Σελίδες

20 Ιουλίου 2022

Πολεμικό ανακοινωθέν 20ης Ιουλίου 1974 (βίντεο)

από το κανάλι V. Athanasiou
 
Το πρώτο ραδιοφωνικό ανακοινωθέν από το ΡΙΚ για την τουρκική εισβολή. Το βίντεο είναι από την προσγείωση των τούρκων αλεξιπτωτιστών στο τουρκοκυπριακό θύλακα του Κιόνελι

1 σχόλιο:

  1. Τα προβλήματα των Τούρκων άρχισαν από τη ρίψη εκατοντάδων αλεξιπτωτιστών στην περιοχή της Μιας Μηλιάς στις 20 Ιουλίου 1974. Kανείς από τους τούρκους αλεξιπτωτιστές δεν γλύτωσε ... Αυτές ήταν οι πρώτες επικές νίκες των ολίγων εύτολμων Ελλήνων Κυπρίων ... Οι κάτοικοι της περιοχής της Μια Μηλιάς, (όπως και οι αδελφοί Κρητικοί κατά την εισβολή των Γερμανών), με τσουγκράνες, φτυάρια, δρεπάνια τους εξουδετέρωσαν και με τον τούρκικο οπλισμό, που συνέλλεξαν συνέχισαν την αντίσταση κατά των βαρβάρων. Οι Τούρκοι κατά τον Β΄Αττίλα για λόγους αντεκδίκησης για την ντροπιαστική ήττα τους στις 20 Ιουλίου, δυστυχώς ισοπέδωσαν το χωριό και κατέσφαξαν εκατοντάδες κατοίκους...όπως και κατά την πορεία τους μέσω της Μεσαορίας που ηρωικά αντιστάθηκε και αυτή... Με τις ερπύστριες των 250 τανκς πατούσαν αμάχους .. οι θρασύδειλοι...
    Σημειώνεται ότι στη περιοχή υπήρχαν διαθέσιμα μόνο δύο παλαιά αντιαεροπορικά του ΒΠΠ τα οποία μετά τις πρώτες βολές μπλόκαραν ... Αν αυτό δεν συνέβαινε κανένα από τα 10 τουρκικά μεταγωγικά δεν θα επέστρεφε στη Τουρκία ....ΦΕΥ.
    ΑΣ ΕΙΧΕ ΤΟΤΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΎΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ ΤΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ Η ΕΦ ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΗΤΤΗΤΩΣ ΝΙΚΗΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ......
    ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ.
    ΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.