Σελίδες

30 Απριλίου 2022

«Ο Μασκ μπορεί να αποτύχει στην αποστολή του Twitter», τόνισε το Κρεμλίνο, διότι η ΕΕ …διαφωνεί!!!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, δια στόματος του επιτρόπου της για την εσωτερική αγορά Τιερί Μπρετόν, διαφωνεί για την…πλήρη ελευθερία του δημοφιλούς δικτύου! 
 
Μετάφραση-Απόδοση-Σχόλια: Πύρινος Λόγιος 
 
Η Μόσχα εξέφρασε αμφιβολίες ότι ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter θα μπορέσει να φέρει την «ελευθερία του λόγου» στην πλατφόρμα 
 
Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, είναι απίθανο να καταφέρει να φέρει την «ελευθερία του λόγου» που έχει υποσχεθεί στην πλατφόρμα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο ίδιος εξέφρασε αμφιβολίες για το αν θα μπορούσε να παρουσιαστεί μια «πλήρης γκάμα» απόψεων σε οποιοδήποτε δυτικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.  
 
«Η στάση της Ρωσίας απέναντι σε αυτή την εταιρεία βασίζεται στις ενέργειες της εταιρείας αυτής, στη λογοκρισία, στις επιλεκτικές κατασταλτικές ενέργειες κατά των πελατών της εταιρείας, στη διαστρέβλωση και τη χειραγώγηση των πληροφοριών», δήλωσε ο Πεσκόφ την Πέμπτη.  
 
Και συνεχίζει: 
«Υπάρχει ένα ερώτημα σχετικά με το αν είναι δυνατή μια πλήρης ελεύθερη παλέτα διαφορετικών απόψεων στα δυτικά κοινωνικά δίκτυα. Εμείς αμφιβάλλουμε γι’ αυτό. 
Ας δούμε τι θα συμβεί υπό τον νέο ιδιοκτήτη. Τώρα, δεδομένου ότι πρόκειται για μια παγκόσμια εταιρεία, έχουμε ήδη ακούσει επίσημες φωνές από την Ευρώπη ότι δεν θα επιτρέψουν την απόλυτη ελευθερία εκεί», πρόσθεσε ο Πεσκόφ, αναφερόμενος προφανώς σε μια προειδοποίηση του Επιτρόπου της ΕΕ για την εσωτερική αγορά Τιερί Μπρετόν, προς τον Μασκ.  
 
Ο ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ προειδοποίησε τον δισεκατομμυριούχο να μην είναι υπερβολικά χαλαρός όσον αφορά τη μετριοπάθεια του περιεχομένου, υπονοώντας ότι η πλατφόρμα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει απαγόρευση σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί με τους κανόνες του μπλοκ. Η ΕΕ υιοθέτησε πρόσφατα τη λεγόμενη «Πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες», μια δέσμη κανονισμών που έχει σχεδιαστεί για να αναγκάσει τις πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων να ελέγχουν πολύ πιο επιθετικά το περιεχόμενό τους και να συνεργάζονται στενότερα με τις ρυθμιστικές αρχές.  
 
Προσέξτε τι είπε ο τύπος αυτός: 
«Καλωσορίζουμε τους πάντες. Είμαστε ανοιχτοί, αλλά υπό τους δικούς μας όρους. Τουλάχιστον ξέρουμε τι να του πούμε: «Elon, υπάρχουν κανόνες. Είσαι ευπρόσδεκτος, αλλά αυτοί είναι οι δικοί μας κανόνες. Δεν είναι οι δικοί σας κανόνες που θα ισχύουν εδώ», δήλωσε ο Μπρετόν στους Financial Times.  
 
Ο Έλον Μασκ αγόρασε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για το ιλιγγιώδες ποσό των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων τη Δευτέρα, διακηρύσσοντας τον εαυτό του «απολυταρχικό της ελευθερίας του λόγου» και δεσμευόμενος να επιστρέψει το Twitter στις ρίζες του ως «η πτέρυγα της ελευθερίας του λόγου του κόμματος της ελευθερίας του λόγου».  
 
«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας», ανέφερε ο Μασκ σε ανακοίνωση που ανακοίνωσε την αγορά.  
 
Ο επιχειρηματίας μετρίασε τη ρητορική του μόλις μία ημέρα αργότερα, εξηγώντας ότι η πλατφόρμα θα εξακολουθήσει να τηρεί τους νόμους που περιορίζουν ορισμένο περιεχόμενο.  
 
«Με τον όρο «ελευθερία του λόγου», εννοώ απλώς αυτό που ταιριάζει με τον νόμο. Είμαι κατά της λογοκρισίας που υπερβαίνει κατά πολύ τον νόμο», εξήγησε. «Αν οι άνθρωποι θέλουν λιγότερη ελευθερία λόγου, θα ζητήσουν από την κυβέρνηση να περάσει νόμους προς αυτή την κατεύθυνση. Επομένως, το να υπερβαίνει κανείς το νόμο είναι αντίθετο με τη βούληση του λαού».  
 
Συμπέρασμα: Ή ο Ελόν Μάσκ ρισκάρει πολλά ή απλά προσπαθεί να κάνει μια μεγάλη ντρίπλα για να αυξήσει τις μετοχές του ως προσωπικότητα διεθνούς επιρροής.  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.