Σελίδες

13 Φεβρουαρίου 2022

Γιατί οι Ελληνες φοβούνται να πάνε στα νοσοκομεία του Μητσοτάκη; Να γιατί;

Παρακάτω παραθέτω καταγγελίες για τρία νοσοκομεία της Αθήνας. Τον Ευαγγελισμό που ίσως είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Ελλάδας, το Αττικόν που είναι Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και θα έπρεπε να είναι ένα στολίδι.... και το Τζάνειο.
 
Θα καταλάβετε έτσι γιατί αργούν πάρα πολύ να πάνε στα νοσοκομεία πολλοί ασθενείς με κορωνοϊό με αποτέλεσμα ακόμα και να χάνουν την ζωή τους....
Θα καταλάβετε όμως και γιατί η πατρίδα μας είναι από τις χειρότερες σε αριθμό νεκρών σε όλη την Ευρώπη....
 
Συγκλονίζουν οι συνθήκες νοσηλείας στο Αττικόν: «Ντρεπόμαστε που δουλεύουμε εδώ» καταγγέλλει γιατρός! 
 
«Γροθιά στο στομάχι» αποτελεί η ανάρτηση μιας γιατρού που εργάζεται στο Νοσοκομείο Αττικόν. Την ώρα που η κυβέρνηση προπαγανδίζει με ανεπαίσχυντο τρόπο παρουσιάζοντας βίντεο για τα δήθεν επιτεύγματά της και τις ΜΕΘ που… δεν είναι διαθέσιμες, η κατάσταση στο ΕΣΥ το οποίο κυριολεκτικά καταρρέει, είναι δραματική.  
 
Οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία όχι μόνο για τους ασθενείς αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους. Στην ανάρτηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, η γιατρός Δήμητρα Πέτρου περιγράφει ότι το προσωπικό αισθάνεται ντροπή να αντικρίζει τέτοιες εικόνες και να εργάζεται σε αυτόν τον χώρο. 
 
Στο πρώην σαλόνι του νοσοκομείου όπου πλέον είναι γεμάτο ράντζα, οι ασθενείς είναι στοιβαγμένοι σε κοινή θέα, ενώ το προσωπικό δεν επαρκεί, όπως καταγγέλλει η γιατρός. 
 
Διαβάστε τη συγκλονιστική της ανάρτηση: 
 
«Σήμερα στο Αττικό Νοσοκομείο κατά τη διάρκεια των πρωινών αιμοληψιών ακούστηκε μία συνάδελφος να λέει “ντρέπομαι που δουλεύω σε αυτό το νοσοκομείο”. “Κι εγώ” είπε ο διπλανός μου. 
 
Πηγαίνοντας στο θάλαμο νοσηλείας του δικού μου ασθενούς πέρασα από το πρώην σαλόνι ανάπαυσης ασθενών και συνόδων. Είναι ο χώρος της φωτογραφίας. 5 ασθενείς έκθετοι σε όλους μας πάνω σε ράντζα στοιβαγμένα το ένα δίπλα στο άλλο, συν 2 συνοδοί για τους μη αυτοεξυπηρετούμενους. 
 
Γιατί προφανώς δεν φτάνουν ούτε οι νοσηλευτές, ούτε οι γιατροί, ούτε οι κλίνες σε αυτό το νοσοκομείο. 
 
Οι συνθήκες νοσηλείας στο Αττικό Νοσοκομείο είναι ως επί το πλείστον δύσκολες λόγω όλων των παραπάνω, αλλά δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο η σημερινή κατάσταση. Και φτάσαμε να ντρεπόμαστε εμείς που δουλεύουμε εκεί. Όχι για εμάς ή για τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά για την τελικά παρεχόμενη ποιότητα φροντίδας υγείας που φτάνει στον ασθενή. 
 
Για το νοσοκομείο αυτό πρέπει να δοθεί μια λύση. Αλλά πρώτα πρέπει να πάψουν οι ιθύνοντες να εθελοτυφλούν και να αναγνωρίσουν ότι υπάρχει πρόβλημα. Έπειτα να θελήσουν να το λύσουν. Και μόλις τέλος, να το λύσουν» καταλήγει. 
 
 
Ο εφιάλτης γνωστού αστρολόγου μέσα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»
 
 Από του χάρου τα δόντια γλίτωσε ο γνωστός αστρολόγος, Άρης Παπαδογιάννης που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς πήγε να πεθάνει από κορονοϊό.  
 
Μιλώντας στην «Espresso», περιγράφει τις ώρες αγωνίας που έζησε, κινδυνεύοντας η ζωή του, και καταγγέλλει τις συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο, κάνοντας λόγο για νοσηλευτές «βασανιστές»!  
 
Από τον Βαγγέλη Καράλη  
 
«Εάν αργούσα λίγο ακόμη να καλέσω το 166, θα είχα πεθάνει» λέει με τρεμάμενη φωνή, προσπαθώντας να περιγράψει την αρχή του εφιάλτη που τον οδήγησε εσπευσμένα σε μονάδα Covid-19. «Στις 2 Ιανουαρίου βγήκα θετικός στον κορονοϊό. Για δέκα ημέρες ο πυρετός δεν έπεφτε κάτω από 39. Eίχα κομμάρες και απίστευτη αδυναμία και ένιωθα το οξυγόνο μου να μειώνεται. Έπειτα από περίπου δέκα ημέρες δεν μπορούσα να αναπνεύσω, μέτρησα το οξυγόνο μου και ήταν στο 88, ένιωθα ότι θα πεθάνω! Κάλεσα το 166 και με μετέφεραν στον Ευαγγελισμό, σε Μονάδα Covid-19. Οι γιατροί μού είπαν πως, αν αργούσα λίγο ακόμη να καλέσω ασθενοφόρο, θα είχα πεθάνει!» λέει χαρακτηριστικά. 
 
O γνωστός αστρολόγος, όμως, με αφορμή την περιπέτειά του με τον κορονοϊό προχωρά σε απίστευτες αποκαλύψεις, καταγγέλλει τις συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, προχωρώντας, μάλιστα, και σε βαρύτατους χαρακτηρισμούς, κάνοντας λόγο για νοσηλευτές «βασανιστές» που έδεναν ηλικιωμένους στα κρεβάτια γεμάτα αίματα για να μη φωνάζουν, αλλά και για νεκρούς ασθενείς, που ήταν για ώρες δίπλα σε νοσηλευόμενους μέχρι να έρθει η στιγμή που θα ξεκινούσε η διαδικασία για το τελευταίο τους «ταξίδι». 
 
«Νοσηλεύτηκα για δέκα ημέρες στο νοσοκομείο, ζώντας μια κόλαση! Ο Ευαγγελισμός δεν θυμίζει νοσοκομείο, αλλά κρεματόριο. Με έβαλαν μαζί με άλλους τέσσερις ασθενείς. Ενας ηλικιωμένος δίπλα μου πέθανε και τον είχαν μέσα σε σακούλα για πέντε ώρες δίπλα μας. Είχαν έναν άλλο ηλικιωμένο δεμένο με γάζες για να μη φωνάζει και να αντιδρά, με αποτέλεσμα να τρέχουν αίματα από τα χέρια του. Μιλάμε για βασανιστήριο! Εμένα έπεφταν τα αίματα στο πάτωμα από τους καθετήρες και δεν ερχόταν κανείς να τα μαζέψει.  
 
Οι νοσηλευτές μπούκαραν δύο και τρεις η ώρα τα ξημερώματα στα δωμάτιά μας, άναβαν τα φώτα και άρχισαν να φωνάζουν, λες και είμαστε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μάλιστα, ένας ασθενής τούς είπε ότι αυτή δεν είναι συμπεριφορά και τον ειρωνεύτηκαν, λέγοντας “εάν δεν σου αρέσει, φύγε”. Οταν πήγα να βγάλω φωτογραφίες για τα χάλια που επικρατούν, με απείλησαν πως, αν δεν τις σβήσω από το κινητό μου, θα παρέμβει η διοίκηση του νοσοκομείου. Για δέκα ημέρες ένιωσα ότι ζούσα σε θάλαμο βασανιστηρίων!» αναφέρει συγκλονισμένος, ανακαλώντας στη μνήμη του όλα όσα είδε και βίωσε. 
 
Ο Άρης Παπαδογιάννης σήμερα μακαρίζει την τύχη του και τον Θεό που βγήκε ζωντανός από το νοσοκομείο, ξεπερνώντας τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του: «Επειτα από δέκα ημέρες νοσηλείας το οξυγόνο μου αυξήθηκε και πλέον είμαι καλά. Πήγα στον άλλον κόσμο και ήρθα, και ευγνωμονώ τον Θεό που γλίτωσα». 
 
 
Παρέμβαση εισαγγελέα για τις άθλιες συνθήκες νοσηλείας στο Τζάνειο 
 
Στο… μικροσκόπιο της Εισαγγελικής Αρχής Πειραιά μπαίνουν οι συνθήκες νοσηλείας στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο, ένα από τα δύο νοσοκομεία γενικής εφημερίας για τους χιλιάδες κατοίκους της ευρύτερης περιφέρειας. 
 
Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζήμτσος 
 
Η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή καταγγελίες που αφορούν τριτοκοσμικές εικόνες που αντικρίζουν όσοι πάνε στα… επείγοντα του νοσοκομείου και ειδικότερα στα περιστατικά Covid. 
 
Την έρευνα θα αναλάβει εισαγγελικός λειτουργός προκειμένου να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις κατά τη διάρκεια εφημερίας του νοσοκομείου. 
 
Αφορμή αποτέλεσε η καταγγελία νοσηλευόμενου ασθενή με κορωνοϊό που πήγε στο Τζάνειο νοσοκομείο του Πειραιά, που εφημέρευε. Μετά από αναμονή πολλών ωρών, ο ασθενής μεταφέρθηκε στο θάλαμο εκτάκτων περιστατικών Covid όπου νοσηλεύονταν και άλλα άτομα. 
 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο θάλαμο, άλλος ασθενής έπαιζε στη διαπασών ελληνικά λαϊκά τραγούδια με αποτέλεσμα οι νοσηλευόμενοι να μην μπορούν να κοιμηθούν. Ουδείς από το νοσηλευτικό προσωπικό ενδιαφέρθηκε για τη διατάραξη του ύπνου των ασθενών. 
 
Μάλιστα όταν παραπονέθηκαν, η απάντηση ήταν «αν θέλετε να βάλετε και εσείς»! 
Αυτό το περιστατικό είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου», καθώς οι ασθενείς ήρθαν αντιμέτωποι στο Τζάνειο νοσοκομείο και με άλλα τραγελαφικά. 
 
Σύμφωνα με άλλες καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, το νοσοκομείο έχει ξηλωμένο πάτωμα, τα σεντόνια στα κρεβάτια ήταν τρύπια και φαγωμένα, ενώ οι τουαλέτες ήταν σπασμένες, βρώμικες και χωρίς καζανάκι… 
 
Ο χειρουργικός εξοπλισμός ήταν παρατημένος σε κάδους δίπλα στους θαλάμους των ασθενών ακόμα και στο πάτωμα.
 
Σύμφωνα με άλλη καταγγελία, όταν ασθενής ζήτησε ένα ποτήρι νερό, του το έφεραν μετά από τρεις ώρες μετά και από επανειλημμένες παρακλήσεις.  
 
Λόγω της δραματικής έλλειψης προσωπικού, οι ελάχιστοι νοσηλευτές που είχαν βάρδια, δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας των δεκάδων ασθενών… 
 
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση δίνει «πετσωμένα» εκατομμύρια ευρώ για τη διαφήμιση του… έργου της στα μέσα ενημέρωσης και σε ημέτερους επιχειρηματίες, κλείνει τα μάτια στα σοβαρά προβλήματα της δημόσιας υγείας εν μέσω πανδημίας, αδιαφορώντας για τον Γολγοθά που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ασθενείς στα νοσοκομεία της χώρας, όπου παρουσιάζονται σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό. 
Τον λόγο έχει ο Εισαγγελέας… 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.