Σελίδες

10 Φεβρουαρίου 2022

Το ταμείο ανάκαμψης φέρνει κυβέρνηση τεχνοκρατών;

Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη 
 
Αυτά που συμβαίνουν με τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία η ΕΕ ανέλαβε να μας προσφέρει, για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας, μετά την πανδημία, ξεπερνούν ακόμη και την πιο τρελλή φαντασία…… αν βέβαια ανταποκρίνονται στα πράγματα τα όσα γράφονται, υποστηρίζονται, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώνονται.
 
Έχω επισημάνει από την αρχή σε αρκετά από τα τελευταία μου άρθρα, ότι οι επιλογές των επενδυτικών κλάδων, προς τις οποίες άποφασίστηκε να κατευθυνθούν τα περί ών πρόκειται δισεκατομμύρια, δεν ήταν αυτές που χρειάζονταν η Ελλάδα, αλλά αντιθέτως ήταν ατυχέστατες.  
 
Ωστόσο, σύμφωνα πάντοτε με δημοσιεύματα, ψιθύρους, υπόνοιες, που ωστόσο όλα μαζί συνιστούν ένα θανατηφόρο κοκταίηλ, φαίνεται να συνυπάρχοχυν εκβιαστικές μεθοδεύσεις, που επιχειρούν να εμφυτεύσουν στην Ελλάδα, οικονομικό υπόδειγμα με το οποίο, όχι απλώς ουδεμία σχέση έχει το στάδιο και η φυσιογνωμίας της ανάπτυξής της, όχι απλώς το εγχείρημα ουδεμία προοπτική επιτυχίας διαθέτει, αλλά επιπλέον απειλεί να εξαφανίσει ότι απέμεινε ακόμη στην ελληνική οικονομία: τις μικρομεσαίες της επιχειρήσεις, μέσα από τις οποίες επιβιώνει.  
 
Επικρέμαται, ακόμη, η απειλή, τα δισεκατομμύρια αυτά, που πολλαπλώς αναγγέλθηκαν από ευρωπαϊκά όσο και ελληνικά χείλη ως η “σωτηρία της Ελλάδας”, να διοχετευθούν τελικώς σε ξένες και όχι ελληνικές επιχειρήσεις. Και “λεγεται” πάντοτε, ότι η παρούσα κυβέρνηση, επειδή δεν διαθέτει πλέον αρκετό ποσοστό στήριξης και αποδοχής, ώστε να είναι σε θέση να πείσει τον ελληνικό λαό να “συμμορφωθεί με τις επιταγές”, αναζητείται κατεπειγόντως “κυβέρνηση τεχνοκρατών”, ώστε όλα να γίνουν “όπως πρέπει”. Ίδωμεν. Αλλά, δυστυχώς, ίδωμεν, ως απλοί παρατηρητές, δεδομένου ότι ο ελληνικός λαός, μετά τα όσα υπέστη και υφίσταται, δείχνει να έχει περιπέσει σε νάρκη.  
 
Α, και βέβαια, το “ξεπούλημα” με μορφή επενδύσεων συνεχίζεται απρόσκοπτα. Τώρα, είναι η σειρά της ΛΑΡΚΟ!!!! 
 

1 σχόλιο:

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ Κ ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ Κ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΛΕΓΧΟΥ Κ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
    ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΔΕΥΣΜΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Κ ΜΕΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ.
    ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΣ ΒΡΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ, ΟΧΙ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΩΝ Κ ΤΩΝ ΑΦΘΟΝΩΝ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΥΚΩΝΟΥΝ ΣΤΟΜΑΤΑ Κ ΣΚΕΨΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΗΣ
    ΑΞΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.