Σελίδες

21 Ιουνίου 2022

ΜΗΠΩΣ ΨΗΝΕΤΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ
 
Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΔΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ . ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΔΙΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΑΦΡΟΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΑΒΟΗΘΗΤΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ 1974 ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ «Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ» (Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ). ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1967-68. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΧΘΕΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ 
(21/6/22) 
 
ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ  
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε. α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
amphiktyon@gmail.com 

3 σχόλια:

  1. ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΝΤΕΛΙΚΑΝΗΔΕΣ ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΕΤΑ ΠΟΣΑ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΤΕΡΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έντιμε Στρατηγέ και φίλτατε Δαναέ θα σας υπενθυμίσω, (διότι βέβαιος είμαι ότι τα γνωρίζετε) ότι μετά από προδοσίες και ακολούθως Εθνικές Καταστροφές ... μόνο εξιλαστήρια θύματα τιμωρήθηκαν .... Οι κυρίως ένοχοι, άφεση αμαρτιών έλαβαν .... ( Μικρασιατική καταστροφή, Κύπρος συμφωνίες προδοσίας ΖΛ, 63-64-67 και 1974 όπου εάλω η Κύπρος λόγω εγκατάλειψης από τους ... εθνικούς ταγούς της μητέρας πατρίδας.. Η Κύπρος κειτόταν μακράν και εύχομαι και για τα ακριτικά μας νησιά να μην ισχύσει σήμερα. Το απεύχομαι...)
    Επειδή μιλάμε για τυχόν αποστρατικοποίηση δηλαδή ... αφοπλισμό θα προσθέσω εν συντομία ένα μικρό παραβολικό παράδειγμα....
    Μετά από 4 χρόνια απελευθερωτικού αγώνα με σκοπό την ΕΝΩΣΗ, το 1959 καταλήξαμε στις επαίσχυντες συμφωνίες ΖΛ. Είχε προετοιμασθεί το έδαφος για την μεγάλη προδοσία. Προσέξτε η πρώτη "προσυμφωνία" υπεγράφη στις 11 Φεβρουαρίου 1959 από ... Καραμανλή και Μεντερές μόνο, εν τη απουσία των Ελλήνων της Κύπρου στη Ζυρίχη και ακολούθως αφού ... ζυμώθηκαν από τους Άγγλους αποικιοκράτες σερβιρίστηκαν προς υπογραφή στις 13 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο. Σημειώνεται ότι η συμφωνία αποτελείτο από εκατοντάδες σελίδες... Σε δύο μέρες τι πρόλαβε να μελετήσει ο *Μακάριος και να ενημερώσει τον αρχηγό ΕΟΚΑ Διγενή, ένας Θεός το ξέρει ... Λοιπόν για να μην μακρυγορώ... (*Όταν το 63 ο Μακάριος αντελήφθη ότι αυτά που συνυπόγραψε ήταν το άνοιγμα της Κερκόπορτας, προσπάθησε να ...επανορθώσει μετά από 4 χρόνια στις 30 Νοεμβρίου 1963 με την τροποποίηση 13 σημείων των επαίσχυντων συμφωνιών .. Απροετοίμαστος και η Κύπρος αφοπλισμένη ... πλήρωσε βαρύτατο τίμημα .. Ευτυχώς η ανδρεία των μαχητών μας έσωσε από τα χειρότερα ....)

    Το βασικότερο άρθρο της συμφωνίας αφορούσε τον άμεσο αφοπλισμό της ΕΟΚΑ, όχι όμως και της ΤΚ εξτρεμιστικής οργάνωσης ΤΜΤ και Γκρίζων Λύκων ... Ο Διγενής και τα παλληκάρια του με βαριά καρδιά και με πύρρεια δάκρυα ... αφοπλίζονται και παραδίδουν τον οπλισμό στους Άγγλους ( Ευτυχώς κάποιοι αγωνιστές με εντολή του Αρχηγού διαφύλαξαν μέρος του οπλισμού σε κρησφύγετα) .....Και οι δόλιοι Άγγλοι παραδίδουν αυτό τον οπλισμό ... Που; Στους συνεργάτες τους Τούρκους επικουρικούς και πραιτωριανούς τους προς ... "καταστροφή".... Που κατέληξε λοιπόν αυτός ο τιμημένος οπλισμός ... Να σας πω ....Όταν το 63 οι ΤΚ πλήρως εξοπλισμένοι από Τουρκία πραξικοπηματικά στράφηκαν κατά του νεοσύστατου Κυπριακού κράτους οι εθελοντές Έλληνες της Κύπρου μαχητές με αυτοσχέδια όπλα και κυνηγετικά τους κατατρόπωσαν ... Όταν κατέλαβαν τα πρώτα τουρκικά φυλάκια Ομορφίτα, Β. Πόλο, Καιμακλί και αλλού ....ξέρετε τι βρήκαν .... Όπλισμό με εγχάρακτο την λέξη ΕΟΚΑ ....'Ηταν οπλισμός που παραδόθηκε από ΕΟΚΑ και ο οποίος εν συνεχεία δόθηκε στους Τούρκους εξτρεμιστές... Τα πάντα προγραμματισμένα ... για την αρχή του τέλους της αφοπλισμένης Κύπρου...!!!!
    Χρειάζονται τόμοι για να καταγραφεί η προδοσία της αφοπλισμένης Ελληνικής Κύπρου .. που πάντα οι δόλιοι μας σύμμαχοι, αλλά και οι τότε ταγοί μας φρόντιζαν να είναι ... ανοχύρωτη πολιτεία.. και εάλω η Κύπρος ...
    ΙΔΕΤΕ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ...

    Τα όπλα της ΕΟΚΑ, η ελληνική μεραρχία και οι S 300. (για να ...https://koukfamily.blogspot.com › 2...·
    19 May 2020 — Ένας άλλος τρόπος, με τον οποίο η ΕΟΚΑ εξασφάλιζε όπλα ήταν οι επιθέσεις σε αστυνομικούς σταθμούς και από νεκρούς Άγγλους στρατιώτες.

    Ολίγα συμβολικά τα πιο πάνω προς αφύπνιση μνήμης ... ΑΦΟΠΛΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ .. ΚΑΙ ΕΜΠΑΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΕΣΤΕ.... Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η ΟΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΜΠΙΣΤΙΑ...
    Ο ΦΙΛΗΚΟΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΣΤΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ. Καποδίστριας....

    ΑΥΤΑ...
    Και ...
    Οὐ καταισχυνῶ τὰ ὅπλα τὰ ἱερὰ, οὐδ' ἐγκαταλείψω τὸν παραστάτην ὅτῳ ἂν στοιχήσω· ἀμυνῶ δὲ καὶ ὑπὲρ ἱερῶν καὶ ὁσίων καὶ μόνος καὶ μετὰ πολλῶν. καὶ τὴν πατρίδα οὐκ ἐλάσσω παραδώσω ....

    Α.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απευθυνόμενη στον αξιότιμο κ. Δαναό, θα ήθελα αν προσθέσω με σεβασμό το πιο κάτω...
    Τόσον στην Ελλάδα, όσον και Ελληνική Κύπρο μόνο εξιλαστήρια θύματα τιμωρήθηκαν. Οι πραγματικοί προδότες όχι μόνο κάποιοι επιβραβεύτηκαν, αλλά και αυτοναγορεύθηκαν σε εθνάρχες ... Ναι αυτοί, που άφησαν την Κύπρο ανοχύρωτη με το κεφάλι της το αδηφάγο στόμα των βαρβάρων ανέκαθεν...και οι οποίοι μετά τις προδοσίες τους ... το διασκεδάζουν με κοκορέτσια από τα δικά μας εντόσθια.... Ας ευχηθούμε να μην συμβεί το ίδιο με τα ακριτικά μας νησιά...

    Σολωμός: Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε

    Παρ΄ όλα αυτά, ευτυχώς η υπομονή και ανοχή του Ελληνισμού είχε ημερομηνία λήξης και αυτό είναι ευχάριστο, αφού πάντα οι Έλληνες προ εθνικών κινδύνων αφυπνίζονται ...
    Μ.Ρ.
    Πολύ ορθά καταγράφει ο Στρατηγός κάποια γεγονότα... Γνωρίζει και άλλα πολλά. Ας τα καταγράψει και αυτά ....

    ΙΔΕΤΕ GOOGLE.
    ΚΥΠΡΟΣ. ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΣΤΡΟ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ...

    Αποσπάσματα.

    1959-1960 Συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου….Και ακολούθησαν οι επαίσχυντες συμφωνίες Ζυρίχης μετά από ένα νικηφόρο αγώνα κατά τον οποίον θυσιάστηκαν δεκάδες αγωνιστές υπέρ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ΕΝΩΣΗΣ 55-59 μας εξανάγκασαν να «συνθηκολογήσουμε» και να βάλουμε ασήκωτη ταφόπλακα στο εθνικά μας οράματα, διότι ΟΛΟΙ ήθελαν να απαλλαγούν από αυτό τον μπελά των απροσκύνητων Ελλήνων Κυπρίων….Ήταν η αρχή όλων των δεινών μας…και αυτό απεδείχθη όταν ο Μακάριος αργά αντελήφθη ότι έπρεπε να ανατρέψει με την κατάργηση των 13 σημείων που ευνοούσαν κατάφωρα τους Τουρκοκυπρίους…. ..Κατά τα άλλα, ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕ αναφώνησε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος επιστρέφαοντας στην Κύπρο… περίπου στο ίδιο μήκος κύματος και ο Καραμανλής….Μια Πύρειος και Κάδμειος νίκη διότι τελικά αυτοί που ΝΕΝΙΚΗΚΑΝ ήταν οι Τούρκοι και οι Άγγλοι….!
    Και ... ο αφοπλισμός της Κύπρου το 1967...
    1967 Η απόσυρση της ελληνικής Μεραρχίας

    Η σύγκρουση στην Κοφίνου και η απόσυρση της Μεραρχίας από την Κύπρο, είναι μια από τις «μαύρες» σελίδες της ελληνικής πολιτικής και στρατιωτικής ιστορίας, καθώς επίσης συνδέεται άρρηκτα με τη Χούντα των Συνταγματαρχών και την τουρκική εισβολή το 1974.

    Υπό την πίεση Αμερικανών, Βρετανών και Καναδών, οι οποίοι ενδιαφέρονταν πρωτίστως για την τύχη της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, αναγκάστηκε να αποσύρει από την Κύπρο την ελληνική μεραρχία, που είχε στείλει μυστικά ο Γεώργιος Παπανδρέου μετά τα γεγονότα του 1963 – 1964. Μαζί αναχωρεί και ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής και πολλοί Έλληνες αξιωματικοί….
    Η χούντα ικανοποίησε το τουρκικό αίτημα εντός δώδεκα ημερών!

    Έτσι, η Κύπρος αφέθηκε έκθετη σε ενδεχόμενη τουρκική εισβολή, που πραγματοποιήθηκε τελικά τον Ιούλιο του 1974. Άμεση συνέπεια της αποχώρησης της ελλαδικής μεραρχίας ήταν η ανακήρυξη της «Προσωρινής Τουρκοκυπριακής Διοίκησης», με την οποία οι Τουρκοκύπριοι εμφανίσθηκαν πλέον όχι ως μειονότητα ή απλή κοινότητα, αλλά ως μια οργανωμένη πολιτική οντότητα Στην σελίδα 215 του κατάπτυστου του βιβλίου «Η Αλήθεια», ο τότε χουντικός προδότης στρατηγός Μπονάνος γράφει τα εξής:
    «…Δεν ήταν μόνο ο Μακάριος που ήθελε να φύγουν οι Έλληνες αξιωματικοί από την Κύπρον. Ηθελα κι εγώ! Εχω ήδη αναφέρει ότι επίστευα πως κάποιαν στιγμήν η Ελλάς έπρεπε να απεμπλακεί από το πυορρούν αυτό πρόβλημα…» ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ, ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΚΑΤΑΣΤΙΧΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΗΚΑΤΕ ...
    Μ.Ρ.
    ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΕΠΑΘΕ Η ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.