτρωση του λαού HALKIN KANTULUS PARTISI υπέβαλε μήνυση και απαίτησε την κατάθεση του πτυχίου στα δικαστήρια εδώ και αρκετό καιρό .....Φωνή βοώντος εν τη ερήμω, ουδεμία απάντηση εκ μέρους του κ. Ερντογάν και η δίκη αναβλήθηκε επ΄ άοριστο. . Καλά ξεμπερδέματα. (Search Πλαστό πτυχίο Ερντογάν). 
 
Σημειώνεται ότι με βαση τα δημοσιεύματα, κανείς καθηγητής του MARMARA UNIVERSITESI τότε, δεν θυμάται τον Ερντογάν σαν φοιτητή, πλην εάν έλαβε το πτυχίο δια αλληλογραφίας.... Επίσης το HKP, ένα αριστερό και αντιιμπεριαλιστικό πολιτικό κόμμα, υπέβαλε αναφορά στο Γυμνάσιο Eyup της Κωνσταντινούπολης, ρωτώντας αν ο Ερντογάν ήταν ή όχι εγγεγραμμένος στο σχολείο. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος, Τατσεττίν Τσολάκ, οι ημερομηνίες στο βιογραφικό του Τούρκου προέδρου δεν ταιριάζουν. Το 1973, οι μαθητές ήταν υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν πρόσθετα μαθήματα μετά το τέλος του γυμνασίου για να μπορέσουν να εγγραφούν στο πανεπιστήμιο. Ο Ταγίπ Ερντογάν ήταν απόφοιτος ενός επαγγελματικού γυμνασίου για την κατάρτιση των ιμάμηδων και ως εκ τούτου θα χρειαζόταν να παρακολουθήσει τα πρόσθετα μαθήματα που θα διαρκούσαν ένα χρόνο.(;)
 
Η υπόθεση με το αν έχει πτυχίο ο Ερντογάν πηγαίνει πίσω στο 2014. Από τότε ήταν θέμα συζήτησης αν τελικά έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο. Και παρά τις εκκλήσεις να παρουσιάσει αντίγραφο του πτυχίου του ο Ταγίπ Ερντογάν δεν το έκανε ποτέ. Έχει όμως δικαιολογία. Το Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά από το οποίο υποτίθεται ότι αποφοίτησε ….έκλεισε με δικαστική εντολή τον Ιούλιο του 2014! 
 
Αυτονόητο βέβαια ότι είναι εσωτερικό πρόβλημα της Τουρκίας και βεβαίως εμάς δεν μας αφορά…. Εν συνεχεία όσον αφορά νεοσουλτάνο Ερντογάν και το γιουσουφάκι του φύλαρχο Ερσίν Τατάρ, που τα θέλουν όλα δικά τους ας αποφασίσουν … Είναι κράτος το ΤΚ καθεστώς και αν ναι από ποιους αναγνωρίζετα; Μόνο από Τουρκία … Έχει δική του ΑΟΖ; Βεβαίως όχι … Η ΑΟΖ και όλη η επικράτεια της Κύπρου ανήκει στη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία, όπως όλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών το προσδιορίζουν…. Οι Τουρκοκύπριοι είναι το 50% του Κυπριακού πληθυσμού και επιζητούν διαμοιρασμό των εσόδων της ΚΔ; Αν ναι τότε δικαιολογημένο το αίτημα … Αλλά δυστυχώς για αυτούς τα δημογραφικά στοιχεία λένε ότι προ 74 οι ΤΚ ήταν περίπου το 17-18% και σήμερα δεν υπερβαίνουν το 10%. Αν υπολογίζουν ότι συμπεριλαμβάνονται και οι κουβαλητοί έποικοι εισβολείς, που παράνομα τους απέστειλε η Τουρκική Κυβέρνηση στην κατεχόμενη Κύπρο, για να αλλοιώσει δημογραφικά την Κύπρο, αυτοί από ΟΗΕ έχουν χαρακτηρισθεί ως λαθρομετανάστες έποικοι εκ Τουρκίας και δεν ήταν ποτέ και δεν είναι κάτοικοι Κύπρου, ως εκ τούτου κανένα απολύτως δικαίωμα δεν έχουν, ούτε συνταγματικό, ούτε πολιτικό. Το ίδιο συμβαίνει και με αυτούς τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, που κατά εκατοντάδες παράνομα αποστέλλει καθημερινά η Τουρκία στην Κύπρο ως Δούρειους Ίππους … Άρχισαν ευτυχώς οι νόμιμες απελάσεις και επαναπροωθήσεις pushback στις χώρες τους…. Η Κύπρος και οικονομικά και δημογραφικά πλέον δεν έχει άλλες αντοχές … 
 
Στο τέλος αν ανεχθούμε και δημιουργηθεί νέα προσφυγική μειονότητα (ήδη αυτή την στιγμή είναι το +5-6%) ελέω Ερντογάν… και αυτοί θα διεκδικήσουν κέρδη από … τους υδρογονάνθρακες…. και η Κύπρος θα ζητά δανεικά …… 
 
Ο κόσμος δεν έχει ντροπή, έχει συμφέρον. Τουρκική παροιμία 
 
Επιμέλεια – Αποσπασματική έρευνα από Α. Αντωνά. 
 
Παραπομπές προς διασταύρωση των γραφομένων ….

5 σχόλια:

  1. ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ! Κ ΘΑ ΕΙΝΑΙ !!!
    ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΑΙΞΑΤΕ ΑΝΤΡΕΣ Κ ΓΕΝΝΑΙΟΙ [ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ] ΗΤΑΝ ΤΑ 2 ΜΕΤΡΑ .
    ΤΟ ΙΔΙΟ Κ ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ .
    ΠΕΡΙΠΕΡΑΣΤΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ27 Αυγούστου, 2022 21:01

    ΠΕΡΙ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΩΝ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΩΝ ...

    Λήθη των ιδίων κακών θρασύτητα γεννά.

    Μυίης θάρσος.

    Χαϊδέψτε έναν κύκλο, και θα γίνει φαύλος.
    Για τους δόλιους συμμάχους μας ...

    Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι.

    Έκανε η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο.

    Χόρτασ’ η ψείρα και βγήκε στον γιακά.

    Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι.

    Κώλος που ‘μαθε να κλάνει, εύκολα δε ξεμαθαίνει.

    Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα.

    Σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι.

    Σηκώθηκαν τ’ αγγούρια να πηδήξουν το μανάβη.

    Τούρκον είδες; Γρόσια θέλει. Κι άλλον είδες; Κι άλλα θέλει.

    Δώσανε θάρρος στον Αλή, κι έβγαλ’ ο κώλος του μαλλί.
    Τουρκική παροιμία

    Τούρκο φίλευε και κώλο φύλαγε.

    Ο κοσμος δεν έχει ντροπή ... μόνο συμφέρον .... Παροιμία από τους πρώτους διδάξαντας Τούρκους...

    Όποιος κάνει κακό σε άλλον, το κάνει στον εαυτό του.
    Başkasına fenalık eden kendine etmiş olur.

    Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες.
    Rüzgar eken fırtına biçer.

    ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΤΙΖΑΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΖΟΥΣΑΝ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ... ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ... ΠΛΗΝ ΑΝ ΗΧΗΡΗ ΚΛΩΤΣΙΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ... ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ...

    «Τούτων δε των βαρβάρων τινές μεν γυμνοί το παραπάν βιούντες, κοινάς έχουσι τας γυναίκας και τα τέκνα παραπλησίως ταις των θρεμμάτων αγέλαις, ηδονής δε και πόνου την φυσική μόνο αντίληψη ποιούμενοι των αισχρών και καλώς ουδεμίαν λαμβάνουσιν έννοιαν».

    Ο Τούρκος κι η ουχιά δεν έχουνε μπιστιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΕ ΔΑΝΑΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΠΕΡΑΣΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΚΟΠΕΡΑΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ... ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ...

    ΣΕ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΖΟΥΝ ...ΜΑΤΟΒΡΕΧΤΑ ΚΑΙ ΛΑΣΠΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΙΜΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ... ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΡΟΥΦΗΞΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΓΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ, ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΒΙΑΣΤΕΣ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΩΝ, ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΣΧΡΑ ΣΥΝΩΝΥΜΑ ....
    ΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τούρκοι: “Η μάστιγα της ανθρωπότητας”, “βάρβαροι, ύπουλοι, βιαστές, απατεώνες και Αττίλες”

    «Η εικόνα της Τουρκίας και των Τούρκων, όπως παρουσιάζεται, είναι το λιγότερο θα έλεγε κανείς αρνητική και φτάνει μέχρι του σημείου να χαρακτηριστούν σαν η χειρότερη μάστιγα της ανθρωπότητας. ‘’Στρατός του διαβόλου’’, ‘’Απατεώνες’’, ‘’Ύπουλοι’’, ‘’Κηφήνες’’, ‘’Παράσιτα’’, ‘’Βιαστές’’, ‘’Εισβολείς’’, ‘’Αρπάγες’’, ‘’Πλιατσικολόγοι’’, ‘’Βάρβαροι του Αττίλα’’, ‘’Τύραννοι’’, είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά επίθετα με τα οποία κοσμείται η λέξη Τούρκος. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια σειρά χωρών από τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Φινλανδία, οι Τούρκοι κατέχουν το ρεκόρ αρνητικών χαρακτηρισμών, σε σημείο να παρομοιάζονται με τη μεγαλύτερη συμφορά για τους λαούς των χωρών αυτών. Το εντυπωσιακό είναι ότι τέτοιοι χαρακτηρισμοί εμφανίζονται και σε σχολικά βιβλία ακόμα και Αραβικών χωρών ....

    «Ο Τούρκος γεφύρι κι αν γίνει, από πάνω μην περάσεις».

    Οι Τούρκοι είναι ο λαός της οργής του Θεού.

    Αυτή η χώρα πέρασε από τη βαρβαρότητα στην παρακμή, χωρίς να γνωρίσει τον πολιτισμό.

    Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο.
    Νεοκλής Σαρρής

    ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΟΛΙΟΙ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ...

    Το να προσπαθείς να εκσυγχρονίσεις ή εκπολιτίσεις την Τουρκία, δεν σημαίνει ότι επεκτείνουμε τον πολιτισμό στην Ανατολή, αλλά ότι εισάγουμε τη βαρβαρότητα στη Δύση.

    Βάλτε τους λοιπόν και στην ΕΕ για να γίνεται δούλοι των βαρβάρων ....

    ΕΜΕΙΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ... ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ...

    “Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του”
    Γ. Ρίτσος/

    Μ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τεκμηριωμένο και συντριπτικό το άρθρο για τους βαρβάρους.
    Τα σχόλια το συμπληρώνουν.
    Παιδιά συνεχίστε αλλά ...

    Κάποιος όταν θέλησε να ισιώσει την ουρά του σκύλου του την έβαλε μέσα σε ένα καλάμι για ένα χρόνο ....Όταν την έβγαλε η ουρά επανήλθε στο καμπύλο της σχήμα. Στην Κύπρο λέμε η ουρά του σκύλου δεν ισιώνει ... Το ίδιο και με τους Τούρκους ...

    Και Τούρκο πλύνεις, Τούρκο αρωματίσεις πάλι γουρουνιές θε να βρωμά...

    Ε/Κ Πρόσφυγας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.