Σελίδες

6 Φεβρουαρίου 2022

Μπράβο, κ. Πλωτάρχα

Γράφει ο Χρήστος Μπολώσης
 
Είδα στην εκπομπή «Με αρετή και τόλμη» ένα βίντεο από το οποίο κατάλαβα γιατί ο κόσμος χειροκροτεί τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπου τις συναντά. Μαθητές λυκείου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Σχολή Υποβρυχίων Καταστροφών και παρακολούθησαν μια λεπτομερή επίδειξη του οπλισμού, με αναφορά στον τρόπο λειτουργίας και στα πλεονεκτήματα των όπλων.
 
Στις ερωτήσεις που ακολούθησαν από τους μαθητές ένας από αυτούς ρώτησε τα «βατράχια» ποιο είναι το πιο δυνατό όπλο του σώματος. Ο πλωτάρχης αξιωματικός οπλισμού έδωσε την εξής εκπληκτική απάντηση: «Το πιο δυνατό όπλο που έχουμε δεν είναι το 50 caliber ή το Browning το 50άρι. Δεν είναι το βομβιδοβόλο. Δεν είναι αυτό που έχει “αυτή τη διόπτρα”. Είναι αυτό που έχουμε και φοράμε όλοι στο στήθος μας. Είναι αυτό εδώ» είπε και έδειξε τον σταυρό που κρεμόταν απ’ τον λαιμό του.
 
Οι νεαροί μαθητές ξέσπασαν σε ζωηρότατα χειροκροτήματα και επευφημίες στο άκουσμα αυτών των λέξεων. Το γεγονός δείχνει ότι η νεολαία μας, όπως και όλη η κοινωνία, αντέχουν στα νεοταξικά χτυπήματα. Κι όσο υπάρχουν πλωτάρχες σαν αυτόν η Ελλάδα στέκει ολόρθια.
 

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.