Επιστημονικές εργασίες και κορονοϊός
Αφιερωμένο στον άσπονδο φίλο
που με βομβαρδίζει με πληροφορίες
που νομίζει ότι φοβάμαι να δημοσιεύσω
(Επιστημονικές εργασίες και κορονοϊός) (Πριν διαβάσει κάποιος το άρθρο αυτό αν θέλει να το κατανοήσει καλύτερα θα ήταν καλό να διαβάσει παλαιότερο άρθρο μας που αναφέρεται στο πως γίνεται σήμερα η επιστημονική έρευνα στην ιατρική).
Η στήριξη μιας άποψης πάνω σε μια επιστημονική εργασία.
Πολλές φορές ακούμε κάποιον «ειδικό» σε κάποιο από τα ΜΜΕ να αναφέρεται για να στηρίξει την άποψή του σε μία επιστημονική εργασία. Αυτό θεωρεί ότι αποστομώνει τους έχοντες αντίθετη άποψη και ταυτόχρονα προσδίδει ιδιαίτερο κύρος στα λεγόμενά του. Και είναι αλήθεια ότι αυτή τη περίοδο, επιστήμονες που είχαν ελάχιστες δημοσιεύσεις, έχουν εμπλουτίσει το βιογραφικό τους με πολλά άρθρα και μάλιστα σε μεγάλα περιοδικά. Το διαβατήριο σε κάτι τέτοιο είναι η πρόσβαση στα επίσημα στοιχεία σχετικά με τον κορονοϊό.
Επιστημονικές εργασίες και κορονοϊός. Η “ισότητα” μεταξύ επιστημόνων και τα επιστημονικά περιοδικά.
Από την αρχή της πανδημίας έγινε φανερό ότι κάποιοι επιστήμονες είναι πιο ίσοι από τους άλλους –για να θυμηθούμε και τον Όργουελ- και είχαν πρόσβαση στα στοιχεία που δεν ανακοινώνονταν επίσημα. Άλλοι πάλι που δεν είχαν αυτή την πρόσβαση διαμαρτύρονταν για την ανισότητα.
Το θέμα όμως δεν είναι να έχεις στοιχεία και να κάνεις στατιστικές μελέτες αλλά να βρεις και τα κατάλληλα επιστημονικά περιοδικά για να τα δημοσιεύσουν.
Είναι αλήθεια ότι ο κύκλος των μεγάλων και γνωστών ιατρικών περιοδικών είναι πολύ μικρός. Για να δημοσιεύσεις εκεί θα πρέπει να αντιπροσωπεύεις κάποιο γνωστό ίδρυμα ή να εγγυηθεί κάποιος γνωστός επιστημονικός παράγοντας για εσένα. Αν δηλαδή μια ομάδα επιστημόνων από κάποιο εργαστήριο που δεν είναι τόσο γνωστό κάνει μια μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη δυσκολότατα θα βρει επιστημονική στέγη να την ανακοινώσει. Αν όμως την ανακάλυψη αυτή την πριμοδοτεί μια γνωστή φαρμακευτική εταιρεία, όλοι οι δρόμοι είναι ανοικτοί.
Η έρευνα για την κολχικίνη.
Είδαμε στην αρχή της πανδημίας να γίνεται λόγος για την κολχικίνη, ένα φάρμακο που συνήθως χορηγείται στην περικαρδίτιδα. Μια ομάδα ιατρών με πρόσβαση στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα προσπάθησε να την προωθήσει ως φτηνό και θαυματουργό φάρμακο για τον κορονοϊό. Η προσπάθεια υποστηρίχθηκε μόνο από τον Καναδά και βγήκαν κάποιες πρώτες ανακοινώσεις που ευνοούσαν την προσπάθεια.
Τελικά η κολχικίνη που τόσο διαφημίστηκε ως Ελληνική επιστημονική συμβολή στην αντιμετώπιση του κορονοϊού έχει ήδη απορριφθεί από τη διεθνή κοινότητα.
Επιστημονικές εργασίες και κορονοϊός. Η έρευνα και οι φαρμακευτικές εταιρίες.
Όλο το ερευνητικό παιχνίδι βρίσκεται στα χέρια των φαρμακευτικών βιομηχανιών που έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτούν. Ας ξεχάσουμε τον εμπνευσμένο επιστήμονα που με θυσίες στο εργαστήριο δούλευε για το καλό της ανθρωπότητας. Η σύγχρονη έρευνα χρειάζεται πολλά χρήματα. Για να δοθούν πολλά χρήματα χρειάζεται όμως να προκύψουν πολλαπλάσια κέρδη. Οι φαρμακευτικές εταιρίες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Επομένως κάθε αμφισβήτηση των εταιρειών και των κερδών τους τιμωρείται αμείλικτα. Γι’ αυτό και οι σώφρονες επιστήμονες αποφεύγουν να μιλούν.
Επιστημονικές εργασίες και κορονοϊός. Μια δημοσίευση στο Circulation.
Θέλετε ένα παράδειγμα; Απόρησα πραγματικά που είδα στο εγκυρότατο Circulation, κορυφαίο περιοδικό για την καρδιά και τα αγγεία, ένα άρθρο που επεσήμανε πιθανές σοβαρές παρενέργειες από τα m-RNA εμβόλια. Το άρθρο αυτό το δημοσιεύσαμε με τεράστια έκπληξη πως μπόρεσε και δημοσιεύτηκε σε ένα τέτοιο περιοδικό η αντίθετη άποψη. Είναι απίθανο να τα βάζεις με τους κολοσσούς της φαρμακοβιομηχανίας. Μια από τις εταιρείες των εμβολίων, η μεγαλύτερη ανακοίνωσε κέρδη για το 2021 36,5 δις. Ευρώ. Όσο ο προϋπολογισμός πολλών κρατών.
Το bullying στο συντάκτη της δημοσίευσης.
Ευτυχώς η καρδία μας πήγε στη θέση της παρακολουθώντας τη συνέχεια. Με τη δημοσίευση του άρθρου ξεθάφτηκε η ζωή του συντάκτη του. Δέχτηκε τεράστιο bullying και αμφισβητήθηκε η ακαδημαϊκή του πορεία. Στη συνέχεια αφού περιοδικό και υπεύθυνος της Αμερικανικής Εταιρείας Καρδιολογίας ζήτησαν συγγνώμη από τις εταιρείες και από τον συγγραφέα να κάνει διορθώσεις. Θαυμάστε:
Αλλαγές στον τίτλο της δημοσίευσης.
«Οι αλλαγές στην περίληψή του ξεκινούν ακριβώς από την κορυφή με έναν έντονα τονισμένο τίτλο. Το πρωτότυπο ανέφερε: «Τα εμβόλια mRNA COVID αυξάνουν δραματικά τους ενδοθηλιακούς φλεγμονώδεις δείκτες και τον κίνδυνο ACS όπως μετράται με το Καρδιολογικό Τεστ PULS: Προειδοποίηση». Αυτό έχει αλλάξει ως εξής: “Ευρήματα παρατήρησης των ευρημάτων καρδιακής δοκιμασίας PULS για φλεγμονώδεις δείκτες σε ασθενείς που λαμβάνουν εμβόλια mRNA”.
Αλλαγές σχετικά με τα τεστ και διορθώσεις στην περίληψη.
Οι πληροφορίες σχετικά με το τεστ που χρησιμοποιήθηκε στη μελέτη – το PULS Cardiac Test – έχουν επίσης τροποποιηθεί, με μια αλλαγή στον αναφερόμενο κατασκευαστή και μια αλλαγή στη γλώσσα που χρησιμοποιείται για την περιγραφή του, από “κλινικά επικυρωμένη” σε “κλινικά χρησιμοποιούμενη”.
Αντί να δηλώνει ότι «δραματικές αλλαγές» παρατηρήθηκαν στη βαθμολογία PULS – που αντικατοπτρίζει τον κίνδυνο 5 ετών για νέο ACS – κατά την κυκλοφορία των εμβολίων mRNA, η περίληψη δηλώνει τώρα ότι «παρακολουθήσαμε τις αλλαγές της βαθμολογίας PULS και τρεις των φλεγμονωδών δεικτών που μετρά σε όλους τους ασθενείς μας που λαμβάνουν διαδοχικά αυτά τα εμβόλια».
Η περίληψη καθιστά επίσης σαφές τώρα ότι δεν έγιναν συγκρίσεις μεταξύ των ληπτών των εμβολίων mRNA και είτε των μη εμβολιασμένων είτε των ληπτών άλλων εμβολίων COVID-19. Και σχετικά με τις αλλαγές στους δείκτες φλεγμονής και στον εκτιμώμενο κίνδυνο 5 ετών για ACS, η περίληψη σημειώνει τώρα ότι «δεν έγινε στατιστική σύγκριση σε αυτήν τη μελέτη παρατήρησης».
Αναθεώρηση στο τελικό συμπέρασμα.
Τέλος, το συμπέρασμα του Gundry αναθεωρήθηκε για να αντικατοπτρίζει μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με το τι σημαίνουν οι παρατηρήσεις σε αυτή τη μελέτη και είναι τώρα πολύ λιγότερο οριστικό. Αναφέρει: «Συμπερασματικά, τα mRNA [εμβόλια] αυξάνουν αριθμητικά (αλλά όχι στατιστικά ελεγμένα) τους δείκτες IL-16, Fas και HGF, όλοι οι δείκτες που περιγράφηκαν προηγουμένως από άλλους για την ένδειξη φλεγμονής στο ενδοθήλιο και τη διήθηση των Τ-κυττάρων της καρδιάς μυών, σε μια διαδοχική σειρά πληθυσμού ασθενών κλινικής που λαμβάνουν εμβόλια mRNA χωρίς ομάδα ελέγχου».
Στη δήλωσή του, ο Patel επανέλαβε αυτό που είχε προηγουμένως μεταφερθεί από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία σχετικά με τη διαδικασία αποδοχής περιλήψεων συνεδριάσεων, σημειώνοντας ότι «το πρότυπο πρακτικής για την ανάπτυξη αφηρημένου προγραμματισμού για κάθε επιστημονική συνάντηση έχει σκοπό να δώσει ώθηση στον επιστημονικό διάλογο και όχι στην αξιολόγηση της επιστημονικής εγκυρότητας. . . . Ο Σύλλογος δεν κάνει ποτέ καμία δήλωση ή εγγύηση ως προς την ακρίβεια ή την ανταπόκριση»
Επιστημονικές εργασίες και κορονοϊός. Μια ιστορία από το Μεσαίωνα.
Κανένα δικό μου σχόλιο. Απλώς θυμήθηκα κάποιο άλλο γεγονός της εποχής του Μεσαίωνα.
«Εγώ, ο Γαλιλαίος Γαλιλέι, γιος του Βιτσέντσο Γαλιλέι, από τη Φλωρεντία, που παρουσιάστηκα ενώπιον του παρόντος δικαστηρίου και δικάστηκα από αυτό, γονυκλινής εµπρός σε Σας, τους Εξοχοτάτους και Αιδεσιµοτάτους Καρδιναλίους, Γενικούς Ιεροεξεταστές κατά της αιρετικής ακολασίας σε όλη τη Χριστιανική Πολιτεία, και έχοντας προ των οφθαλµών µου τα Ιερότατα Ευαγγέλια και θέτοντας επάνω σε αυτά τα χέρια µου, ορκίζοµαι ότι πάντοτε πίστευα, ότι τώρα πιστεύω και ότι µε τη βοήθεια του Θεού θα πιστεύω και στο µέλλον όλα όσα πρεσβεύει, κηρύσσει και διδάσκει η Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.
Η απολογία του Γαλιλαίου.
Επειδή όµως, µολονότι προειδοποιήθηκα από την παρούσα Ιερά Εξέταση να εγκαταλείψω εντελώς την εσφαλµένη πεποίθηση ότι ο Ήλιος είναι το κέντρο του Σύµπαντος και ότι δεν είναι το κέντρο του η Γη, και ότι αυτή κινείται, και να πάψω να πιστεύω, να υποστηρίζω και να διδάσκω µε οποιονδήποτε τρόπο, γραπτά ή προφορικά, αυτή την ψευδή διδασκαλία, και µολονότι έλαβα προειδοποίηση ότι η διδασκαλία αυτή είναι αντίθετη προς την Αγία Γραφή, εγώ παρά ταύτα έγραψα και τύπωσα ένα βιβλίο στο οποίο εκθέτω την προαναφερθείσα ήδη καταδικασµένη διδασκαλία και παραθέτω επιχειρήµατα υπέρ της, χωρίς να καταλήγω σε κάποια λύση, κρίθηκα σφόδρα ύποπτος για αίρεση, δηλαδή ότι υποστήριξα και πίστεψα πως ο Ήλιος είναι ακίνητος και κέντρο του κόσµου, και πως κέντρο του δεν είναι η Γη και πως αυτή κινείται.
Επιθυµώντας να αποσείσω από τις διάνοιες των Εξοχοτήτων Σας και όλων των πιστών Χριστιανών αυτή τη σφοδρή υποψία που εύλογα δηµιουργήθηκε εναντίον µου, αποκηρύσσω µε ειλικρινή καρδιά και ανυπόκριτη πίστη, καταριέµαι και αποστρέφοµαι τις ως άνω πλάνες και αιρέσεις και γενικώς όλες τις πλάνες και τις αιρέσεις που είναι αντίθετες στην Αγία Καθολική Εκκλησία. Και ορκίζοµαι ότι στο µέλλον δεν θα διατυπώσω ούτε θα υποστηρίξω γραπτά ή προφορικά τέτοιου είδους πράγµατα που θα µπορούσαν να κινήσουν παρόµοιες υποψίες εναντίον µου και αν γνωρίσω κάποιον αιρετικό ή ύποπτο για αίρεση θα τον καταγγείλω στην Ιερά Εξέταση ή στον Ιεροεξεταστή και τον εκκλησιαστικό αρµόδιο του τόπου όπου θα βρίσκοµαι.
Μπροστά στην Ιερά Εξέταση.
Ορκίζοµαι και υπόσχοµαι να υιοθετήσω και να τηρώ απαρεγκλίτως όλα τα επιτίµια που µου επέβαλε ή θα µου επιβάλει στο µέλλον η Ιερά Εξέταση. Και αν, Θεός φυλάξοι, παραβώ οποιαδήποτε από τις προαναφερθείσες υποσχέσεις, διακηρύξεις ή τους προαναφερθέντες όρκους, θα υποστώ όλες τις ποινές και τιµωρίες που ορίζουν και επιβάλλουν οι Ιεροί Κανόνες και άλλα Διατάγµατα, γενικά και ειδικά, εναντίον των παραβατών αυτού του είδους. Ας είναι βοηθός ο Θεός και τα Ιερά Ευαγγέλια που ακουµπώ µε τα χέρια µου. Ο υποφαινόµενος Γαλιλαίος Γαλιλέι, αποκήρυξα, ορκίστηκα, υποσχέθηκα και δεσµεύτηκα κατά τα ανωτέρω και, ως τεκµήριο ειλικρίνειας, υπέγραψα ιδιοχείρως το παρόν υπόµνηµα της αποκήρυξής µου και το απήγγηλα αυτολεξεί.
Ρώµη, Μονή της Μινέρβα, σήµερα, 22 Ιουνίου 1633.»
Πηγή: Cardiodoctor
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.