Σελίδες

11 Ιουλίου 2022

Η Ρωσία ζητά από τις Τράπεζες να κοινοποιούν τα βιομετρικά δεδομένα των πελατών τους στην κυβέρνηση

10 Ιουλίου 2022, Christina Maas Διαβάστε το εδώ 
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος  
 
... Αρπαγή Δεδομένων. 
 
Οι νομοθέτες στην Κάτω Βουλή της Ρωσίας ενέκριναν νομοσχέδιο που υποχρεώνει τις τράπεζες να μοιράζονται τα βιομετρικά δεδομένα των πελατών τους με την κυβέρνηση. 
 
Η κυβέρνηση προσπάθησε να δικαιολογήσει το νομοσχέδιο ως μέτρο για να βοηθήσει τους ανθρώπους σε απομακρυσμένες περιοχές και τα άτομα με αναπηρίες να έχουν πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες. 
 
Όταν τελικά γίνει νόμος, τα βιομετρικά δεδομένα που κατέχουν οι τράπεζες θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο Ενιαίο Βιομετρικό Σύστημα (UBS) της χώρας για να γνωρίζεις τον πελάτη σου. Δεν θα απαιτείται η συγκατάθεση των πελατών. 
 
Από την έναρξη λειτουργίας του UBS το 2019, έχουν υπάρξει ανησυχίες σχετικά με τη χρήση, την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την αποθήκευση. 
 
Ήδη οι υπηρεσίες πληροφοριών και επιβολής του νόμου έχουν πρόσβαση στο UBS, γεγονός που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη βάση βιομετρικών δεδομένων για μαζική παρακολούθηση. 
 
Σε περίπτωση διαρροής δεδομένων, η κυβέρνηση οφείλει να την αναφέρει. Το νομοσχέδιο αναφέρει ότι οι διαρροές δεδομένων θα πρέπει να αναφέρονται εντός 24 ωρών από τον εντοπισμό τους και η κυβέρνηση έχει τρεις ημέρες για να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της διαρροής, σύμφωνα με δημοσίευμα του EuroWeekly. 
 
Η κίνηση αυτή δείχνει μέχρι πού θα φτάσει η Ρωσία για να επεκτείνει την παρακολούθηση των πολιτών της. Υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, η Ρωσία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα εγκαταστήσει επιτήρηση με αναγνώριση προσώπου κατά μήκος των συνόρων της με την Ουκρανία και σε γειτονικά ουκρανικά εδάφη υπό τον έλεγχό της.
************ 
 
Δικτυογραφία
Russia tells banks to share biometric data with government
https://reclaimthenet.org/russia-tells-banks-to-share-biometric-data-with-government/

1 σχόλιο:

  1. ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΕΦ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ Κ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΑ ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.