Σελίδες

26 Απριλίου 2022

Διαδικτυακό παιχνίδι με θέμα την Επανάσταση του 1821 για τα παιδιά μας.

Ενα παιχνίδι για παιδιά Δημοτικού που σίγουρα δεν θα αρέσει σε όσους επιδιώκουν τον αφελληνισμό των Ελληνόπουλων...
Εμείς όμως αυτά θέλουμε να προωθούμε στα παιδιά μας....
 
Παίξτε μια από τις μάχες «Μανιάκι» και «Χάνι της Γραβιάς»: 
1) Κινηθείτε με τα βέλη δεξιά - αριστερά - πάνω - κάτω για να αποφύγετε τις εχθρικές σφαίρες. 
2) Πατήστε το space(κενό) για να πυροβολήσετε τον εχθρό (στην μάχη στο Μανιάκι)  
3) Προσοχή: Σε κάθε πίστα (σε κάθε μάχη) έχετε μόνον 5 «ζωές»! Για να νικήσετε, πρέπει να φτάσετε τους 30 πόντους! ή Δοκίμασε τις γνώσεις σου, παίζοντας το παιχνίδι των ερωτήσεων. Πατήστε το κουμπί «Έλεγχος Πλήρους Οθόνης» για να παίξετε το παιχνίδι σε όλη την οθόνη σας και στη συνέχεια πατήστε το πράσινο σημαιάκι για να ξεκινήσει το παιχνίδι! 
 
Δείτε το βίντεο, με το οποίο συμμετέχαμε στον διαγωνισμό Ρομποτικής https://www.youtube.com/watch?v=AHXgO8Nty8Q 
Με 1000 like λάβαμε την 3η θέση πανελλαδικά στην τελική βαθμολογία των ομάδων (ψηφοφορία κοινού)! Ένα χρόνο μετά (Απρίλιος 2022), δημιουργήσαμε ένα ωραίο «Πασχαλιάτικο Παιχνίδι». 
Δοκιμάστε να το παίξετε, εδώ: https://scratch.mit.edu/projects/663149030/ 
 
Μια εργασία των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης (Μάρτιος - Απρίλιος 2021). Αυτή είναι η πλήρης έκδοση του παιχνιδιού! 
 
Απολαύστε τις δύο «μάχες»! και δοκιμάστε πόσο καλά γνωρίζεται τα πρόσωπα της Ελληνικής Εθνεγερσίας του 1821, παίζοντας το «QUIZ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ»! 
 
Η ομάδα ρομποτικής του 2ου Δημ.Σχολείου Πολίχνης που δημιούργησε το συγκεριμένο έργο αποτελούνταν από τους μαθητές της Ε΄και Στ΄ Δημοτικού (με αλφαβητική σειρά): Δρακοπούλου Ευσταθία Κονιδάρη Μελίνα Κόντας Νικηφόρος Κοτίδης Λεωνίδας Λυκίδου Χρυσοπηγή Μουργκάς Γεώργιος Νικολάου Βασιλική Νικοπολιτίδης Θεοδόσιος - Στυλιανός Παπαχρήστος Ιωάννης Σταμάτη Μαρία Τζουμάκης Γρηγόριος Φουσταλιεράκης Φίλιππος Χαΐνογλου Βικτωρία με εκπαιδευτή, τον καθηγητή Πληροφορικής κ.Σταυρόπουλο Μιλτιάδη.
 
Για τη μουσική επένδυση συνεργάστηκαν οι μαθητές: Κόντας Νικηφόρος, Τζουμάκης Γρηγόριος, Κονιδάρη Μελίνα και Χαΐνογλου Βικτωρία. 
Την μουσική επιμέλεια είχε η καθηγήτρια μουσικής του σχολείου κ.Σισίκη Ελένη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.