Σελίδες

24 Μαρτίου 2022

Εξερευνώντας τη "Νέα" Βιολογία

21 Μαρτίου 2022, Dr Tom Cowan Διάβαστε το εδώ 
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος
 
Τα πάντα στην εξωτερική μου ζωή έμοιαζαν να είναι ρουτίνα και φυσιολογικά για έναν Αμερικανό που μεγάλωνε στις δεκαετίες του '70 και του '80 - εκτός από το ότι όπου κι αν στρεφόμουν, η επιστήμη και τα εκπαιδευτικά συστήματα απλά δεν έμοιαζαν να βγάζουν νόημα για μένα. 
 
Ξεκίνησα να βρω τόσο απαντήσεις όσο και ερωτήματα που έβγαζαν νόημα, που ταίριαζαν με τις παρατηρήσεις που βίωνα μπροστά στα μάτια μου. Αυτή η αναζήτηση έγινε μια δια βίου αναζήτηση. Συνέχισα να ακολουθώ τις ιδέες μου και τελικά έμαθα να ακολουθώ την καρδιά μου. 
 
Το να ακολουθώ την καρδιά μου με οδήγησε σε μια αντίληψη για την επιστήμη, την ιατρική και τον κόσμο γενικότερα που ήταν ριζικά διαφορετική από οτιδήποτε διδάχτηκα στο σχολείο. 
 
Οι ιδέες μου, όπως ότι η καρδιά δεν είναι αντλία, ότι οι φραγμένες αρτηρίες δεν είναι η κύρια αιτία των καρδιακών προσβολών, ότι τα εμβόλια είναι αναποτελεσματικά και επικίνδυνα, ότι ο καρκίνος δεν είναι γενετική ασθένεια και ότι ο "πόλεμος κατά του καρκίνου" έχει αποτύχει πλήρως, αποτέλεσαν το θέμα τριών βιβλίων μου. 
 
Πρόσφατα, εξαιτίας των σημερινών γεγονότων, έστρεψα το αμφισβητικό μου βλέμμα στην ευρέως αποδεκτή θεωρία -τόσο αποδεκτή ώστε να ζει πλέον στην κουλτούρα μας ως αλήθεια- ότι τα μικρόβια (βακτήρια και ιοί) προκαλούν ασθένειες. 
 
Τι θα λέγατε αν σας έλεγα ότι, από τότε που εκδόθηκε για πρώτη φορά ο Μύθος της Μεταδοτικότητας/Μόλυνσης (The Contagion Myth) το 2020, η περαιτέρω έρευνα με οδήγησε να πιστέψω ότι τουλάχιστον 30 δηλώσεις που έκανα στο βιβλίο είναι, στην πραγματικότητα, ανακριβείς; 
 
Εκείνη την εποχή, εξακολουθούσα να επιμένω σε μερικές από τις πιο βασικές θεωρίες που διδάσκονταν στην ιατρική σχολή, όπως η κυτταρική δομή και η ύπαρξη των ριβοσωμάτων, τα οποία χρησιμοποιούν το RNA για να φτιάξουν πρωτεΐνες. Δεν εφάρμοσα τον βασικό μου κανόνα: Αμφισβήτησε τα πάντα! 
 
Μέσω της έρευνάς μου, κατάφερα να κατανοήσω μια Νέα Βιολογία που ισχύει για όλα τα έμβια όντα. για παράδειγμα, ανακάλυψα ότι οι εικόνες των ριβοσωμάτων στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο είναι στην πραγματικότητα φυσαλίδες αερίου, χρωματισμένες με χρωστική ουσία, από νεκρούς ή ετοιμοθάνατους ιστούς. 
 
Η υγεία του ανθρώπου, και όλων των έμβιων όντων, υπαγορεύεται από την ποιότητα του νερού και την ικανότητά μας να λαμβάνουμε και να χρησιμοποιούμε σωστά αυτό το νερό. Η πρόθεση (κατανόηση του ρόλου της συνείδησης) είναι επίσης σημαντική για τη θεραπεία. 
 
Ενθαρρύνω όλους μας να εξερευνήσουμε τις έννοιες και τις ιδέες που διέπουν τις σκέψεις μας, ακόμη και τη ζωή μας. Να τις υποβάλλετε σε αυστηρή αμφισβήτηση, να συνεχίσετε να διερευνάτε αν ακούγονται αληθινές. Η ευχή μου είναι ότι η δουλειά μου και αυτός ο ιστότοπος μπορούν να σας βοηθήσουν να καθοδηγήσετε σε αυτή την αναζήτηση. 
 
Είναι η ειλικρινής μου ευχή και προσδοκία ότι όλοι μαζί θα σφυρηλατήσουμε έναν νέο κόσμο - έναν κόσμο καθαρό, ασφαλή, που θα διέπεται από χαρά αντί για φόβο, που θα ικανοποιεί τις αληθινές ανάγκες όλων των έμβιων όντων. Αυτός είναι ο κόσμος που θέλω για τον εαυτό μου, τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου, όλους τους ανθρώπους, τα ζώα, τα φυτά και τα μικρόβια. Ελάτε μαζί μου να θυμηθούμε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να είναι ο κόσμος, αν μάθουμε μόνο να βλέπουμε καθαρά. 
 
Δείτε περισσότερα εδώ: drtomcowan.com
------------------ 
 
Δικτυογραφία:
Exploring The ‘New’ Biology | Principia Scientific Intl.
https://principia-scientific.com/exploring-the-new-biology/

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.