Σελίδες

15 Ιουνίου 2022

Το όπλο και η «χάρη» του

Αριστερά ο δολοφόνος και δεξιά το θύμα
 
Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης
 
Η κατοχή όπλου δεν σε «ανεβάζει» κοινωνικά, δεν σου προσδίδει «κύρος», δεν σε κάνει πιο «άντρα», δεν σε κάνει «μάγκα».
 
Και μόνο η γνώση ότι το κατέχεις σου δημιουργεί κίνητρο για να το χρησιμοποιήσεις σε πρώτη ευκαιρία για να αποδείξεις τη «παλικαριά» σου.  
 
Στη πρώτη παρεξήγηση δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα, το μυαλό σου παίρνει «ανάποδες», τραβάς το όπλο και ρίχνεις.  
 
Τις συνέπειες όμως τις σκέφτεσαι μετά και κατόπιν εορτής.  
Το πρώτο που σκέφτεσαι είναι να τρέξεις με τη γλώσσα έξω σαν γραβάτα για να βρεις λαγούμι να κρυφτείς σαν το λαγό για να γλυτώσεις. Από ποιόν;; από τον εαυτό σου;; από τον Νόμο;; από τους συγγενείς του σπιτικού που έκλεισες;;; Από όλους αυτούς;;;
Αυτό ήθελες;; να δημιουργήσεις χήρες και ορφανά;;;  
 
Δεν σκέφτεσαι ότι αφαιρώντας μια ζωή βυθίζεις στο πένθος τουλάχιστον μία οικογένεια, δημιουργείς προϋποθέσεις αντεκδίκησης, βάζοντας σε κίνδυνο την οικογένεια σου και τον εαυτό σου στα κάγκελα;;
 
Αυτό είναι που θες;;; Έτσι έγινες παλικαράς;;; Ικανοποιήθηκες με το κατόρθωμα σου;;;
Τρέχα τώρα να βρεις δικηγόρους και βουλευτάδες για να σε βολέψουν, να πέσουν πάνω τους τα σόγια σου να παρακαλάνε να σου βρουν ελαφρυντικά του «πρότερου έντιμου βίου» και του «βρασμού ψυχικής ορμής».  
 
Με όλα αυτά που έκανες δεν «ανέβηκες» κοινωνικά, δεν απόκτησες «κύρος» δεν έγινες πιο «άντρας» δεν έγινες «μάγκας».
Απλά, αποδείχτηκες ΗΛΙΘΙΟΣ.
ΕΝΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ.
Αυτός είσαι.

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ.
    ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
    ΕΝΑΣ ΜΑΓΚΑΣ ΣΤΙΣ 3-4 ΠΡΩΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΕΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΗ Κ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙΣ....
    ΜΗΠΩΣ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΜΑΓΚΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ Κ ΣΕΝΑ Κ ΑΝ Η ΤΥΧΗ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΙ ΑΣ ΠΙΑΣΤΗΤΕ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ;;; ΜΟΝΟΣ ΘΑ ΠΑΣ ;;; ΚΡΙΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.
    ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.