Σελίδες

3 Φεβρουαρίου 2022

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Γράφει ο Αμφικτύων
 
Θέλει μεγάλο ηθικό θάρρος να αναλάβεις μια πρωτοβουλία ειρήνης αυτήν την εποχή, όπου ο συνασπισμός των Δυτικών κρατών του ΝΑΤΟ είναι αντιμέτωπος με τη Ρωσία, ή οποία παρότι ανήκει στη Δύση θεωρείται Ασιατική χώρα λόγω γεωπολιτικών αντιθέσεων. Όταν η παγκόσμια ειρήνη κρέμεται σε μια κλωστή και από στιγμή σε στιγμή -ακόμη και από μια προβοκάτσια- μπορεί να τιναχτεί στον αέρα και να ξεσπάσει ένας πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης που μπορεί και να κλιμακωθεί σε πυρηνικό, τότε η Ελλάς σαν φιλειρηνική χώρα και στυλοβάτης του παγκόσμιου πολιτισμού πρέπει να έχει φωνή λογική, νηφάλια, κατευναστική και φιλειρηνική.
 
Ασφαλώς, μια τέτοια πρωτοβουλία είτε μεμονωμένη, ή μετ’ άλλων ηγετών κρατών, θα εκτιμηθεί ακόμη δε και αν αποτύχει θα γραφεί στο ενεργητικό της. Μια παρόμοια πρωτοβουλία για την κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων είχε αναλάβει ο Ανδρέας Παπανδρέου με τη συμμετοχή του στην «Κίνηση των Έξη» η οποία εκτιμήθηκε δεόντως από την διεθνή κοινότητα.  
 
Προτείνεται όπως ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναλάβει είτε μόνος είτε από κοινού με άλλους ηγέτες ειρηνευτική πρωτοβουλία για την εκτόνωση της κρίσεως. Ο πόλεμος δεν είναι λύση. Αντίθετα, είναι καταστροφή και έρεβος. Η επίλυση πρέπει να γίνει με διπλωματικά μέσα σύμφωνα με τον κανόνα της «Ισης Ασφάλειας».
 
Η Ελλάς δεν είναι «βατράχι ανάμεσα στα βουβάλια» να πατηθεί. Είναι η χώρα από όπου ξεπήδησε το πνευματικό φως και δια της δημοκρατίας μεταδόθηκε στον κόσμο. Απορώ ότι ακόμη δεν κινητοποιήθηκαν οι φιλειρηνικές οργανώσεις να σαλπίσουν από τον Ιερό Βράχο το μήνυμα της Ειρήνης, όπως κάναμε οι παλιότεροι στο παρελθόν.  
 
Αμφικτύων  
3/2/ 22  
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών  
amphiktyon@gmail.com
http://amphiktyon.blogspot.com/  

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.