Σελίδες

28 Μαρτίου 2022

25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Γράφει ο Απόστολος Παπαδημητρίου
 
Με την πάροδο του χρόνου, διαπιστώνεται ότι όλο και περισσότερα Ελληνόπουλα αγνοούν τι πανηγυρίζουμε την μέρα αυτή. Δεν αναφέρομαι σε εφήβους, καθώς θεωρώ πιθανόν να γνωρίζουν αυτοί, πλην όμως να επιδιώκουν με την εκδήλωση άγνοιας την απαξίωση της επετείου, την οποία άκρως υποκριτικά γιορτάζει η «κατεστημένη» κοινωνία. Αισθάνονται έτσι οι έφηβοι ότι εκδηλώνουν πρώιμα την «επαναστατικότητά» τους! Οι της ώριμης ηλικίας ασκούν έντονη την κριτική για την κατάντια μας, οι νεότεροι βρίσκουν άλλα πολύ πιο ενδιαφέροντα να ασχοληθούν και όχι τα πεπραγμένα των προγόνων μας. Οι ασκούντες την εξουσία επαναλαμβάνουν, κατ’ ανάγκη, χιλιοειπωμένα, χωρίς παλμό και χωρίς πειθώ, για τα πανανθρώπινα ιδανικά, που υπηρέτησαν οι πρόγονοί μας και τα οποία υπηρετούμε εμείς σήμερα, καθησυχάζοντάς μας με διαβεβαιώσεις ότι όλα βαίνουν καλώς! Κάποιος κρατικός τηλεοπτικός σταθμός θα προβάλει την παρέλαση, το πρωί, κάποιος ιδιωτικός χιλιοπαιγμένη κινηματογραφική ταινία, το βράδυ, και οι λοιποί θα απαξιώσουν προκλητικότατα την επέτειο. Βιώνουμε στον αστερισμό του κοσμοπολίτικου διεθνισμού και το πατριωτικό φρόνημα έχει ξεθωριάσει επικίνδυνα.
 
Γιατί όμως συνέβη αυτό; Επειδή έχει προηγηθεί η απομάκρυνσή μας από την πατροπαράδοτη πίστη και έχει επέλθει λήθη του κοσμοσωτηρίου γεγονότος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Η φιλοπατρία είναι άρρηκτα συνδεμένη με την πίστη στον Θεό. Χωρίς την πίστη σ’ Αυτόν η αγάπη προς την πατρίδα καταπίπτει σε δαιμονική λατρεία, όπως στη ναζιστική Γερμανία, ή παύει να υφίσταται. Η αποκλίνουσα πορεία των Νεοελλήνων από εκείνη των προγόνων μας είχε εκδηλωθεί ήδη πριν από την έναρξη της επανάστασης του 1821. Κάποιοι με σπουδές στη Δύση ήλθαν και υπηρέτησαν μεθοδικά και με το αζημίωτο το σχέδιο εκδυτικισμού του λαού μας. Η εξουσία στη χώρα μας, μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια, υπήρξε δοτή από έξω. Όσοι φιλοδοξούσαν να διακριθούν την υπηρέτησαν με συνέπεια και στράφηκαν κατά του πονεμένου λαού μας με πάθος, προκειμένου να ξεριζώσουν από μέσα του την πίστη και να τον οδηγήσουν στον «διαφωτισμό»!  
 
Η πολεμική κατά της Εκκλησίας άρχισε με την κατασπίλωση της αυτοκρατορίας της Ρωμανίας, η οποία προβλήθηκε ως αρκούντως σκοταδιστική από τον Κοραή. Άλλοι πρόσθεσαν ότι Η Εκκλησία αφάνισε το «αθάνατο» αρχαίο ελληνικό πνεύμα και οδήγησε τους προγόνους μας σε σκοταδιστικό Μεσαίωνα, με γνωρίσματα ανάλογα προς τον αντίστοιχο δυτικό. Για να πείσουν γι’ αυτό απομάκρυναν από την εκπαίδευση τα κείμενα των Πατέρων της Εκκλησίας. Παρέμειναν τύποις μόνο οι Τρεις Ιεράρχες ως προστάτες της Παιδείας. Καλλιέργησαν το ιδεολόγημα ότι η Ρωμανία έπεσε εξ αιτίας του φανατισμένου όχλου των ανθενωτικών, αν και την εξουσία ασκούσαν οι φιλενωτικοί, που επέλεξαν τη «σωτηρία» της πατρίδας αντί της εμμονής στην ακεραιότητα του δόγματος. Εγκωμιάζονται οι ριψάσπιδες λόγιοι, που εγκατέλειψαν το δούλον Γένος μας, για να δρέψουν τιμές και χρήμα στη Δύση διδάσκοντας τα παιδιά των «ευγενών». Τότε, φαίνεται, δεν ήσαν εκείνοι διεφθαρμένοι! Αργότερα έγιναν, γι’ αυτό και τους ανέτρεψαν οι «αδιάφθοροι» πλουτοκράτες αστοί, δεϊστές ή άθεοι!  
 
«Έσάς ένα θα σας βλάψει, το κεφάλαιο της θρησκείας, οπού είναι βαθειά τυπωμένο μέσα σας», είχε ειπεί «φιλέλληνας» κάποτε στον Μακρυγιάννη. Γι’ αυτό και η Εξουσία επιδόθηκε να «διαφωτίσει» τον λαό μας. Έλληνες δέχθηκαν να εκτελέσουν τη διαταγή των Βαυαρών και αφάνισαν πλήθος μοναστήρια, προπύργια του αγώνα.  
 
Τον 20ο αιώνα, η αντιεκκλησιαστική προπαγάνδα εντάθηκε, για να καταστεί γκαιμπελική κατά τη μεταπολίτευση. Προηγήθηκε η προβολή του «επιστημονικού» υλισμού από μαρξιστές και αστούς. Κάποιος «διαφωτισμένος» επιχείρησε ανεπιτυχώς να κλονίσει την πίστη του ολιγογράμματου αγίου Παϊσίου. Πόσοι άλλοι από καθέδρας πέτυχαν να κλονίσουν την πίστη φοιτητών τους ή μαθητών τους! Ακολούθησε η επιχείρηση «επανεγγραφή της ιστορίας»! Οι σύγχρονοι αποδομητές, διάδοχοι των μαρξιστών ιστορικών του παρελθόντος, συμπλέουν με την Εξουσία, δεν την αντιμάχονται. Και ο λαός, αποκαμωμένος, φαίνεται να παρακολουθεί μάλλον παθητικά τις δυσμενείς για το έθνος μας εξελίξεις.  
 
Η Εκκλησία επικρίνεται ως υποταγείσα στον Οθωμανό κατακτητή, ο οποίος της πρόσφερε προνόμια, προκειμένου να καταπνίγει Αυτή κάθε επαναστατική διάθεση των σκλαβωμένων. Από την άλλη επιχειρούν να εξωραΐσουν την εικόνα του κατακτητή κατά τρόπο κατάπτυστο, επειδή δεν κινδυνεύουν από τους προγόνους μας, που υπέστησαν τα πάνδεινα! Απαξιώνουν πλήρως το μαρτύριο των Νεομαρτύρων και το έργο των Οσίων ασκητών, που κράτησαν το Γένος στην Πίστη του. Κάποια μισόλογα ψελλίζουν για τον μέγιστο κατά την τουρκοκρατία φωτιστή, τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, για τον οποίο τα Ελληνόπουλα μαθαίνουν λιγότερα από τον έκφυλο, πλουτοκράτη και φίλο «ευγενών» Βολταίρο!  
 
Η προκρούστεια κλίνη του άκρως επικίνδυνου κοσμοπολίτικου διεθνισμού της νέας τάξης βρίσκεται σε ακατάπαυστη χρήση. Στόχος έχουν καταστεί και οι Κλέφτες, οι αγωνιστές της λευτεριάς, οι οποίοι προβάλλονται ως ληστές του κοινού ποινικού δικαίου, χωρίς εθνική συνείδηση. Απαξιώνονται οι ποταμοί αίματος που χύθηκαν κατά το πλήθος των εξεγέρσεων, τοπικών και γενικότερων, με εξαπάτηση από ισχυρούς. Η λατρεία της γαλλικής επανάστασης, της αστικής επανάστασης, που έφερε στην εξουσία τους άπληστους για χρήμα αστούς, πρέπει να επικρατήσει. Οι πρόγονοί μας δεν ποθούσαν την ελευθερία! Τι και αν το «ποθούμενο» βρισκόταν διαρκώς στα χείλη τους! Ευτυχώς που επαναστάτησαν οι αστοί, Αμερικανοί (μπήκαν κι αυτοί πρόσφατα στο παιχνίδι) και Γάλλοι! 
 
Υποστηρίζουν οι αποδομητές ότι ο λαός μας δεν διέθετε εθνική συνείδηση, παρά μόνο θρησκευτική. Κι ας είναι πληθώρα οι εκδόσεις σε τυπογραφεία της Δύσης που καταρρίπτει τις ψευδολογίες τους. Αυτοί έχουν την εξουσία (Κυβέρνηση και κόμματα, πανεπιστημιακές έδρες, ΜΜΕ)! Ποιος θα αντιταχθεί; Εντοπίστηκε ένας μυημένος σε μασονική στοά μεταξύ των μελών της Φιλικής Εταιρείας και διατυμπανίζεται. Δεύτερο δεν βρήκαν. Αποσιωπούν ότι 9,5% των μελών ήσαν κληρικοί, σχεδόν όλοι οι επίσκοποι της Πελοποννήσου. Αποφάσισαν οι πρόγονοί μας να κηρύξουν την επανάσταση την 25η Μαρτίου. Κηρύχθηκε κατά τόπους δυό τρεις ημέρες ενωρίτερα. Έσπευσαν να προβάλουν ως μύθο τα περί της Αγίας Λαύρας και του λαβάρου. Και όμως σύναξη εκεί έγινε. Λυσσομανούν ακόμη κατά του εθνοϊερομάρτυρα πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄, αγίου της Εκκλησίας, κραδαίνοντας τον εξ ανάγκης αφορισμό, που περιόρισε σημαντικά την αιματοχυσία αμάχων.  
 
Αποσιωπούν τον θλιβερό ρόλο των εκπροσώπων των ισχυρών Δυνάμεων της εποχής στους εμφυλίους πολέμους και στη δολοφονία του Καποδίστρια, επειδή και αυτοί σήμερα είναι ταγμένοι στην υπηρεσία των ξένων, που θέλουν τον αφανισμό της ιδιοπροσωπείας του Έλληνα. Δεν θα επιτύχουν. Το Γένος μας θα επιβιώσει και θα ξεπεράσει την παρακμή που βιώνει σήμερα. Και τότε θα εκπληρώσει μεγάλη οφειλή που το βαραίνει: Το τάμα του έθνους. 
 
Τι έκανε η Εκκλησία κατά την Τουρκοκρατία, ερωτούν. Κράτησε, όσα παιδιά της άντεξαν και αυτά έκαναν την επανάσταση. ΟΙ εξισλαμισθέντες ταυτίστηκαν με τον κατακτητή και συμπολέμησαν. Οι παπικοί απείχαν. Προσκυνημένοι υπάρχουν και σήμερα και μάλιστα πολλοί. Δειλοί, ιδιοτελείς και άγευστοι ιδανικών πιστεύουν ότι γίνονται κάποιοι σπιλώνοντας τους προγόνους μας, που θυσίασαν τα πάντα, για να μας προσφέρουν την ελευθερία, που δεν την αξίζουμε. 
 
«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.