Η Τουρκία μας χρωστά δεν της χρωστάμε
Του Θοδωρή Γιάνναρου
Αρκετές είναι οι μέχρι σήμερα προκλήσεις και οι απειλές του σουλτανάτου του Ερντογάν κατά της Ελλάδος και παρά τα χαστούκια που σε καθημερινή πλέον βάση δέχονται οι γείτονές μας από Ευρωπαϊκή Ένωση, Αμερική, ΟΗΕ και ΝΑΤΟ, είναι καιρός να δεχθούν και ένα ακόμα από εμάς -ένα ηχηρό χαστούκι ως απάντηση στην επιθετικότητα τους και ως προς αυτό, η χώρα μας διαθέτει πληθώρα ντοκουμέντων, που επιβεβαιώνουν με τη συνδρομή χαρτών το εθνικό μας δίκαιο και κατοχυρώνουν νομοτελειακά θα έλεγε κανείς, την ελληνική κυριαρχία επί των Δωδεκανήσων, και με απόλυτη σαφήνεια καθορίζουν τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ της χώρας μας και της Τουρκίας!
Εκεί -στους παλαιούς Ιταλικούς χάρτες γίνεται ξεκάθαρο, πως οι Τούρκοι έχουν καταπατήσει παράνομα πάνω από είκοσι νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που βρίσκονται κοντά στις ακτές τους! Αυτά τα νησιά έχουμε δικαίωμα να τα διεκδικήσουμε, αν βέβαια κάποια στιγμή αποφασίσουμε να σοβαρευθούμε και από τη ανούσια άνευ αποτελέσματος διπλωματική άμυνα κατευνασμού, να προχωρήσουμε κλιμακωτά σε διπλωματική επίθεση, κρατώντας όμως στα χέρια αδιάσειστες αποδείξεις και ντοκουμέντα!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και τα γεγονότα ας τα κολλήσουμε με επίσημο τρόπο στα μούτρα των νέο-Οθωμανών και στις ονειρώξεις τους!
Ας μεταφερθούμε λοιπόν πίσω στο 1912, όταν η Ιταλία κατέλαβε τη Ρόδο και ξεκίνησε η Ιταλοκρατία στα Δωδεκάνησα… όπου αυτά πέρασαν στην κυριαρχία τους μέχρι το 1947, που αποδόθηκαν από τους Συμμάχους πίσω στην Ελλάδα, ως νικήτριας επί των Ιταλών κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δια της Συνθήκης των Παρισίων! Εκεί, στην πρώτη παράγραφο του άρθρου 14, ρητά αναφέρεται, πως η Ιταλία είχε εκχωρήσει στην Ελλάδα με πλήρη κυριαρχία τα νησιά των Δωδεκανήσων μέχρι και το Καστελλόριζο, καθώς και όλες τις γειτνιάζουσες νησίδες και βραχονησίδες!
Ως τεκμήρια υπάρχουν σχετικοί χάρτες, οι οποίοι είχαν εκπονηθεί από το αντίστοιχο ιταλικό υπουργείο της εποχής εκείνης και οι οποίοι βρίσκονται στα χέρια της Ελλάδος και το γνήσιο τους τους αναγνωρίζεται από την επίσημη Ιταλία του σήμερα! Οι συγκεκριμένοι ιταλικοί χάρτες της τότε ιταλικής κατοχικής δύναμης, αποδεικνύουν ποικιλοτρόπως, ποια από τα νησιά του ελληνικού κατά 90% Αρχιπελάγους του Αιγαίου “δεν” ανήκαν τότε στην Τουρκία και συνεπώς δεν μπορούν να ανήκουν και σήμερα, λόγω του ότι, μετά την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εκχωρήθηκαν ρητά, επίσημα και αμετάκλητα από την ηττημένη τότε Ιταλία στην νικήτρια Ελλάδα! Είναι απορίας άξιον, τι ακριβώς αδυνατούν οι Τούρκοι φωνασκούντες κλακαδόροι του Ερντογάν να αντιληφθούν και τι απεγνωσμένα ψάχνουν να βρουν;
Οι προαναφερθέντες χάρτες που έχουν εκδοθεί από το υπεύθυνο τότε για τις αποικίες, ιταλικό υπουργείο -χάρτες που εκπονήθηκαν εν έτει 1929, είναι απόλυτα βασισμένοι στις τότε συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί και συμφωνηθεί μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας και οι οποίες περιέχουν πολλές και ευκρινείς λεπτομέρειες της τότε ισχύουσας κατάστασης των θαλασσίων συνόρων και της κυριαρχίας επί των νήσων, νησίδων και βραχονησίδων! Στους εν λόγω χάρτες αποτυπώνονται με ευδιάκριτη μαύρη γραμμή τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, κάτι που σίγουρα θα πανικοβάλει την Άγκυρα και θα προβληματίσει τους εκεί έχοντες ακόμα σώας σας φρένας, αρκετοί εκ των οποίων έχουν εκφράσει σοβαρές ενστάσεις στο τουρκικό αφήγημα, όπως πτοημερόν έπραξαν δύο σοβαροί Τούρκοι διπλωμάτες καριέρας!
Με την ιστορία και τα καταγεγραμμένα ιστορικά γεγονότα είναι ανόητο να τα βάλει κανείς! Φαίνεται όμως πως οι Τούρκοι, κάθε άλλο παρά έξυπνοι είναι και αυτό η χώρα μας πρέπει να το εκμεταλλευθεί στο έπακρον, ειδικά τώρα που οι Τούρκοι διακατέχονται από πανικό, βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο όντας μπερδεμένοι και η Δύση έχει αντιληφθεί τι ακριβώς πρεσβεύουν, τι προσπαθούν απεγνωσμένα να πετύχουν και με ποιο τρόπο!
Οι Τούρκοι μπορούν να ισχυρίζονται ότι θέλουν, όμως τα τεκμήρια και οι ιστορικές αποδεδειγμένες ιστορικά αλήθειες, που η Ελλάδα διαθέτει, τους κόβει στην κυριολεξία χέρια και πόδια και τους γελοιοποιεί! Στους συγκεκριμένους χάρτες, φαίνεται ξεκάθαρα πως, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, καθώς και οι δύο βραχονησίδες των Ιμίων που την εποχή εκείνη ήταν εκτός Τουρκικής επικράτειας και εντός της τότε Ιταλικής Κατοχικής Επικράτειας και άρα εντός πλέον της Ελληνικής. όπου ρητά και αμετάκλητα όπως ήδη προαναφέρθηκε εκχωρήθηκαν με τις επίσημες υπογραφές τόσο της Ιταλίας όσο και των τότε Συμμάχων που επικράτησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο των δυνάμεων του Άξονα, του οποίου κρυφό σύμμαχο αποτελούσε η δήθεν αθώα-ουδέτερη Τουρκία, όπως τώρα στον πόλεμο στην Ουκρανία, όπου αποτελεί το δεκανίκι του Πούτιν και τον Δούρειο Ίππο της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ! Ακριβώς το ίδιο ισχύει ως προς τα νησιά… Ρω, Καστελόριζο και Στρογγύλη, όπου από τους επίσημους ιταλικούς χάρτες προκύπτει ξεκάθαρα, πως βρίσκονται εκτός της Τουρκικής επικράτειας και εντός της τότε Ιταλικής Κατοχής Επικράτειας και άρα εντός της Ελληνικής από το 1947, που εκχωρήθηκαν… με επίσημες υπογραφές και σφραγίδες!
Η Συνθήκη αναφέρει ρητά, πως όλα τα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που βρίσκονται πέραν των τριών μιλίων από τις τουρκικές ακτές ανήκουν οριστικά και αμετάκλητα στην Ελλάδα! Τώρα ως προς τα μεγάλα Ελληνικά νησιά, που βρίσκονται πιο κοντά στις τουρκικές ακτές, αυτά έχουν ονομαστικά εκχωρηθεί στην Ελλάδα! Συνεπώς η Τουρκία απλά χάνει το χρόνο της, εκπονώντας σχέδια και λογύδρια για θέματα που στερούνται οποιασδήποτε νομικής βάσης και έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας!
Όμως, οι συγκεκριμένοι χάρτες που έχει στα χέρια της η Ελλάδα, δεν τεκμηριώνουν μόνο την κυριότητα των νησιών, που η χώρα μας νόμιμα κατέχει, αλλά και όσα η Τουρκία με δόλο υφάρπαξε! Καταδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας, πως για παράδειγμα η νήσος Αρκός που βρίσκεται έμπροσθεν της Αλικαρνασσού, τα νησιά Βόλος, η Αλιμεντάρια, η Καράβολα κ.α. ποτέ δεν ανήκαν στην τουρκική επικράτεια, αλλά βρίσκονταν μέχρι το 1947 υπό Ιταλική Κατοχή και συνεπώς βάσει της Συνθήκης πρέπει δικαιωματικά να ανήκουν στην Ελλάδα και όχι στην Τουρκία!
Είναι γεγονός βέβαια, πως πάντα οι Τούρκοι αλυχτούσαν, υποστηρίζοντας πως νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που βρίσκονται εντός τριών μιλίων από τις ακτές της, δικαιωματικά της ανήκουν. Το έλεγε και τότε που τα νησιά βρίσκονταν υπό Ιταλική Κατοχή, χωρίς όμως αποτέλεσμα! Το ίδιο προσπαθεί να ψελλίσει και τώρα! Έλα όμως, που οι ανιστόρητοι και παντελώς ανόητοι ισχυρισμοί των Τούρκων προσκρούουν στο άρθρο 15 της Συνθήκης της Λωζάνης, το οποίο ρητά αναφέρει πως: “…η Τουρκία παραιτείται υπέρ της Ιταλίας παντός δικαιώματος και τίτλου επί των νήσων: Αστυπάλαια, Ρόδος, Χάλκη, Καρπάθος, Κάσσος, Τήλος, Νισύρος, Καλύμνος, Λέρος, Πάτμος Λειψοί, Σύμη Σάμος, Χίος και Κως, καθώς και νησίδων και βραχονησίδων εξαρτωμένων εξ αυτών έως και το Καστελλόριζο!
Ο λόγος που οι Τούρκοι προσπαθούν να γκριζάρουν την περιοχή γύρω από τις δύο βραχονησίδες των Ιμίων είναι διότι ανακάλυψαν μετά από δεκάδες χρόνια, πως οι νήσοι Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι δεν αναφέρονται ονομαστικά στη συνθήκη, κάτι που αποδεικνύει ξεκάθαρα την νέο-Οθωμανική κουτοπονηριά του Ερντογανιστάν! Οι άμοιροι μέλλον έχουν ξεχάσει ή ίσως φροντίζουν να μην θυμούνται, πως η ίδια η Τουρκία είχε συνυπογράψει με την Ιταλία το συμπληρωματικό Πρωτόκολλο την 28η Δεκεμβρίου του 1932, το οποίο καθοριζε επ΄ ακριβώς και με πολλές λεπτομέρειες (πάνω από είκοσι παραπομπές) τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των τότε ιταλικών Δωδεκανήσων και της Τουρκίας, όπου ρητά αναφέρονταν και τα Ίμια που ανήκουν στη επικράτεια των Δωδεκανήσων και άρα σωστά ανήκουν στη χώρα μας, άσχετα με το τι θέλει να ονειρεύεται η Τουρκία! Το Αιγαίου έχει περίπου 3.000 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες και θα ήταν αδύνατον να αναφερθούν όλα ονομαστικά και με… συντεταγμένες -μιλάμε για εποχές πριν 100 περίπου χρόνια!
Δυστυχώς για το Ερντογανιστάν και τους φωνασκούντες νέο-Οθωμανούς κλακαδόρους και χειροκροτητές του σουλτάνου, ήδη από το 1923 που υπεγράφη η Συνθήκη της Λωζάνης, η Ιταλία κατείχε τα Δωδεκάνησα,, νησίδες και βραχονησίδες, όπως αποτυπώνεται ευκρινώς στους ιταλικούς χάρτες εκείνης της εποχής… συνεπώς η Τουρκία είχε επίσημα αποδεχθεί και υπογράψει της την τότε κυριαρχία της Ιταλίας όχι μόνο στα Δωδεκάνησα, αλλά και στις νησίδες και βραχονησίδες, που στη συνέχεια ως θαλάσσια περιοχή με νησιά-εδάφη, εκχωρήθηκε από την Ιταλία, με τη σύμφωνη γνώμη των τότε Συμμάχων, στην Ελλάδα.
Συνολικά τα νησιά που κατά παράβαση της Συνθήκης υφάρπαξε η Τουρκία είναι περίπου 23, τα οποία παραδόθηκαν από την Ιταλία που τότε δεν ήταν σε θέση ως ηττημένη να διαπραγματεύεται με τρίτους, να δωρίζει εδάφη και ύδατα και παρανόμως ν’ αποφασίζει να παραχωρήσει κάποιες νησίδες και βραχονησίδες στην Τουρκία, μιας και η Τουρκία βάσει του άρθρου 15 της Συνθήκης της Λωζάνης, είχε ρητά παραιτηθεί από κάθε δικαιώμα, σε σχέση με τα Δωδεκάνησα και όλη την θαλάσσια περιοχή, εκτός όσα η ίδια η Συνθήκη της δίνει το δικαίωμα να κατέχει!
Είναι καιρός να περάσει η Ελλάδα σε εφαρμοσμένη αντεπίθεση και να διεκδικήσει αυτά που της ανήκουν, τσακίζοντας τον τσαμπουκά, τις ορέξεις και τα όνειρα θερινής νυχτός των Τούρκων! Χρειάζεται όμως μια στιβαρή ελληνική κυβέρνηση που θα το κάνει πράξη, αλλά και ομοψυχία που θα υποστηρίξει το εγχείρημα! Με επιχειρήματα όμως του τύπου: “… η θάλασσα δεν έχει σύνορα”, ή “…το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του” και με προδοτικές συμφωνίες τύπου “Πρεσπών”, δεν θα πετύχουμε πολλά!
Ισχύ, δόξα τω Θεώ διαθέτουμε… Τόλμη όμως και αποφασιστικότητα υπάρχει, για να τελειώνουμε κάποια στιγμή με τα αφηγηματικά τουρκικά παραμύθια εξετάζοντας λίγο πιο λεπτομερώς και το καθεστώς της Ίμβρου και της Τενέδου;
capital.gr
Όχι κύριοι η Τουρκία δεν χρωστά 22 κατεχόμενα ελληνικά νησιά.... Κάνετε λάθος ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΧΡΩΣΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ .... ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .... ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ.
30 αιώνες ελληνικής ιστορίας δηλ. από γένεσης της η Μικρά Ασία Ελληνική ήταν ... Οι απόγονοι των Ελλήνων Μικρασιατων αποτελούσαν την δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομάδα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πριν από την Μικρασιατική Καταστροφή. Τούς κατέσφαξαν οι βάρβαροι που μόλις τον 5ον αίώνα μ.Χ. μας κουβαλήθηκαν και από τότε μολύνουν και καταπατούν Ελληνικά ιερά χώματα οι καταπατητές και γενοκτόνοι ....
Στο έργο του Ξενοφώντος Αγησίλαος, αναφέρεται «τὰς ἐν τῇ Ἀσίᾳ πόλεις Ἑλληνίδας», για τις ελληνικές πόλεις της περιοχής. ( 430-354 π.Χ.)
Έγραψε ένα εξαιρετικό πόνημα η διαπρεπής Μαριλένα Δωρή, το οποίο τυχαία βρήκα στο Αρχείο μου, περί Ελληνικής Μικράς Ασίας σε ποιητικό λόγο. Μακροσκελές αλλά αξίζει να το διαβάσετε.
Πόλεις της Μικράς Ασίας
Γράφει η
Μαριλένα Δωρή
1. Ω πόλη των Σελευκιδών
και του Τιβέριου πόλη,
του Παύλου Αντιόχεια,
του Χρυσοστόμου κόρη!
2. Του Ελληνισμού κέντρο τρανό
ήταν και το Αϊβαλί μας,
της προσφυγιάς το σύμβολο,
του Κόντογλου η πατρίδα!
3. Γεια σου, χαρά σου Αττάλεια
παλιά μας Παμφυλία,
με τα ρωμαίικα σπίτια σου,
τα τόσα σου μνημεία!
4. Το Αϊδίνιο παλιά
λεγότανε Ανθέα.
Η Σωτηρίου η Διδώ
το τίμησε μια μέρα!
5. Μπροστά μας η Αλικαρνασσός
μια Δωρική αποικία,
που ‘ναι του Ηροδότου γη
και της Αρτεμισίας!
6. Η Αρτάκη μας ευρίσκεται
κοντά στην Προποντίδα,
την χτίσανε οι Μιλήσιοι
κι έχει ομορφιά περίσσια!...
7. Αμάσεια του Πόντου μας
όμορφη θυγατέρα,
το χώμα σου ποτίστηκε
με των Ελλήνων αίμα..
8. Στα Άδανα κατοίκησαν
οι αρχαίοι Δαναοί
κι ο μυθικός ο Άδανος
της πόλης ο ιδρυτής..
9. Να τα Βουρλά ,τα ονομαστά
γη του Αναξαγόρα…
Είχαν την ένδοξη σχολή,
που δεν υπάρχει τώρα…
10. Η Δέρβη γίνηκε παλιά
κτήμα των Μακεδόνων,
μ’ άκουσε και το θεϊκό
λόγο των Αποστόλων.
11. Και το Δορύλαιο το τρανό,
Βυζαντινό προπύργιο,
ήτανε των Μελισσινών
η γη και τ’ ορμητήριο.
12. Στην Έφεσο την ιωνική
έφτασ’ ο Ιωάννης
κι’ έγραψε το Ευαγγέλιο
λίγο προτού πεθάνει
13. Θυάτειρα με τη Βασιλική
και με τους αμπελώνες,
στη Θεϊκή Αποκάλυψη,
γράφτηκες στους αιώνες!
14. Πόλη λαμπρή ελληνική,
ήταν κι η Ερυθραία.
Οι Κρήτες την κατοίκησαν
τα χρόνια τα αρχαία.
15. Ηράκλεια η Ποντική
στη Βιθυνία χτισμένη,
στο μυθικό τον Ηρακλή,
ειν’ αφιερωμένη.
16. Το Ικόνιο μας έδωσε
τη Θέκλα την αγία,
του Παύλου ,τη μαθήτρια,
κόρη της ευσεβείας!
17. Του Βασιλείου η Καισάρεια,
απ’ όλες ξεχωρίζει,
γιατί 300 εκκλησιές
στα βράχια αντικρίζεις !
18. Η Κερασούντα η γνωστή
για τ’ άφθονα κεράσια,
ιδρύθηκε από Σινωπείς
στου Πόντου τα παλάτια!
19. Να την και η Κιουτάχεια,
του Αισώπου η πατρίδα,
Κοτύαιο την έλεγαν
και έγραψ’ ιστορία!
20. Την Κύζικο οι Μιλήσιοι
την είχαν αποικήσει.
Στατήρες από ήλεκτρο
είχαν επινοήσει!.
21. Μάνα, εσύ των Κομνηνών,
Κασταμονή του Πόντου,
που έχεις το δικέφαλο
ένδοξο σύμβολό σου!
22. Χτισμένη απ’ τους Μιλήσιους,
η Κίος χιλιάδες έτη!
Ο Αριστοτέλης έγραψε
γι’ αυτήν σοφή μελέτη!
23. Το Κορδελιό μαγευτικό
το νου μας ταξιδεύει
και με τα καραβάκια του
τις μνήμες ζωντανεύει!
ΑΑ
ΣΥΝΕΧΕΙΑ
24. Επτά στηθήκαν Εκκλησιές
ΑπάντησηΔιαγραφήεις τη Μικρά Ασία,
η μια στη Λαοδίκεια,
την πόλη της Φρυγίας!
25. Κυβέρνηση ο Περικλής
ίδρυσε στη Σινώπη.
Ο Διογένης ζούσε εκεί
και τον θαυμάζανε όλοι.
26. Στα χρόνια τα βυζαντινά,
στου Πόντου τ’ ακρογιάλι,
η Λίμνια ήταν ξακουστό
εμπορικό λιμάνι.
27. Η Τρίπολη είχε οχυρή
θέση και μεταλλεία,
μ’ άργυρο, σίδηρο, χαλκό
που ‘χαν μεγάλη αξία
28. Στα Μύρα ο Αη-Νικόλας μας
είχεν ογδόντα χρόνους
να λειτουργήσει τη Λαμπρή
στης εκκλησιάς τους θόλους!..
29. Στη θάλασσα του Μαρμαρά
ήταν τα Μουδανιά μας,
που ‘χαν σχολειά, τρεις εκκλησιές
κι αγάλλιαζ’ η καρδιά μας!...
30. Η Μίλητος η ιωνική
με τον αποικισμό της,
τους φιλοσόφους, το ιερό
δέσποζε στον καιρό της!
31. Κάτω απ’ το όρος Σίπυλο
χτίστηκε η Μαγνησία
Κι η Νιόβη αδιάκοπα θρηνεί
δίχως παρηγορία!..
32. Η Μενεμένη μας ,παιδιά
το όνομα οφείλει
στον Έρμο, που «μενέμενος»
τις όχθες πλημμυρίζει!
33. Στη Νικομήδεια χριστιανός
βαφτίστηκεν εκείνος,
που το Σταυρό ετίμησε,
ο Μέγας Κωνσταντίνος!
34. Η Λάμψακος είχε άφθονα
πλούτη κι ευημερία!
Δώδεκα τάλαντα έδινε
τότε στη συμμαχία.
35. Η Νίκαια είχε κτιστεί
στα ερείπια της Ολβίας
κι ήταν τρανή πρωτεύουσα
μιας αυτοκρατορίας!
36. Μπροστά μας η Ναζιανζός,
του Γρηγορίου πατρίδα,
της Τρισηλίου Θεότητος
χρυσόφτερη ηλιαχτίδα!
37. Στην Όλυνθο Χαλκιδικής
κρατώντας τ’ Άγια Σκεύη,
απ’ το χωριό Λαγόθηρα,
έφτασαν οι διωγμένοι!
38. Η Προύσσα από τον Προύσιο
πήρε και τ’ όνομά της.
Μες στο Βυζάντιο ήταν γνωστή
για τα μεταξωτά της!
39. Και το Προκόπι λάμπρυνε
ο Ιωάννης ο άγιος,
ο Ρώσος στην καταγωγή,
ο ταπεινός κι ουράνιος!
40. Τα Πάταρα ήταν ξακουστό
λιμάνι της Λυκίας,
τον Αϊ Νικόλα γέννησαν,
το Δάσκαλο εγκρατείας!
41. Να της Μυσίας η Πέργαμος
με τους χιλιάδες τόμους,
με το γιατρό το Γαληνό
και τα μνημεία στους δρόμους.
42. Η Ραιδεστός μας χτίστηκε
από Σαμίους εποίκους
κι ήταν το κάστρο του Χριστού
τιμή για τους κατοίκους!
43. Σμύρνη, Μητρόπολη ακριβή,
εσύ της Μικρασίας,
Παράδεισε που χάθηκες,
«Στέμμα της Ιωνίας»!...
44. Την όμορφη Σεβάστεια
δόξασαν οι Σαράντα
Μάρτυρες ,άγιοι του Χριστού,
μ’ αμάραντα στεφάνια!
45. Η Σινασσός το Διγενή
Ακρίτα τραγουδούσε
και με τα πλούσια αρχοντικά,
την τέχνη διαλαλούσε!
46. Τα Τύανα ο Ξενοφών,
τα ονομάζει Δάνα.
Στο όρος Ταύρο βρίσκονταν
και γύρω είχαν πεδιάδα.
47. Του Παύλου η γενέτειρα,
Ταρσός της Κιλικίας,
είχε μια ξακουστή σχολή
για τη φιλοσοφία. ....
ΚΛΠ
ΕΞΩ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ... ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ...
ΑΑ
Εύγε στο koukfamily για την καταχώρηση πατριωτικών άρθρων. Eύγε για το εύτολμο ιστορικό κείμενο. Εύγε για το εύστοχο σχόλιο. Μπράβο παιδιά. Συνεχίστε ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚώστας Κ.
Συγγραφέας - ποιητής.