Σελίδες

4 Φεβρουαρίου 2022

ΕΝΑ ΕΥΛΟΓΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ε.Ε

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων 
 
Η ενέργεια έχει φθάσει στα ύψη και τώρα με την Ρωσο-Νατοϊκή κρίση υπάρχει κίνδυνος να διακοπεί η ροή των αγωγών από τη Ρωσία, οπότε θα παίρνουμε ενέργεια μέσω των πλοίων LNG, δηλαδή όπως λέει ο λαός με το "κατσαρολάκι».
 
Μας λένε με τον κορωνοιό να βασιζόμαστε στα δεδομένα της επιστήμης και αφορίζουν αυτούς που την αγνοούν. Όμως, αυτό πρέπει να έχει καθολική ισχύ και όχι μονόπλευρη, όπου τους συμφέρει. Και αμέσως εξηγούμαι.  
 
Σύμφωνα με τις έρευνες διαπρεπών γεωλόγων, ειδικών για τους υδρογονάνθρακες, ο βυθός των Ελληνικών θαλασσών κατά μήκος του σεισμογενούς τόξου από το Ιόνιο ως το Λιβυκό πέλαγος (νοτίως Κρήτης) και εκείθεν νοτιοανατολικά της Δωδεκανήσου ως το Καστελόριζο περιέχει δύο ειδών πλούσια κοιτάσματα υδρονοναθράκων:  
 
1/ Φυσικό αέριο σε μεγάλες ποσότητες ίσως δε και πετρέλαιο  
2/ Υδρίτες σε μικρό βάθος στα λασπόνερα των ηφαιστείων όπου αναβλύζουν φυσαλίδες μεθανίου  
 
Κατά τον διαπρεπή καθηγητή γεωλογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Φώσκολο τα εν λόγω κοιτάσματα είναι οικονομικώς εκμεταλλεύσιμα και η αξία τους ανέρχεται σε πολλά δισεκατομμύρια ή και τρισεκατομμύριο. Τα πλείστα δε εξ αυτών βρίσκονται στη ΜΗ διαφιλονικούμενη Ελληνική ΑΟΖ.  
 
Κρίνεται περιττό να παρατεθούν λεπτομέρειες διότι κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο . Το ερώτημα κάθε Ελληνα Ευρωπαίου πολίτη είναι το εξής:  
 
Γιατί η Ε.Ε η οποία έχει «στεγνώσει» από ενέργεια και εξαρτάται καθ’ ολοκληρίαν από ξένες πηγές λόγω:  
 
α/ Υιοθετήσεως της «Πράσινης Ενέργειας» (αιολική- ηλιακή) που απεδείχθη φιάσκο και ανίκανη να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των κρατών.  
β/ Πρόωρης κατάργησης των λιγνιτικών μονάδων και πυρηνικών αντιδραστήρων  
 
Ενώ η Ελλάδα διαθέτει τόσο μεγάλο ενεργειακό πλούτο ο οποίος μπορεί να καλύψει τις εγχώριες ανάγκες και μεγάλο μέρος των Ευρωπαϊκών αναγκών, γιατί δεν ενεργεί η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επισήμως προς την Ε.Ε, όπως αναλάβει την χρηματοδότηση και εξόρυξη των εν λόγω κοιτασμάτων;  
 
Ποιος τέλος πάντων εμποδίζει την εξόρυξη τους, η οποία θα μετρίαζε την έλλειψη ενέργειας στην Ε.Ε και θα καθιστούσε οικονομικά βιώσιμο τον αγωγό EASTMED;
 
Αμφικτύων  
4/2/ 22  
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών  
amphiktyon@gmail.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.