Σελίδες

11 Μαρτίου 2022

Το τέλος του Δημήτρη Κοντομηνά. Ενας βιβλικός θάνατος που μας διδάσκει πολλά πράγματα...

Γράφει ο Θάνος 
 
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ένας άνθρωπος που έζησε μέσα στον πλούτο και την δόξα, ένας άνθρωπος που απόλαυσε στην ζωή του ισχύ και μεγάλες γνωριμίες, πέθανε μετά από διετή νοσηλεία σε ιδιωτικό νοσοκομείο ΜΟΝΟΣ φτωχός και έχοντας γίνει 30 κιλά....
 
Αυτό δείχνει ότι παρά τα πλούτη και την δόξα δεν απέκτησε κανέναν αληθινό φίλο και μάλλον και οι συγγενείς του τον εγκατέλειψαν τελικά... 
 
Φυσικά τον εγκατέλειψαν και ΟΛΟΙ όσοι με διάφορους τρόπους θα είχε στην διάρκεια της ζωής του ευεργετήσει... αποδεικνύοντας ότι η αγνωμοσύνη είναι κυρίαρχο συναίσθημα του σύγχρονου ΑΘΕΟΥ (στην πραγματικότητα κι όχι στην ταυτότητα) ανθρώπου....  
 
Ομως ο Θεός έχει τα σχέδια Του και μέσα από τις ασθένειες και τις δοκιμασίες μας φέρνει κοντά Του... 
 
Οπως λέει κι ο Απόστολος Παύλος: «Ἀρκεῖ σοι ἡ χάρις μου. Η γὰρ δύναμίς μου ἐν ἀσθενείᾳ τελειοῦται» 
 
Ας διαβάσουμε λοιπόν τι έγραψε η ευεργετημένη Βίκυ Χατζηβασιλείου για τον Κοντομηνά ίσως η μόνη που θυμήθηκε να γράψει κάτι γι αυτόν.... αλλά δεν νομίζουμε ότι ήταν από αυτούς που τον επισκέπτονταν αλλοιώς δεν θα έλεγαν ότι πέθανε μόνος.... (ίσως είναι λόγια τύψεων λοιπόν...) 
 
Φυσικά δεν περιμέναμε ποτέ η κ. Χατζηβασιλείου να αντιληφθεί το πως ενεργεί ο Κύριος στις ψυχές των ανθρώπων και κρίνει το τέλος του Κοντομηνά σύμφωνα με τις κοσμικές αρχές που την διέππουν.... Ενώ ο Κοντομηνάς προφανώς έζησε όπως τελικώς δεν ήθελε (και το κατάλαβε στο τέλος) και πέθανε όπως ακριβώς ήθελε, εκείνη (η κα Βίκυ) νομίζει το ακριβώς αντίθετο....

Τουλάχιστον είχε το θάρρος να πεί δυό λόγια ευγνωμοσύνης... (κάτι είναι κι αυτό έστω και μετά θάνατον).
 
H Βίκυ Χατζηβασιλείου μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram θέλησε να αποχαιρετήσει τον Δημήτρη Κοντομηνά με τον οποίο είχε συνεργαστεί για χρόνια στον Alpha. H δημοσιογράφος ανέβασε μια κοινή τους φωτογραφία την οποία συνόδεψε με το παρακάτω κείμενο. 
 
«Έφυγε σήμερα το πρωί ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Αγάπησε πολύ τις μπίζνες, τη χλιδή, τον Alpha, τις γυναίκες, τους κόλακες. Ηταν extra large στον τρόπο που εργαζόταν, στη δοτικότητα στους αγαπημένους του, στην πολυτέλεια στους χώρους του, στο size από τα σακάκια του. Έφυγε extra small, 30 κιλά, στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου, εντελώς μόνος, χωρίς ούτε έναν συνεργάτη, ούτε μια σύντροφο, ούτε έναν συγγενή, ούτε έναν κόλακα». 
 
«Έζησε ακριβώς όπως ήθελε και έφυγε ακριβώς όπως δεν ήθελε. Του άξιζε καλύτερος θάνατος. Καλό ταξίδι Πρόεδρε. Ευχαριστώ για την ευκαιρία, την εμπιστοσύνη, την εκτίμηση και κυρίως το σεβασμό. Αντίο», σημείωσε χαρακτηριστικά η Βίκυ Χατζηβασιλείου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. 
 
 
Κάτι ανάλογο είπε για τον Κοντομηνά κι ο Αντώνης Σρόϊτερ αναλόγου πνευματικού επιπέδου με την κ Χατζηβασιλείου:
 
«Έζησε τη ζωή του στα κόκκινα. Δούλεψε σκληρά αλλά και απόλαυσε τις χαρές του πλούτου του. Έκανε deals που άλλοι δεν τολμούσαν να σκεφτούν. Έζησε σαν μεγιστάνας, πέθανε φτωχός. Του χρωστάω. Καλό ταξίδι Πρόεδρε». 
 
Στην συνέχεια θεώρησα σωστό να παραθέσω ένα ακόμα άρθρο που δείχνει πολύ περισσότερα για τον τρόπο που ενεργεί ο Θεός στην ψυχή του ανθρώπου που υποφέρει.... 
 
Μάλιστα συγκρίνοντας τον άνθρωπο που περιγράφουν η Χατζηβασιλείου και ο Σρόϊτερ με τον άνθρωπο που βρισκόταν επί δύο χρόνια στο κρεβάτι του πόνου, νομίζεις ότι επρόκειτο για δύο διαφορετικούς ανθρώπους... 
 
Αυτό είναι αποτέλεσμα της αναγέννησης του ανθρώπου. 
Ο Κοντομηνάς έζησε μέσα στην ζωή του την επιστροφή του Ασώτου Υιού.... 
 
Και η επιστροφή αυτή συνέβη γι αυτόν μέσα στο νοσοκομείο.... Εκεί που τελικά ο Κοντομηνάς αποφάσισε ότι τα λόγια του Αποστόλου Παύλου είναι αληθινά.... 
Του αρκούσε λοιπόν η Χάρη Του Θεού την οποία βρήκε μέσα από την ασθένειά του και δεν χρειαζόταν πλέον τους αγνώμονες και τους κόλακες που μια ζωή των περιστοίχιζαν... 
 
Ας δούμε λοιπόν τι είπε για το τέλος του Κοντομηνά ο προσωπικός του γιατρός. 
 
Δημήτρης Κοντομηνάς έφυγε χθες από τη ζωή (10/3) σε ηλικία 83 ετών μετά από σχεδόν δύο χρόνια νοσηλείας σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Ο προσωπικός του γιατρός, Δημήτρης Λινός, μιλάει για τον ηρωισμό με τον οποίο πάλεψε την αρρώστια του, τονίζοντας ότι ο γνωστός επιχειρηματίας πάει κοντά στον Θεό, στον οποίο πίστεψε τους τελευταίους μήνες που πάλευε να κρατηθεί στη ζωή.  
 
«Μια μεγάλη προσωπικότητα. Ένας πολύ ωραίος άνθρωπος, σοφός. Ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος άντεξε τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια μία σκληρή αρρώστια και μοναξιά με ηρωισμό και μεγαλείο, που τον ανέβασαν ακόμα περισσότερο στα μάτια αυτών που καθημερινά φρόντιζαν την υγεία του είτε ήταν νοσηλευτικό είτε ιατρικό προσωπικό» λέει στο star.gr. 
 
«Ξέρω ότι έφυγε και πάει κοντά στο Θεό, κοντά στον Χριστό στον οποίο είπε “ναι” τους τελευταίους μήνες της δύσκολης ζωής του. Είμαι σίγουρος ότι όσοι πιστεύουν οτι θα συναντήθούμε μετά θάνατον, θα είναι δίπλα μας με το ίδιο χαμόγελο, την ίδια χάρη» κατέληξε.
 
 
Από πλευράς μου εύχομαι πλέον στον Δημήτριο (κι όχι στον Κοντομηνά) ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ και ο Θεός να τον αναπαύσει.... 
 
Κι ελπίζω να μπορέσουμε όλοι μας να πλησιάσουμε τον Χριστό μας με την θέλησή μας και να μην χρειαστεί να βρεθούμε στην θέση του Ασώτου Υιού.... 
Με τις επιλογές μας και την ελεύθερη βούλησή μας οφείλουμε να το προσπαθήσουμε... 
 
Αν πάλι αποτύχουμε και μείνουμε αμετανόητοι, τότε ας δώσουμε το δικαίωμα στον Δίκαιο, Πανάγαθο και Παντοδύναμο Κύριο να μας δώσει την δοκιμασία που θα μας φέρει στον Δρόμο Του.

Αμήν.

2 σχόλια:

  1. Ο Θεός να τον αναπαύσει...

    ...ούτως ή άλλως...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.
    ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ Κ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΝΑ ΔΙΔΑΓΜΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ.
    ΟΤΙ Κ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΑΝ ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ.
    ΟΤΙ ΟΣΕΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΕΧΕΙΣ Ή ΜΟΙΡΑΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΕΙΣ ΘΑ ΠΑΣ ΟΠΟΥ ΠΑΝΕ Κ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΠΑΡΝΗΘΗΚΑΝ Η ΣΕ ΑΓΝΟΗΣΑΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ''ΚΟΙΤΑΣ'' ΑΠΟ ΓΩΝΙΑ ΘΕΟΥ.
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.