Σελίδες

16 Μαρτίου 2022

«Φωτιά» στην τιμή του ψωμιού: Πού θα φτάσει; Ρωσικά και Ουκρανικά σιτηρά τέλος και όσες χώρες παράγουν σιτηρά σταμάτησαν τις εξαγωγές!!!!!

Βασικά είδη διατροφής υπό το ασφυκτικό βάρος της ουκρανικής κρίσης
 
 
Η ακρίβεια συνεχίζει να μας δείχνει τα «δόντια» της με τον πόλεμο στην Ουκρανία να «βομβαρδίζει» καθημερινά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Σε εγρήγορση είναι για τυχόν ελλείψεις οι αλευροβιομηχανίες.
 
Αναπόφευκτες κρίνονται πλέον οι αυξήσεις τιμών σε βασικά είδη διατροφής στην Ελλάδα, υπό το ασφυκτικό βάρος της ουκρανικής κρίσης, με το ψωμί να ετοιμάζεται να σύρει τον χορό των ανατιμήσεων. 
 
Οι αρτοποιοί προειδοποιούσαν για μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, ακόμη και πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τον κλάδο να μην μπορεί να διαχειριστεί το υπέρογκο ενεργειακό κόστος και τις ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες. Μετά την κλιμάκωση όμως της έντασης στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο, η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει, στη σκιά και των φόβων για ελλείψεις στα σιτηρά. 
 
«Θα πούμε το ψωμί… ψωμάκι»! 
 
Νέος «πονοκέφαλος» έρχεται για τους καταναλωτές, οι οποίοι αναμένεται σε λίγες ημέρες να πληρώνουν ακόμα πιο ακριβά τα βασικά είδη διατροφής, όπως είναι το ψωμί. «Η τιμή των αλεύρων έχει εκτιναχθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες» είπε νωρίτερα ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος, ενώ πρόσθεσε ότι «οι πρώτες παραλαβές των μαλακών σιτηρών την προηγούμενη εβδομάδα ήταν έως και 60% επάνω. Το μικρό τσουβάλι από 13-15 ευρώ που ήταν παλιά, ξεπέρασε τα 22 ευρώ». 
 
«Το 20% των μαλακών σιτηρών το εισάγουμε από την Ουκρανία, το 10% από τη Ρωσία και το 5% από τη Μολδαβία», σημείωσε ο κ. Μούσιος, επισημαίνοντας ότι οι αυξήσεις σε βασικά είδη, όπως το ψωμί, θα είναι αναπόφευκτες. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι υπάρχουν και αγορές Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία, Σερβία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, όμως όλες αυτές οι χώρες έχουν κλείσει τα σύνορά τους και δεν κάνουν εξαγωγές.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Η Ελλάδα κάποτε ήταν αυτάρκης σε όλα σχεδόν τα αγροτικά προϊόντα....
Μετά με τις επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπ. Ενωση που ήθελε να σταματήσει την αυτάρκεια των χωρών -μελών η Ελλάδα σταμάτησε να παράγει πολλά αγροτικά προϊόντα και άρχισε να εξαρτάται από άλλες χώρες...
 
Τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσει την προδοτική πολιτική και να υποστεί τις συνέπειες του "δεν παράγουμε τίποτα" που έλεγε κι ο προδότης Ευάγγελος Βενιζέλος... 

Και προσέξτε ότι στις χώρες που έχουν σιτηρά και δεν τα εξάγουν πλέον για ευνόητους λόγους είναι πολλές της Ε.Ε.....

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΠΑΝΟΥΡΓΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑΚΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΩΤΣΙΑΣ ΜΕ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΧΡΕΩΝ ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΚΑΡΤΩΝ Κ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΜΕ.... ΓΕΝΙΚΑ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΜΑΣ.
    ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΒΑΝΑ Κ ΣΤΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΒΑΤΡΑΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.