Σελίδες

22 Φεβρουαρίου 2022

Πληροφορίες ότι ρωσικά στρατεύματα εισβάλλουν στις ανεξάρτητες δημοκρατίες στην Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΟ
 
Παρακάτω σας παραθέτουμε τέσσερα σημερινά άρθρα του pronews.gr, σχετικά με την αναγνώριση των ρωσόφωνων περιοχών της Ανατολικής Ουκρανίας από τον Πούτιν και την έναρξη της εισβολής στα εδάφη αυτά, του Ρωσικού Στρατού.
Οι πληροφορίες που παρέχονται πρέπει να ξέρετε ότι είναι προς διερεύνηση και τις παραθέτουμε με επιφύλαξη και να έχετε υπόψιν ότι το pronews.gr είναι φιλορωσικό ειδησεογραφικό σάιτ με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό....

Θάνος
 
«Απασφάλισε» ο Β.Πούτιν: Έξαλλοι πανηγυρισμοί σε Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ - Ποια η επόμενη μέρα - Η απάντηση της Δύσης 
 
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, αναγνώρισε τη Δευτέρα τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, μια κίνηση που προκάλεσε έξαλλους πανηγυρισμούς σε αυτές τις περιοχές και έντονο προβληματισμό στη Δύση.
 
Ακόμα, ο Πρόεδρος της Ρωσίας σημείωσε ότι ο κόσμος προτιμά να μην παρατηρεί τη φρίκη και τη γενοκτονία στο Ντονμπάς, καθώς δεν περνά ούτε μια ημέρα χωρίς βομβαρδισμούς και σκοτωμούς αμάχων. 
 
Όπως δήλωσε ο ίδιος, σε περίπτωση περαιτέρω αιματοχυσίας στην περιοχή, ολόκληρη η ευθύνη θα βαρύνει το καθεστώς του Κιέβου. Επισημαίνεται ότι οι ηγεσίες των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ απηύθυναν έκκληση με αίτημα στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία τους. 
 
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε σε βιντεοσκοπημένο διάγγελμα, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (22/02), ότι «τα σύνορα της Ουκρανίας θα μείνουν τα ίδια». Επιπλέον, ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Κίεβο δεσμεύεται για την ειρήνη και θα συνεχίσει το διπλωματικό έργο προς αυτή την κατεύθυνση μετά την απόφαση της Ρωσίας να να αναγνωρίσει τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς. 
 
Η Δύση καταδίκασε ομόθυμα τη ρωσική αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ με τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε, να προαναγγέλλει τη Δευτέρα (21/02), κυρώσεις εναντίον της Μόσχας είτε την Τρίτη (22/02) είτε την Τετάρτη (23/02). 
 
Ακόμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υπέγραψε ήδη το πρώτο διάταγμα με κυρώσεις στο Λουγκάνσκ και στο Ντονέτσκ ενώ επίκεινται και άλλα μέτρα την Τρίτη Ι22/02), τη στιγμή που -σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Bloomberg- οι Αμερικανοί εξετάζουν να μεταφέρουν την πρεσβεία τους από την Ουκρανία στην Πολωνία. 
 
Επίσης, την Τρίτη (22/02, ώρα Ελλάδας) συνεκλήθη εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία, με τον Γ.Γ. του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες, να κάνει λόγο για αναγνώριση που είναι «ασύμβατη με τον Χάρτη του ΟΗΕ». 
 
Στον αντίποδα, ο πρόεδρος της Νικαράγουας, Ντανιέλ Ορτέγκα, τάχθηκε υπέρ της εν λόγω αναγνώρισης, τονίζοντας πως «στόχος της Ρωσίας είναι η ασφάλεια». Όσον αφορά στην Ελλάδα, συγκαλείται έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, το πρωί της Τρίτης (22/02), υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. 
 
Έτσι, αμέσως μετά την προσφυγή τους, ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε διατάγματα στο Κρεμλίνο για την αναγνώριση Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, και ξέσπασαν πανηγυρισμοί από τους κατοίκους των δύο περιοχών αυτών, όπως μεταδίδει το defencenet.ru.

 
Υψώνει «ασπίδα» η Ρωσία: «Στέλνουμε τανκς στο Ντονμπάς για να αποτραπεί το μακελειό από τους νεοναζιστές του Κιέβου» 
 
Ο Βασίλι Νεμπένζια, μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, ξεκαθάρισε ότι η Μόσχα δεν θα επιστρέψει να γίνει ένα νέο μακελειό στο Ντονιέτσκ και στο Λουγκάνσκ, ενώ τόνισε ότι για τη Ρωσία δεν αλλάζει η σύνθεση των μερών στις Συμφωνίες του Μινσκ για τη διευθέτηση και την υποχρέωση της Ουκρανίας να τις εκπληρώσει.
 
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο στέλνει δυνάμεις στις αναγνωρισθείσες δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, μετέδωσε πρώτο χθες το pronews.gr.
 
Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Βασίλι Νεμπένζια ανέφερε: «Το Κίεβο εξακολουθεί να είναι υποχρεωμένο να τις εκπληρώσει. Είμαστε ακόμα ανοιχτοί σε μια διπλωματική λύση, αλλά δεν σκοπεύουμε πλέον να επιτρέψουμε μια νέα αιματηρή σφαγή στο Ντονμπάς».
 
Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι «πολλοί συνάδελφοι θέλουν να καταδείξουν ότι οι Συμφωνίες του Μινσκ είναι νεκρές, αλλά δεν είναι έτσι»
 
Ο Βασίλι Νεμπένζια υπενθύμισε, επίσης, ότι τη στιγμή της σύναψης των Συμφωνιών του Μινσκ, οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και του Ντονιέτσκ είχαν ήδη κηρύξει την ανεξαρτησία τους.
 
Χαρακτηριστικά, ο Ρώσος διπλωμάτης τόνισε: «Το γεγονός ότι η Ρωσία τις αναγνώρισε σήμερα δεν αλλάζει τη σύνθεση των μερών των Συμφωνιών του Μινσκ, αφού η Ρωσία δεν είναι ένα από αυτά. [...] Το έχουμε δηλώσει επανειλημμένα και, ως εκ τούτου, τίποτα δεν έχει αλλάξει ως προς αυτό. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι οι Συμφωνίες του Μινσκ, τμήμα των διατάξεων των οποίων επρόκειτο να εφαρμοστούν ήδη το 2015, υπονομεύονται από καιρό ανοιχτά από την Ουκρανία υπό την αιγίδα των δυτικών συναδέλφων μας».
 
Εν συνεχεία, ο Βασίλι Νεμπένζια πρόσθεσε πως η Δύση προμηθεύει ξεδιάντροπα την Ουκρανία με όπλα και εκπαιδευτές, λέγοντας: «Εδώ και αρκετές εβδομάδες, πυροδοτώντας τον αβάσιμο πανικό γύρω από την υποτιθέμενη επικείμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι συνάδελφοί μας από τη Δύση προμήθευσαν ξεδιάντροπα τη χώρα με όπλα, έστειλαν εκπαιδευτές εκεί, ωθώντας μάλιστα τους Ουκρανούς, οι οποίοι είχαν στείλει ένα στρατιωτικό απόσπασμα 120.000 ατόμων στη γραμμή επαφής, σε ένοπλες προκλήσεις κατά του Ντονμπάς. [...] Η φούσκα που έγινε με αυτόν τον τρόπο από τις κοινές προσπάθειες Δύσης και Ουκρανίας, δεν μπορούσε να μην σκάσει. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η ένταση του ουκρανικού βομβαρδισμού κατοικημένων περιοχών του των Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντονιέτσκ αυξήθηκε απότομα»
 
Από την πλευρά του, ο Βασίλι Νεμπένζια κάλεσε τους συναδέλφους του στο Συμβούλιο Ασφαλείας να επικεντρωθούν στο πώς να αποφύγουν έναν πόλεμο στην Ουκρανία και πώς να αναγκάσουν το Κίεβο να σταματήσει να βομβαρδίζει το Ντονμπάς.
 
Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ υποστήριξε: «Ακούσαμε τώρα μια σειρά από πολύ συναισθηματικές δηλώσεις, κατηγορηματικές εκτιμήσεις και μακροπρόθεσμα συμπεράσματα σε σχέση με τη σημερινή (21/02) υπογραφή από τον Πρόεδρο της Ρωσίας διαταγμάτων για την αναγνώριση των Λαϊκής Δημοκρατίας του Λούγκανσκ και του Ντόνετσκ. Θα αφήσω τις άμεσες επιθέσεις εναντίον μας χωρίς αντίδραση, τώρα είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στο πώς να αποφύγουμε τον πόλεμο και να αναγκάσουμε την Ουκρανία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς και τις προκλήσεις εναντίον του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ».
 
Ως προς τη στάση του Κιέβου, ο Βασίλι Νεμπένζια τόνισε πως, υπό τον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επέστρεψε στη μαχητική ρητορική και έκανε τα πάντα για να καταστρέψει τις Συμφωνίες του Μινσκ.
 
Μεταξύ άλλων, ο Ρώσος διπλωμάτης είπε: «Ιδιαίτερα πολλές ελπίδες συνδέθηκαν με την εκλογή το 2019 του νέου προέδρου της Ουκρανίας, ο οποίος υποσχέθηκε να εγκαθιδρύσει επιτέλους την ειρήνη στο Ντονμπάς. Ωστόσο, όσοι υπολόγιζαν στην ειρηνική στάση των ουκρανικών Αρχών, δυστυχώς, έκαναν λάθος. Το Κίεβο όχι μόνο επέστρεψε γρήγορα στη μαχητική ρητορική και συνέχισε τους βομβαρδισμούς αμάχων, αλλά έκανε τα πάντα για να σαμποτάρει και τελικά να καταστρέψει τις Συμφωνίες του Μινσκ».
 
Λίγη ώρα νωρίτερα ο πρόεδρος Β.Πούτιν είχε υπογράψει διάταγμα με το οποίο στέλνει δυνάμεις στις αναγνωρισθείσες δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ προκειμένου να διασφαλιστεί η ειρήνη.
 
Οι πολίτες των νεοσύστατων δημοκρατιών υποδέχονται με ανακούφιση τον ρωσικό Στρατό, καθώς θεωρούν ότι «αποτελεί εγγύηση ειρήνευσης»
 
Σύμφωνα με τον ρωσικό Στρατό, οι ρωσικές δυνάμεις θα εκτελέσουν «αποκλειστικά καθήκοντα ειρηνευτικής φύσεως».
 
Στοιχεία της 90ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας αναπτύχθηκαν στο εσωτερικό των δημοκρατιών, μετά από την σχετική υπογραφή συμφωνίας της Μόσχας με τους ηγέτες των δημοκρατιών.
 
Άρματα μάχης Τ-72Β3, αλλά και Τ-80Κ από την 4η Μεραρχία Kantemirovskaya έχουν εισέλθει στο έδαφός τους και αναπτύσσονται στα σύνορα με την Ουκρανία, μετά από σχετικό αίτημα των ηγεσιών των δύο κρατών τα οποία αναγνωρίστηκαν επίσημα ως ανεξάρτητα από την Ρωσία με σχετικό διάγγελμα του προέδρου Β.Πούτιν.

 
Ρωσία: Αυτές τις περιοχές αναγνωρίσαμε - Δείτε «που δεν θα ξαναπατήσουν το πόδι τους οι νεοναζιστές του Κιέβου» 
 
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν υπέγραψε το διάταγμα για την αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνιετσκ και του Λουγκάνσκ, δημιουργώντας δύο νέα ρωσικά κράτη στα νοτιοδυτικά «προάστια» της αχανούς Ρωσικής Ομοσπονδίας.  
 
Μάλιστα για να διασφαλίσει την ειρήνη διέταξε τον Στρατό της Ρωσία να αναπτυχθεί στις δύο περιοχές, ώστε να αποτραπεί ένα πιθανό μακελειό.  
 
Η Ρωσία, διαθέτοντας την απαραίτητη γεωστρατηγική δύναμη και αίγλη, αφού πρώτα αναγνώρισε Λουγκάνσκ και Ντόνιετσκ ως ανεξάρτητα κράτη, σύναψε μαζί τους συμφωνίες και απέστειλε στρατιωτικές δυνάμεις, προκειμένου να προστατεύσει τους ρωσικούς και φιλορωσικούς πληθυσμούς από τους διεθνιστές της Δύσης και τους φιλοναζιστές του Κιέβου.
 
Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, το Συμβούλιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε τα σύνορα στα οποία η Ρωσία αναγνώρισε τις Δημοκρατίες LNR και το DNR του Ντονμπάς. 
 
Ο υπουργός Εσωτερικών Βλαντίμιρ Κολοκόλτσεφ καθόρισε την αναγνώριση των LNR και το DNR εντός των συνόρων των αντίστοιχων περιοχών της Ουκρανίας μέχρι το 2014. Ωστόσο ακόμα δεν διασαφηνιστεί αν η ρωσική παρουσία θα αφορά ολόκληρα τα διοικητικά όρια! 
 
Ο Αντρέι Κλίμοφ αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Άνω Βουλής του Κοινοβουλίου, δήλωσε στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya 24:
«Μιλάμε, φυσικά, για εκείνα τα εδάφη που βρίσκονται εντός των ορίων που έχουν καθοριστεί σήμερα». 
 
Ο Κλίμοφ διευκρίνισε επίσης ότι οι συμφωνίες που υπογράφηκαν με τις αρχές LNR και το DNR θα επικυρωθούν από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου.
 
«Λάδι στη φωτιά», όμως, ρίχνει επ’ αυτού μια «μυστηριώδης» και «αινιγματική» δήλωση του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που – όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA – αναφέρει ότι η Μόσχα πρέπει πρώτα να επικυρώσει τις συμφωνίες φιλίας με το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, «προτού συζητήσει θέματα όπως τα ακριβή σύνορα των περιοχών».
 
Η αναφορά σε «ακριβή σύνορα των περιοχών» ίσως να υποδεικνύει ότι η λεγόμενη «κίτρινη γραμμή» που ορίζει τις «αυτόνομες» περιοχές του Λουγκάνσκ και του Ντονιέτσκ δεν είναι δεδομένη. 
 

Σε αυτά τα εδάφη πάντως δεν θα πατούν πλέον το πόδι τους οι διάφοροι νεοναζί Ουκρανοί που επιχειρούσαν εδώ και καιρό ανενόχλητοι.
Οι εξελίξεις σηματοδοτούν το τέλος των πιέσεων των διεθνιστών προς την Μόσχα και τις διαπραγματεύσεις για την επόμενη μέρα υπό άλλες συνθήκες. 
 
Οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το NATO, η Βρετανία καταδίκασαν την απόφαση του Ρώσου προέδρου και ετοιμάζονται να ανακοινώσουν νέο γύρο… κυρώσεων, οι οποίες δεν απασχολούν τόσο την Μόσχα. 
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επαναβεβαίωσε στον Ουκρανό ομόλογό του την «δέσμευση των ΗΠΑ» να προασπίσουν «την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» και υποσχέθηκε «ταχύτατα» και «αποφασιστικά» μέτρα. 
 
Ποιες είναι οι περιοχές
 
Η περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία πριν από τον πόλεμο ήταν μεγάλη βιομηχανική δύναμη, με ισχυρή μεταλλευτική βιομηχανία και ικανότητα παραγωγής χάλυβα, καθώς και μεγάλα αποθέματα άνθρακα. 
 
Το Ντόνιετσκ, που περιβάλλεται από σωρούς σκωρίας, είναι η κύρια πόλη στη λεκάνη εξόρυξης του Ντονμπάς. Κάποτε ονομαζόταν Σταλίνο και ήταν γνωστός βιομηχανικός κόμβος που κυριαρχείται από την εξόρυξη. Είναι επίσης ένα από τα κύρια κέντρα παραγωγής χάλυβα της Ουκρανίας. Έχει δύο εκατομμύρια κατοίκους. Το Λουγκάνσκ, πρώην Βοροσίλοβγκραντ, είναι επίσης μια βιομηχανική πόλη 1,5 εκατομμυρίου κατοίκων. 
 
Βρίσκονται στα σύνορα με τη Ρωσία στις βόρειες όχθες της Μαύρης Θάλασσας - όπου υπάρχουν τεράστια αποθέματα άνθρακα. 
 
Να θυμίσουμε ότι οι ιστορικοί δεσμοί μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας χρονολογούνται από τον 9ο αιώνα - και ο Πούτιν έχει επανειλημμένα και στρατηγικά επικαλεστεί αυτήν την κληρονομιά. Όπως είπε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος χθες είπε ότι «οι Μπολσεβίκοι έδωσαν κυριολεκτικά το Ντονμπάς στην Ουκρανία». 
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το defencenet.ru μετά τις ανακοινώσεις του Β.Πούτιν οι πολίτες που διαμένουν στο Ντονμπάς πανηγύρισαν έξαλλα. Ρωσίας. Εκεί, οι αντάρτες κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια και ανακήρυξαν νέες «λαϊκές δημοκρατίες». 
 
 
Ρωσικές τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες κατέκλυσαν Λουγκάνσκ και Ντονιέτσκ ως «ειρηνευτική δύναμη»
 
Ο ρωσικός Στρατός προκειμένου να πετύχει την ειρήνευση στις αναγνωρισθείσες δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ και να αντιμετωπίσει την ουκρανική απειλή και υλοποιώντας σχετική εντολή του Β.Πούτιν ξεκίνησε να αναπτύσσεται στα εδάφη τους πριν λίγο. 
 
Οι πολίτες των νεοσύστατων δημοκρατιών υποδέχονται με ανακούφιση τον ρωσικό Στρατό, καθώς θεωρούν ότι «αποτελεί εγγύηση ειρήνευσης». 
 
Σύμφωνα με τον ρωσικό Στρατό, οι ρωσικές δυνάμεις θα εκτελέσουν «αποκλειστικά καθήκοντα ειρηνευτικής φύσεως». 
 
Στοιχεία της 90ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας αναπτύχθηκαν στο εσωτερικό των δημοκρατιών, μετά από την σχετική υπογραφή συμφωνίας της Μόσχας με τους ηγέτες των δημοκρατιών. 
 
Άρματα μάχης Τ-72Β3, αλλά και Τ-80Κ από την 4η Μεραρχία Kantemirovskaya έχουν εισέλθει στο έδαφός τους και αναπτύσσονται στα σύνορα με την Ουκρανία, μετά από σχετικό αίτημα των ηγεσιών των δύο κρατών τα οποία αναγνωρίστηκαν επίσημα ως ανεξάρτητα από την Ρωσία με σχετικό διάγγελμα του προέδρου Β.Πούτιν πριν από τρεις ώρες. 
 
Το Ντόνιετσκ, σήμερα έμεινε χωρίς νερό λόγω του βομβαρδισμού και της απενεργοποίησης του σταθμού φιλτραρίσματος, ενώ εκρήξεις ακούγονται από τα βορειοανατολικά της πόλης από βόμβες που τοποθετούσαν Ουκρανών σαμποτέρ που έχουν διεισδύσει στην δημοκρατία. 
 
Έκρηξη είχαμε και στο κεντρικό τμήμα του Λουγκάνσκ. Ως αποτέλεσμα της έκρηξης, τραυματίστηκε ο επικεφαλής του γραφείου αντιπροσωπείας LPR στο κέντρο παρακολούθησης της κατάπαυσης του πυρός. 
 
Ο αντισυνταγματάρχης της εφεδρικής πολιτοφυλακής του LPR (Λουγκάνσκ), Andrei Marochko, σε συνέντευξή του στο Narodnye Novosti, μοιράστηκε τα τελευταία νέα από τη γραμμή επαφής και μίλησε για τη σκληρή απάντηση των δημοκρατιών σε όλες τις προκλήσεις του ουκρανικού στρατού. 
 
Στο έδαφος του LPR (Λουγκάνσκ), δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα βομβαρδισμών από τον ουκρανικό στρατό. Την προηγούμενη μέρα, Ουκρανοί παραστρατιωτικοί χρησιμοποίησαν όλμους των 120 χλστ. στο Ντονμπάς. 
 
Αυτός ο τύπος πυρομαχικών απαγορεύεται σύμφωνα με τις συμφωνίες του Μινσκ. Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, εννέα κτίρια κατοικιών στο Pionersky, στο Znamenka, στο Lozovy και στο Krasny Yar υπέστησαν ζημιές. 
 
Ο Andrey Marochko, ένας βετεράνος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής, δήλωσε ότι στις 20 Φεβρουαρίου, οι υπερασπιστές του LPR σταμάτησαν την προώθηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του οικισμού Pionerskoye. 
 
«Οι ένοπλοι σχηματισμοί της Ουκρανίας προσπάθησαν να καταλάβουν την περιοχή του ποταμού Seversky Donets και να προχωρήσουν στην επίθεση. Χάρη στις επιδέξιες ενέργειες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής, η απόπειρα παράνομων ενεργειών σταμάτησε και ο εχθρός υποχώρησε στις θέσεις που κατείχε προηγουμένως», είπε ο Marochko. 
 
Κάθε μέρα οι βομβαρδισμοί από τον ουκρανικό στρατό εντείνονται, σημείωσε ο αντισυνταγματάρχης. 
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις ειρηνικές πόλεις του Ντονμπάς αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. 
 
«Στις 17 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν 29 βομβαρδισμοί στο έδαφος του LPR, στις 18 Φεβρουαρίου - 31 βομβαρδισμοί, στις 19 Φεβρουαρίου - 49 βομβαρδισμοί και για χθες, 20 Φεβρουαρίου, έγιναν 63 βομβαρδισμοί. Γίνεται πόλεμος πλήρους κλίμακας, ο εχθρός προετοιμάζεται για επιθετικούς σκοπούς», είπε ο ίδιος. 
 
Όλα αυτά ανάγκασαν τους ρωσόφωνους ηγέτες να ζητήσουν την ρωσική συνδρομή ως δυνάμεις ειρήνευσης και ασφαλείας των κρατών τους με καθαρά ειρηνευτικό χαρακτήρα, όπως λένε οι ίδιοι. 
 
Iδού το διάταγμα αποστολή στρατευμάτων του Β.Πούτιν: 
 
Putin has ordered Russian troops into Ukraine.
The decrees on recognizing the Donetsk and Luhansk People’s Republics order the Russian armed forces to go into separatist territory on peacekeeping missions. pic.twitter.com/cjKMidlD4Q
— max seddon (@maxseddon) February 21, 2022
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.