Σελίδες

23 Μαρτίου 2022

Ποιους κυνηγάνε οι Ρώσοι στην Ουκρανία; Τι έλεγαν τα ξεπουλημένα ΜΜΕ πριν 8 χρόνια;

 
από το κανάλι askitis 
 
ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΦΙΛΟΙ ΟΤΑΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ...
8 χρόνια πριν, δείτε τι έλεγε στον Άλφα ο Σρόϊτερ... Δείτε με τα μάτια σας τι κάνουν οι ακροδεξιοί στην Ουκρανία και τώρα δεν μιλάει κανένας και τους στηρίζουν. To BBC τότε έλεγε ακροδεξιούς και Ναζί τους Αζοφίτες, τώρα είναι φίλοι μας.... Αλήτες...
 
 
ΣΧΟΛΙΟ 
Οι δικοί μας χρυσαυγήτες είναι γατάκια εμπρός σε αυτά τα τομάρια...
Κι αυτά είναι που κυβερνάνε τώρα στην Ουκρανία... και σκοτώνουν αμάχους.

2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΕΚΚΟΛΑΠΤΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ... ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΑΖΟΦ ... ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΚ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΜΤ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ε/Κ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΚ. ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΛΕΡΝΑΙΑΣ ΥΔΡΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΟΥΝ.
    Ενδεικτικά.
    Στην Γερμανία, το ακροδεξιό κόμμα AfD συγκεντρώνει τελικά 13,1% και μπαίνει για πρώτη φορά στη γερμανική βουλή μετά από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
    Τα ποσοστά αναλυτικά:
    Γερμανία: 13,1% το AfD
    Πορτογαλία: 0,5% για το ακροδεξιό κόμμα τον Φεβρουάριο του 2013 Σήμερα άνω του 10%
    Ιταλία: 4,1% στις τελευταίες εκλογές του Φλεβάρη του 2013 για τη Λίγκα του Βορρά (που συμμετείχε στο δεξιό συνασπισμό με τον Μπερλουσκόνι), Σήμερα διπλασιάστηκε
    Ουγγαρία: 20,2% για το ακροδεξιό κόμμα στις εκλογές του Απριλίου 2014. Αυξάνεται και πληθύνεται.
    Αυστρία: 46,2% συγκέντρωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της χώρας του ακροδεξιού κόμματος στις εκλογές του Δεκέμβρη 2016 (β’ γύρος). Αγγιζει την πλειοψηφία.
    Γαλλία: 33,9% συγκέντρωσε η Λε Πεν ως υποψήφια Πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου τον Μάη του 2017. Ισως μελλοντικά να κυβερνήσει.
    Βέλγιο: 3,7% το ακροδεξιό κόμμα της χώρας στις εκλογές του Μάη 2014. Ραγδαί αύξηση.
    Ολλανδία: 13,1% το ακροδεξιό κόμμα του Wilders (2ο στην κατάταξη) στις εκλογές του Μάρτη 2017 – από τις οποίες ακόμα να προκύψει κυβέρνηση…
    Πολωνία: 8,9% για το ακροδεξιό κόμμα της χώρας στις εκλογές του Οκτώβρη του 2015
    Δανία: 21,1% για το ακροδεξιό κόμμα στις εκλογές του Ιούνη του 2015
    Σουηδία: 12,9% συγκέντρωσαν οι ακροδεξιοί στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2014
    Φινλανδία: 17,8% το ποσοστό του ακροδεξιού κόμματος από τις εκλογές του Απρίλη του 2015
    Σλοβακία: 8,6% για το ακροδεξιό κόμμα στις εκλογές του Μάρτη του 2016
    Ελβετία: 29,4% στις εκλογές του 2016 και πρώτο κόμμα το ακροδεξιό Swiss People’s Party της χώρας
    27 εκατομμύρια ψήφοι σε ακροδεξιά κόμματα σε όλη την Ευρώπη ... Σήμερα κατ΄εκτίμηση διπλασιάζεται.
    Και προσθέτω ότι και ο Πούτιν με τα Ευρωπαϊκά φιλοναζστικά κόμματα διατηρούσε αγαστές σχέσεις ... Π.χ.
    Εθνικός Συναγερμός: Η ηγέτιδα του κόμματος Marine Le Pen έχει εκφράσει δημοσίως το θαυμασμό της για την κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν (Nositer, 2017). Το 2014, το τότε Εθνικό Μέτωπο υποστήριξε την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και τάχθηκε κατά της επιβολής των αντιρωσικών κυρώσεων από την ΕΕ, με τη Λε Πεν να επισκέπτεται τη Μόσχα και να κατηγορεί την ΕΕ για «νέο Ψυχρό Πόλεμο» κατά της Ρωσίας (Prentice, 2014). Έχει επίσης αποκαλυφθεί δάνειο ρωσικής τράπεζας ύψους περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ προς το Εθνικό Μέτωπο το 2014, όπως και μετέπειτα προσπάθειες του κόμματος για νέο ρωσικό δάνειο (Samuel, 2016). Η Marine Le Pen επισκέφθηκε τη Ρωσία και προέβη σε συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους επίσης το 2013 (Klapsis, 2015:29), το 2015 (Baczynska, 2015) και το 2017. Στην τελευταία της επίσκεψη συναντήθηκε με τον Vladimir Putin, υποστηρίζοντας πως η Γαλλία και η Ρωσία πρέπει να συνεργαστούν «εναντίον του διεθνισμού και του ισλαμικού φονταμενταλισμού» (BBC News, 2017). Χαρακτηριστικά, οι θέσεις της για την εξωτερική πολιτική κατά τις προεδρικές εκλογές του 2017 περιλάμβαναν την ανάπτυξη «στρατηγικής σχέσης» με τη Ρωσία κατά του ισλαμικού εξτρεμισμού και την αποχώρηση από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, αντανακλώντας την παραδοσιακή εχθρότητα του κόμματος προς τις ΗΠΑ (Marcus, 2017).
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
    ΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ίδια με
    – AfD: Από την ίδρυσή του το 2013, το AfD υιοθέτησε ξεκάθαρα φιλορωσική στάση. Στελέχη του εκφράζουν την επιθυμία για ανάπτυξη στενών σχέσεων ανάμεσα στη Γερμανία και τη Ρωσία,
    – Jobbik: Το Jobbik, ιδρυθέν το 2003, ήταν αρχικά αντι-ρωσικό, λόγω του σοβιετικού παρελθόντος της Ουγγαρίας. Η στάση του προς τη Ρωσία άρχισε ωστόσο να αλλάζει μετά το 2005, με το κόμμα να υποστηρίζει τη Ρωσία στον πόλεμο της κατά της Γεωργίας το 2008.
    – Χρυσή Αυγή: οι φιλορωσικές αντιλήψεις της Χρυσής Αυγής δεν αποτελούν νέο φαινόμενο, καθώς ήδη από τη δεκαετία του 1990 το κόμμα διατηρούσε σχέσεις με ρωσικούς εθνικιστικούς κύκλους (Ραβανός, 2014). Κλπ
    Και σημειώνεται ότι η Αγία Πετρούπολη, ήταν μια από τις πρώτες πόλεις που φιλοξενούσε φιλοναζιστές ....Τουλάχιστον 150 εκπρόσωποι ευρωπαϊκών ακροδεξιών και νεοναζιστικών κομμάτων συναντήθηκαν στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, για να συντονίσουν τα πολιτικά «βήματά» τους. Τη διάσκεψη φιλοξένησε το φιλικό προς το Κρεμλίνο ακροδεξιό ρωσικό κόμμα Ρόντινα (Πατρίδα), το οποίο είχε ιδρύσει ο Ντμίτρι Ρογκόζιν. ( αντιπρόεδρος τότε της κυβέρνησης της Ρωσίας.)
    Στη διάσκεψη παρευρέθηκε ο πρώην ηγέτης του φασιστικού Βρετανικού Εθνικού Κόμματος (BNP), Νικ Γκρίφιν, ο Ούντο Βογκτ εκ μέρους του νεοναζιστικού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (NPD),στελέχη από τη Χρυσή Αυγή κ.ά. φιλοναζιστικά κόμματα.
    Τα ακροδεξιά, φασιστικά και νεοναζιστικά κόμματα τα οποία έλαβαν μέρος στη διάσκεψη άσκησαν σκληρή κριτική στη Δύση για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, με αφορμή την τότε διαμάχη στην Ουκρανία.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΑΖΟΦ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ...
    Τάγμα Αζόφ: Mια ακροδεξιά νεοναζιστική πολιτοφυλακή που αγκαλιάστηκε από τις ουκρανικές αρχές.
    Το 2018, το Εθνικό Σώμα δημιούργησε μια νέα θυγατρική της Αζόφ γνωστή ως National Druzhyna, μια συμμορία του δρόμου. Αυτή η ομάδα ήταν υπεύθυνη για πολλαπλές βίαιες επιθέσεις εναντίον Ρομά, Εβραίων και άλλων μειονοτικών ομάδων, καθώς και πολιτικών αντιπάλων, συμπεριλαμβανομένων ακαδημαϊκών.
    Ακόμη, η μονάδα έχει συνδεθεί με νεοναζί, με μέλη που φορούν νεοναζιστικά και σύμβολα των SS. Η γερμανική τηλεόραση ZDF παρακολούθησε μαχητές του τάγματος των Αζοφ που φορούσαν κράνη με σβάστικες και παγανιστικούς ρούνους. Το σύμβολο της μονάδας που φέρουν στα μανίκια τους οι μαχητές του τάγματος είναι ένας πλάγιος Ρούνος, τυπικά είναι ένα αγκίστρι για λύκους (λυκοπαγίδα) το οποίο προφέρεται: Βόλφσανγκελ. Εκθέσεις που δημοσιεύθηκαν από το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έχουν συνδέσει το τάγμα Αζόφ με εγκλήματα πολέμου όπως μαζικές λεηλασίες, παράνομες κρατήσεις και βασανιστήρια.

    ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕ
    Προσθέτω, ότι αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε η ανάρτηση της κομουνιστικής σημαίας με το σφυροδρέπανο στα ρωσικά τανκς. Αυτή η σημαία είναι ποτισμένη με αίμα από δολοφονίες εκατομμυρίων Ρώσων αντιφρονούντων, όπως παρομοίως και η σβάστικα των ΝΑΖΙ.
    ΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.