Σελίδες

5 Απριλίου 2022

Ο αμερικανικός στρατός φτιάχνει στρατηγούς τεχνητής νοημοσύνης

Οι ΗΠΑ φτιάχνουν στρατηγούς τεχνητής νοημοσύνης για τον έξυπνο πόλεμο
 
Οι σύγχρονες στρατιωτικές επιχειρήσεις είτε αυτές αφορούν πολεμικές αναμετρήσεις είτε αποστολές παροχής βοήθειας σε μεγάλες φυσικές ή άλλες καταστροφές απαιτούν λήψη σύνθετων αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν ταχύτατα και σε αυτό το πεδίο έρχεται να συμβάλει η τεχνητή νοημοσύνη.
 
H Υπηρεσία Έρευνας Προηγµένων Αµυντικών Προγραµµάτων του αμερικανικού στρατού (DARPA) ξεκίνησε την προσπάθεια ανάπτυξης συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης που θα επεξεργάζεται ταχύτατα όλα τα διαθέσιμα δεδομένα και θα μπορεί να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις. 
 
Σύμφωνα με τους εμπνευστές αυτού του εγχειρήματος σε περιπτώσεις που εξελίσσεται μια κρίση και πρέπει να ληφθεί μια απόφαση για το ποιος πρέπει να λάβει παροχή βοήθεια και ποιος όχι η απάντηση συχνά δεν είναι ξεκάθαρη και οι άνθρωποι που εμπλέκονται στην λήψη της απόφασης δεν συμφωνούν για το τι πρέπει να γίνει κάτι που δεν θα συμβεί με ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που θα λάβει την καλύτερα ζυγισμένη απόφαση χωρίς καμία χρονοτριβή. 
 
Το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης αυτής της τεχνολογίας ονομάζεται «Στιγμιαία» και στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα σύστημα που θα μπορεί να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις σε στιγμές μεγάλου άγχους αξιοποιώντας ανάλυση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο όπως για παράδειγμα την κατάσταση των ασθενών και το διαθέσιμο φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό σε ένα γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.  
 
Οι επιτελείς του αμερικανικού στρατού θεωρούν ότι μια τέτοια τεχνολογία θα περιορίσει την πιθανότητα ανθρώπινων λαθών τα οποία είτε σε μια στρατιωτική επιχείρηση είτε σε μια ανθρωπιστική αποστολή μπορεί να κοστίσουν ζωές. 
 
«Καθώς τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης εξελίσσονται και γίνονται ολοένα και πιο προηγμένα συνεργαζόμενα με ανθρώπους το να αναπτυχθούν συστήματα που θα ενσωματώνουν τον ανθρώπινο παράγοντα εμπιστοσύνης με τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης» δήλωσε εκπρόσωπος της DARPA τα στελέχη της οποίας αναφέρουν ότι σε πρώτη τουλάχιστον φάση το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που θα αναπτυχθεί θα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που υπάρχει μια διαφωνία για την λήψη μιας κρίσιμης απόφασης ανάμεσα στους υπευθύνους μιας στρατιωτικής επιχείρησης.  
 
Ναυτεμπορική 

1 σχόλιο:

  1. ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΚΑ ΗΛΙΘΙΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ '' ΜΕ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ'' ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ Κ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.