Σελίδες

31 Μαΐου 2022

Η σφαγή στο Uvalde ήταν μια ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ «επιχείρηση αναμονής» – οι δυνάμεις ασφαλείας έσωσαν τα δικά τους παιδιά ενώ οι γονείς ψεκάζονταν με σπρέι πιπεριού και τους περνούσαν χειροπέδες

Γράφει ο Mike Adams 
 
Είναι πλέον 100% ξεκάθαρο ότι οι μαζικοί πυροβολισμοί στο Uvalde ήταν μια «επιχείρηση αναμονής», που σημαίνει ότι οι δυνάμεις επιβολής του νόμου διατάχθηκαν σκόπιμα να αναχωρήσουν, ώστε να μπορέσει να λάβει χώρα η σφαγή. Ο στόχος; Ο έλεγχος των όπλων, φυσικά.
 
«Η αστυνομία του Uvalde στεκόταν έξω από το σχολείο ενώ οι γονείς τους προέτρεπαν να μπουν μέσα κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών», δηλώνει ο τίτλος ενός άρθρου από το ThePostMillennial.com:  
 
«Μπείτε εκεί μέσα! Μπείτε εκεί μέσα!» Γυναίκες φώναζαν στους αστυνομικούς καθώς οι αστυνομικοί στέκονταν εκεί και δεν έμπαιναν στο σχολείο για να επέμβουν και να αποτρέψουν το μακελειό, σύμφωνα με το AP. Ο ένοπλος είχε οχυρωθεί σε μια τάξη για 40 λεπτά, όπου δολοφόνησε 19 παιδιά και 2 δασκάλους.  
 
Ένας πατέρας που έχασε την κόρη του στο μακελειό έθεσε την ιδέα να εισβάλουν οι ίδιοι, χωρίς όπλα, ενώ η αστυνομία έμεινε άπραγη. 
 
«Ας ορμήσουμε μέσα γιατί οι αστυνομικοί δεν κάνουν τίποτα όπως πρέπει», είπε ο Javier Cazares. «Θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα». Η κόρη του Jacklyn Cazares σκοτώθηκε μέσα στο σχολείο. Όταν έμαθε για τους πυροβολισμούς, έτρεξε στο σχολείο μόνο και μόνο για να βρει αστυνομικούς να στέκονται έξω.  
 
Έχουμε επίσης μια ιστορία από το αριστερό μέσο ενημέρωσης MSN, που δηλώνει: «Ο αστυνομικός του Uvalde παραδέχεται ότι οι αστυνομικοί έσωσαν τα δικά τους παιδιά από το δημοτικό Robb πριν σταματήσουν τον δράστη»: 
Ένας αστυνομικός παραδέχτηκε ότι οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα στο σχολείο για να σώσουν πρώτα τα δικά τους παιδιά αντί να σταματήσουν τον δράστη. 
Ο αξιωματικός δήλωσε: «Υπήρχαν κάποιοι αστυνομικοί που προσπαθούσαν να βγάλουν τα παιδιά τους από το σχολείο επειδή ήταν μια κατάσταση ενεργού πυροβολισμού». 
Ο αξιωματικός συνέχισε να μιλάει για την κατάσταση, ενώ προσπαθούσε να δικαιολογήσει τους αστυνομικούς που μπήκαν αρχικά για να σώσουν τα παιδιά τους.  
 
Το βίντεο δείχνει συντετριμμένους γονείς να εκλιπαρούν τους αστυνομικούς να μπουν στο σχολείο, καθώς μέσα ακούγονταν οι κραυγές και τα ουρλιαχτά των παιδιών.  
 
Οπότε περιμένετε… οι ίδιοι αστυνομικοί που επιτέθηκαν σε γονείς, ψέκασαν με σπρέι πιπεριού έναν πατέρα και επιτέθηκαν σε άλλους γονείς για να τους εμποδίσουν να μπουν μέσα, ήταν, οι ίδιοι, που έσπευσαν μέσα μόνο και μόνο για να σώσουν τα δικά τους παιδιά;  
 
Έτσι έχει καταντήσει πλέον η επιβολή του νόμου; Ακόμα και στο Τέξας;  
 
Θα μπορούσαν να είχαν πυροβοληθεί!  
 
Μια από τις πιο απογοητευτικές εξελίξεις σε όλη αυτή την υπόθεση είναι το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης του Τέξας, υπαστυνόμος Chris Olivarez, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ότι οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να επιτεθούν στον ύποπτο αμέσως, επειδή «θα μπορούσαν να πυροβοληθούν». Αυτό αναφέρθηκε από την εφημερίδα The Epoch Times:  
 
Ένας αξιωματούχος του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας (DPS) δήλωσε ότι οι αστυνομικοί «θα μπορούσαν να είχαν πυροβοληθεί» αν εμπλέκονταν με τον ένοπλο που είχε ταμπουρωθεί με τα θύματά του σε μια αίθουσα διδασκαλίας στο δημοτικό σχολείο Robb πριν φτάσει μια ειδική τακτική ομάδα.  
 
«Ακούγονται πυροβολισμοί. Δέχονται πυροβολισμούς. Σε εκείνο το σημείο, αν προχωρούσαν περαιτέρω χωρίς να γνωρίζουν πού βρισκόταν ο ύποπτος, θα μπορούσαν να είχαν πυροβοληθεί, θα μπορούσαν να είχαν σκοτωθεί και σε εκείνο το σημείο, ο ένοπλος θα είχε την ευκαιρία να σκοτώσει και άλλους ανθρώπους μέσα στο σχολείο».  
 
Σύμφωνα με αυτό το πρότυπο, λοιπόν, όλοι οι πυροσβέστες θα έπρεπε απλώς να κάθονται πίσω και να παρακολουθούν τα κτίρια να καίγονται, επειδή αν προσπαθούσαν να καταπολεμήσουν τη φωτιά, «θα μπορούσαν να είχαν καεί».  
 
Και υποθέτω ότι όλοι οι στρατιώτες θα πρέπει να αρνηθούν να πολεμήσουν στο πεδίο της μάχης, διότι αν μπουν στο πεδίο της μάχης, «θα μπορούσαν να δεχτούν πυρά πυροβολικού».  
 
Καταλάβατε τι εννοώ.
Αυτό είναι τρελό.  
 
Στο σημερινό podcast, απαιτώ οι αστυνομικοί που δεν είναι πρόθυμοι να καταδιώξουν ενεργούς δράστες θα πρέπει να παραδώσουν τα σήματά τους και να σταματήσουν να παριστάνουν τους αστυνομικούς. Αν δεν είστε πρόθυμοι να θέσετε τη ζωή σας σε κίνδυνο όταν αυτό μετράει, δεν είστε μπάτσος για να ξεκινήσετε. 
 
Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.