Σελίδες

16 Μαΐου 2022

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς κατασκευάζονται τα πανάκριβα μπαλάκια του τένις της Adidas;

Ρεπορτάζ: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς) 
 
Μετά τις επιτυχίες του Στεφάνου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, η αντισφαίριση (τένις), έγινε ένα δημοφιλές άθλημα στην Ελλάδα και πολλά νέα παιδιά θέλουν να μοιάξουν στους δύο αθλητές.
 
Ο εξοπλισμός για το συγκεκριμένο άθλημα, δεν είναι από τους πλέον φθηνούς, καθώς οι καλές ρακέτες και τα καλά μπαλάκια, κοστίζουν ακριβά. Αν σε αυτά προσθέσουμε το κόστος για την ενδυμασία και τα κατάλληλα παπούτσια, τότε το ταμείο ανεβαίνει πολύ πιο ψηλά.  
 
Συγκριτικά με τα υπόλοιπα αξεσουάρ, τα μπαλάκια θεωρούνται τα πιο φθηνά. Στην πραγματικότητα όμως, η γνωστή γερμανική φίρμα αθλητικών ειδών, Adidas που θεωρείται από τις κορυφαίες, πουλάει στην Ελλάδα τα 3 μπαλάκια στην τιμή των 10€. Κι αναφέρομαι στα μπαλάκια που προορίζονται για προπόνηση. Εκείνα που προορίζονται για αγώνες, έχουν σχεδόν διπλάσια τιμή.  
 
Λογική τιμή θα έλεγε κάποιος, αν αναλογιστούμε ότι πληρώνεις φίρμα κι όχι προϊόν. Και θα μπορούσα να συμφωνήσω, αν δεν έβλεπα το πώς κατασκευάζονται αυτά τα μπαλάκια…  
 
Κύριος κατασκευαστής είναι το Πακιστάν. Κι ενώ κάποιος θα φανταζόταν ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο όπου τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και υγιεινής, η πραγματικότητα έρχεται να τον διαψεύσει οικτρά.  
 
Το βίντεο 5 λεπτών που ακολουθεί, τα λέει όλα από μόνο του. Για να δούμε πώς κατασκευάζονται τα μπαλάκια του τένις της Adidas… 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.