Σελίδες

14 Απριλίου 2022

”Πόνεσαν” οι Τούρκοι: ”Έλληνες πιλότοι έχουν στα κράνη τους την Αγία Σοφία”

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια 
 
”Πόνεσαν” οι Τούρκοι με τα σύμβολα που έχουν οι πιλότοι μας στα κράνη τους! Τι αναφέρουν:
 
”Στην Ελλάδα μία «νέα μόδα» έχει εξαπλωθεί, καθώς όλο και περισσότερες εικόνες κατά της Τουρκίας βλέπουμε στα κράνη των πιλότων. 
Αυτές οι συμπεριφορές υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα επίπεδα των ενόπλων δυνάμεων στην Ελλάδα. Είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούνται διαφορετικές φιγούρες στα κράνη των πιλότων μαχητικών που εργάζονται σε ορισμένες αεροπορικές βάσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτά αποτελούνται ως επί το πλείστον από θρησκευτικές μορφές Αγίων.  
 
Μία από αυτές τις φιγούρες στα κράνη είναι αρκετά αξιοσημείωτη και περιλαμβάνει μια φωτογραφία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.” 
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Τουρκομογγόλοι θα φάτε καλά....
Ο καιρός είναι κοντά...

1 σχόλιο:


  1. ΙΔΕΤΕ.
    Έλάτε Τούρκοι Βάρβαροι - ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamilyhttps://koukfamily.blogspot.com › bl...·
    18 Feb 2022 — Έλάτε Τούρκοι Βάρβαροι. «Ελάτε Τούρκοι Βάρβαροι, ο Έλληνας το αίμα του μελάνι τόχει κάνει, σφραγίδες και υπογραφές στη Λευτεριά να βάνει».

    Αποσπάσματα.
    Παραθέτω τους στίχους του Διονύσιου Σολωμού και συγκεκριμένα το εδάφιο που λέει «Ετσι ν’ άκουα να βουίξει τον βαθύν Ωκεανό, και στο κύμα του να πνίξει κάθε σπέρμα αγαρηνό!» ...

    Ε… Λοιπόν ναι. Στους Τούρκους αρμόζει και το πιο κάτω λαογραφικό ποίημα Αποσπάσματα ….

    Ήλιε μου, ανάτειλε παντού, σ' ούλον τον κόσμον φέγγε
    κι έκτεινε τας ακτίνας σου σ' όλην την οικουμένη
    κι εις την Κωσταντινόπολην, την πρώτην φουμισμένην,
    με την Αγιά Σοφιά την εκκλησιά την μεγαλοτιμημένη,
    και τώρα την Τουρκόπολην, δεν πρέπει πιο να φέγγεις.
    Αλλ' ουδέ τας ακτίνας σου πρέπει εκεί να στέλλεις,
    μέχρι οι Τούρκοι βάρβαροι στον διάολο να παν,
    να βλέπουν τ' άνομα σκυλιά τες ανομίες που κάμαν,
    να ποίσου στάβλους εκκλησιές, να καίουν τας εικόνας
    να σχίζουν, να καταπατούν τα 'λόχρυσα βαγγέλια,
    να καθυβρίζουν τους σταυρούς, να τους κατατσακίζουν,
    να παίρνουσιν τ' ασήμια τους και τα μαργαριτάρια
    και των αγίων τα λείψανα τα μοσχομυρισμένα
    να καίουν, ν' αφανίζουσιν, στη θάλασσα να ρίπτουν,
    να παίρνουν τα λιθάρια των και την ευκόσμησίν των
    και στ' άγια δισκοπότηρα κούπες κρασί να πίνουν.

    Και …

    Ἐκείνη ἡ μέρα ἡ σκοτεινή, ἀστραποκαϊμένη/ τῆς τρίτης τῆς ἀσβολερῆς, τῆς μαυρογελασμένης,/ τῆς θεοκαρβουνόκαυστης, πουμπαρδοχαλασμένης,/ ἔχασε μάνα τὸ παιδὶ καὶ τὸ παιδὶν τὴ μάναν,/ καὶ τῶν κυρούδων τὰ παιδιὰ ὑπᾶν ἀσβολωμένα,/ δεμένα ἀπὸ τὸ σφόνδυλα ὅλα ἁλυσοδεμένα/ δεμένα ἀπὸ τὸν τράχηλον καὶ τὸ οὐαὶ φωνάζουν./ μὲ τὴν τρομάραν τὴν πολλήν, μὲ θρηνισμὸν καρδίας…

    Νὰ πᾶτε ὅλοι κατ᾿ ἐχθρῶν, κατὰ τῶν Μουσουλμάνων,/ καὶ δεῦτε εἰς ἐκδίκησιν, τρέχετε μὴ σταθῆτε,/ τὸν Μαχουμέτην σφάξετε, μηδὲν ἀναμελεῖτε,/ τὴν πίστιν των τὴν σκυλικὴν νὰ τὴν λακτοπατῆτε.

    Ὁ κόσμος τῆς Ἁγιᾶς Σοφιᾶς, τὰ πέπλα της Τραπέζας/ τῆς Παναγίας, τῆς σεπτῆς, τὰ καθιερωμένα/ τὰ σκεύη τὰ πανάγια καὶ ποῦ τὰ καταντήσαν;/ Ἆρα ἔβλεπεν ὁ ἄγγελος, ὡς ἦτον τεταγμένος,/ Εἶπεν | γὰρ «οὐκ ἐξέρχομαι ἕως ὅτου για νὰ ἔλθης»./ καὶ ἄγγελοι καὶ ἅγιοι πλέον να βοηθοῦσι,/ της Σμύρνης και της Κύπρου μας,/ τον αναστεναγμό να δουν και να θυμηθούσιν…./ και στην Αγιά Σοφιά να παν να λειτουργηθούσιν....

    Και μην μας απειλείται Τουρκομόγγολοι βάρβαροι…. «Γνωρίζετε πολύ καλά, πως πολεμούν οι Έλληνες, τώρα θα μάθετε και πως πεθαίνουν». Αν και το γνωρίζετε και αυτό.. Γρηγόρης Αυξεντίου ο Σταυραετός του Μαχαιρά το βροντοφώναξε εις τους μύριους οχτρούς του και έγινε άσβεστη λαμπάδα Ελευθερίας. Μάρτιος 1957.
    Ελάτε, τηλεγραφούσε ο Νάυαρχος Κουντουριώτης στον Ραμίζ Μπέη. Εμείς εδώ είμαστε και τον καταναυμαχούσε και στα στενά του Βοσπόρου τον απωθούσε ...
    Ελάτε, πατήστε τα ιερά μας χώματα, αν προλάβετε και όσοι γλυτώσετε κολυμπώντας, στην βάρβαρη Τουρκία και στον αγύριστο θα πάτε....
    ΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.