Σελίδες

27 Απριλίου 2022

Η ελεγχόμενη κατεδάφιση της Δύσης

Από τον Damjan Pirc.
 
Η παρακμή της Δύσης συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας, αυτή τη στιγμή, αλλά θα είναι καταστροφική για πολλά περισσότερα μέρη από την ίδια τη Δύση. Μην με πάρτε λάθος, αυτό που συμβαίνει είναι μια ελεγχόμενη κατεδάφιση που σχεδιάστηκε από την ελίτ. Την τελευταία φορά (φυσικά, αυτό είναι μόνο μια σύντομη υπενθύμιση της ιστορίας) είδαμε κάτι παρόμοιο ήταν στο τέλος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και κατά την άνοδο των Ηνωμένων Πολιτειών.
 
Για παράδειγμα, όταν η Δημοκρατία της Βενετίας ήταν σε παρακμή, η ελίτ απλώς μετακόμισε βόρεια, στο Άμστερνταμ, σε τμήματα της σημερινής Γερμανίας και στη λεγόμενη πόλη του Λονδίνου. Δεν χρειαζόταν να υπερασπιστούν την επικράτεια στην οποία ζούσαν. Έτσι, όταν ένα τετράγωνο δεν έχει πλέον τον έλεγχο των κύριων εμπορικών οδών, καθίσταται άχρηστο για την ελίτ. Όταν η “ανακάλυψη” της Αμερικής έκανε τη Δημοκρατία της Βενετίας ξεπερασμένη (δεν μπορούσε πλέον να ελέγξει τις σημαντικότερες οδούς εμπορίου/λεηλασίας), τότε η Βενετική ελίτ μετακόμισε στο Άμστερνταμ. Και στην πόλη του Λονδίνου, η οποία έγινε ο πυρήνας της Βρετανικής Αυτοκρατορίας που για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε τον έλεγχο των εμπορικών οδών του κόσμου. Και όταν η Βρετανική Αυτοκρατορία κατέστη άνευ αντικειμένου, η ελίτ μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία έγινε παγκόσμια υπερδύναμη. Και οι Ηνωμένες Πολιτείες έπαιξαν πολύ καλά τον ρόλο της παγκόσμιας ηγεμονικής δύναμης. Αλλά όπως λένε, όλα τα πράγματα τελειώνουν σε κάποιο σημείο και εδώ είμαστε.  
 
Έτσι, όταν η πρωτοβουλία Belt & Road της Κίνας μπήκε στο παιχνίδι, οι ελεγχόμενες αμερικανικές θαλάσσιες λωρίδες ξαφνικά δεν ήταν πλέον οι κύριες γραμμές εμπορίου/οικονομικής ζωής (ή τουλάχιστον δεν ήταν πλέον οι πιο σημαντικές) για το παγκόσμιο εμπόριο. Μπορούμε να προσθέσουμε εδώ τουλάχιστον τον πολικό δρόμο του Μεταξιού, το σιδηροδρομικό έργο PAKAFUZ, το Nstc (διάδρομος μεταφορών Βορρά-Νότου) … η οποία δεν μπορεί πλέον να ελέγχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της. Αυτό σημαίνει ότι η ελίτ δεν χρειάζεται πλέον τις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι κάτι νέο πρέπει να αντικαταστήσει τα κράτη προκειμένου η ελίτ να παραμείνει στον έλεγχο. Για να διατηρηθεί αυτός ο έλεγχος που διακυβευόταν τις τελευταίες δεκαετίες, το τίμημα ήταν τεράστιο. Είτε με τη μορφή ανθρώπινων ζωών μέσω πολέμων, είτε με συσσωρευμένα χρέη που δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν, πόσο μάλλον να επιστραφούν. Και ειδικά τώρα, καθώς το πετροδολάριο, με τη σειρά του, χάνει τον έλεγχο των ροών, οι επιλογές γίνονται όλο και πιο σπάνιες. 
 
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ή η Δύση έχουν τελειώσει για πάντα. Σημαίνει απλώς ότι οι απλοί άνθρωποι στη Δύση θα κολλήσουν με πολλά χρέη και χάος. Η ελίτ (με την ελίτ, εννοώ μερικές οικογένειες που ελέγχουν την ανθρωπότητα όχι μόνο οικονομικά, αλλά και προσπαθούν να ελέγξουν την ψυχική μας εξέλιξη) έχει ένα νέο σχέδιο. Δεν χρειάζονται πλέον μεγάλα κράτη, πόσο μάλλον κυρίαρχα κράτη, αλλά μικρές, εύκολα ελεγχόμενες οντότητες.  
 
Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να Βαλκανίσουν τις περιοχές. Αλλά όχι μόνο η Βαλκανοποίηση της Ανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων, της Κεντρικής Ασίας, της Μέσης Ανατολής… Αλλά και η Βαλκανοποίηση των Ηνωμένων Πολιτειών και της ΕΕ. Τα σημερινά κράτη δεν είναι πλέον βιώσιμα ή ακόμη και απαραίτητα. Πηγαίνουν οι μέρες που χρειάστηκαν μαζικοί στρατοί ή μεγάλοι ναυτικοί στόλοι. Έτσι, η πρόβλεψή μου είναι ότι θα δούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες να καταρρέουν. Αργά αλλά σίγουρα, τμήματα των Ηνωμένων Πολιτειών (ειδικά Φλόριντα, Τέξας…) θα καταρρεύσει. Οι ελίτ κύκλοι εργάζονται για να δημιουργήσουν τη βασική υποδομή για αυτό το σενάριο. Το χάσμα μεταξύ των Αμερικανικών Κρατών θα γίνει όλο και μεγαλύτερο και αυτό δεν είναι τυχαίο.  
 
Ωστόσο, αυτή είναι μια σκόπιμη κίνηση από την ελίτ να συνεχίσει τη διαδικασία εγκατάστασης της “νέας παγκόσμιας τάξης” που θα βρίσκεται ουσιαστικά στον κυβερνοχώρο, στο διάστημα… Και δεν θα διοικείται από κράτη, αλλά από ιδιωτικές εταιρείες και από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καμία κρατική υποταγή, ώστε να μπορούν εύκολα να μετακινηθούν σε άλλα μέρη του κόσμου. Αφήνοντας πίσω μόνο την καταστροφή και τα χρέη. Γι ‘ αυτό, πρέπει να βαλκανίσουν τον κόσμο απέναντι σε χώρες που εξακολουθούν να παραμένουν εθνικές και κυρίαρχες και θα τεθούν ως οι κύριοι εχθροί. Για να επιτευχθεί αυτό, είναι έτοιμοι για οτιδήποτε, αν χρειαστεί, θα σκοτώσουν το ήμισυ της ανθρωπότητας. Είναι ένα αρχαίο παιχνίδι και είναι κύριοι στην τέχνη του παιχνιδιού.  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.