Σελίδες

22 Μαρτίου 2022

ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΡΩΣΙΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων
 
Ποτέ ως τώρα δεν υπήρξε τέτοια μισαλλοδοξία εναντίον ενός λαού το φταίξιμο του οποίου είναι: Να έχει τον αυταρχικό και άφρονα Πούτιν για ηγέτη. Αυτός ξεκίνησε ένα επιπόλαιο πόλεμο χωρίς καν να τους ρωτήσει. Αυτό το σφάλμα τώρα πληρώνουν όλοι οι Ρώσοι ακόμη και οι αγέννητοι και εκείνοι που ζουν στο εξωτερικό και αποκηρύσσουν τον Πούτιν. Τέτοιο ντελίριο έχει πιάσει τη Δύση.
 
Οι ηγέτες στο Ειδικό Δικαστήριο; 
 
Για πρώτη φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τον Πούτιν «εγκληματία» και διέκοψε την προσωπική επαφή ωσάν να πρόκειται για ιδιωτική σχέση. Μήπως δεν ήταν οι Κένεντι, Νίξον, Κλίντον, Μπους, Μπλέρ κ.α εγκληματίες στους πολέμους (Βιετνάμ, Κύπρο (δια χειρός Τουρκίας), Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν κ.α) με εκατομμύρια νεκρούς; 
 
Διάλογος μεταξύ ηγετών 
 
Όμως ακόμη και τότε οι ηγέτες ΗΠΑ- ΕΣΣΔ δεν έπαυσαν να συναντώνται, να συνομιλούν και να συνάπτουν συμφωνίες. Ο Κένεντι και Κρούτσεφ δια προσωπικής επαφής σταμάτησαν την κρίση με τους πυραύλους στην Κούβα το 1962. 
 
Οι κακοί Ρώσοι 
 
Στον Ψυχρό Πόλεμο οι «κομμουνιστές έπρεπε όλοι να περάσουν από το καθαρτήριο της δυτικής αντικομουνιστικής πολιτικής ορθότητας, ακόμη και να καταδικαστούν εις θάνατον. Όμως οι Ρώσοι καλλιτέχνες και οι αθλητές ήταν ελεύθεροι στη Δύση ακόμη και η Ρώσικη σαλάτα στο «Πικαντίλι» της λεωφ. Πανεπιστημίου. 
 
Ελληνικές Αξίες και Δημοκρατία 
 
Ο Δυτικός Κόσμος έχει ασπασθεί τις Ελληνικές Αξίες και το δημοκρατικό πολίτευμα, τα οποία είναι οι πολλαπλασιαστές της ισχύος του. Και τούτο γιατί συνεχώς ανανεώνεται σαν το φοίνικα από την τέφρα του και κάνει τους πολίτες του δημιουργικούς και τη ζωή τους ελεύθερη και ευχάριστη, παρά την κριτική που κάνουν στο σύστημα. Όμως η κριτική και ο διάλογος φέρνει κάθαρση και ανανέωση της Δημοκρατίας προάγει το Λόγο. 
 
Τι φταίνε οι Ρώσοι της διασποράς; 
 
Όμως η παρούσα αντιρωσική υστερία που είδε το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό είναι δηλητηριώδης και απορριπτέα. Τι φταίνε οι Ρώσοι όταν δακτυλοδεικτούνται για την καταγωγή και την εθνικότητα τους; Αυτό δεν είναι ρατσισμός και ναζισμός; Να καταδικάζεται ένας λαός για συλλογική ευθύνη; 
 
Τι φταίνε Ντοστογιέφσκι, χορευτές και αθλητές; 
 
Πόσο δημοκρατικά είναι το κατέβασμα των παραστάσεων των ρωσικών μπαλέτων; Αυτό μόνο βάρβαροι θα μπορούσαν να το διανοηθούν ότι βοηθάει τη ρωσική εισβολή. Ναζιστικού τύπου και η καταδίκη των έργων των βιβλίων Ντοστογιέφσκι Τολστόι και φέρουν ρωσικό όνομα.  
 
Ακόμη και τα εξοντωτικά μέτρα που έθεσαν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στη Ρωσία είναι απαράδεκτα διότι πλήττουν όχι μόνο τον ρωσικό λαό αλλά περισσότερο τους Ευρωπαϊκούς λαούς και ολόκληρη την ανθρωπότητα. 
 
Δυτικοί και Ζελένσκι έχουν και αυτοί ευθύνη 
 
Η υποταγή της Δύσεως στα κελεύσματα του ηγέτη της Ουκρανίας, ο οποίος πράγματι υφίσταται τον βάρβαρο πόλεμο του Πούτιν. Και ο Ζελένσκι φέρει μερίδιο της ευθύνη, όπως και οι δυτικοί έχουν τεράστια ευθύνη διότι δεν πρόλαβαν τον πόλεμο και στρίμωξαν τον Πούτιν στον τοίχο. Ο πόλεμος αυτός δεν έπρεπε να γίνει. Αποτελεί αίσχος, αιδώ και όνειδος του σύγχρονου κόσμου. Όσο δε μακραίνει τόσο θα κακοφορμίζει.
 
Οι κακοί Ρώσοι Ολιγάρχες 
 
Πρωτοφανής ενέργεια πειρατείας η δέσμευση των περιουσιών των «κακών Ρώσων ολιγαρχών» Και ποιος από δαύτους είναι «αγγελάκι» είτε ανατολικός είτε δυτικός; Κατά τους νομικούς η τιμωρία αυτή παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι αντίθετο προς τις αξίες της Δύσεως. 
 
Ανοίγουν οι δρόμο για Αποζημιώσεις; 
 
Κατά τον νομικό και διεθνολόγο κ. Δ. Σταθακόπουλο: [αν τολμήσουν και βγάλουν απόφαση για δέσμευση των περιουσιών των Ρώσων ολιγαρχών θα ανοίξει η πόρτα στη διεκδίκηση των αποζημιώσεων των Ελλήνων από τους Ναζί]  
 
Τα Ελληνικά ΜΜΕ στην πρωτοπορία της υπερβολής για την βάρβαρη και επιπόλαιη Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, γεγονός που δεν έγινε για άλλους πολέμους (Ιράκ, Συρία, Κύπρο, Λιβύη κλπ) ούτε για την «Τραγωδία της Κύπρου» μας.
 
Η «νηφάλια» φωνή Ερντογάν 
 
Προκλητική η ενέργεια του κ. Μητσοτάκη με την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού σε στιγμές που χρειαζόταν πιο πολύ ο κατευναστικός λόγος και πιο πολύ η ανθρωπιστική βοήθεια. Η μόνη νηφάλια και ψύχραιμη φωνή αρθρώθηκε από τον Ερντογάν, ο οποίος έδρασε υποκριτικά και συμφεροντολογικά σαν διαπραγματευτής και όχι σαν εμπρηστής. 
 
Δύση των Δικαιωματάκηδων και Ολιγαρχών 
 
Η Δύση έχασε την ψυχραιμία της, ίσως διότι αντιμετωπίζει την μεγάλη πρόκληση της Ευρασίας από θέσεως αδυναμίας. Ουσιαστικά, η σύγκρουση ΝΑΤΟ- Ρωσίας είναι εμφύλιος πόλεμος της Δύσεως προς όφελος της Κίνας. 
 
Συμπέρασμα 
 
Η εξασθένηση της Δύσεως οφείλεται στην απώλεια των παραδοσιακών αξιών και στην υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών της ένεκα παραχωρήσεως δικαιωμάτων σε άτομα και ομάδες σε βάρος της πλειονότητας. Προτάξεως του «ΕΓΩ» έναντι του «ΕΜΕΙΣ», της μειονότητας έναντι της ολότητας και της διάλυσης των εθνικών πολιτισμών (Νέα Τάξη). Η Δύση είναι βαθιά διχασμένη και η Ρωσία θα βγει από τον πόλεμο εξουθενωμένη. Που θα βρεθούμε αύριο; Κανείς πλέον δεν ξέρει.
 
Αμφικτύων
22/3/ 22 
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
amphiktyon@gmail.com
http://amphiktyon.blogspot.com/
http://amphiktyon.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.