Σελίδες

28 Ιανουαρίου 2022

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για καταδίκες σε Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για την καταδίκη έξι μελών της οργάνωσης «Μάρτυρες του Ιεχωβά» (που αναγνωρίζονται ως εξτρεμιστική και απαγορεύεται στη Ρωσία) από το δικαστήριο του Σαράτοφ. 
 
Αυτό αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε το Σάββατο από το γραφείο Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Tass.
 
«Ανησυχούμε για την απόφαση του δικαστηρίου του Σαράτοφ, να οδηγήσει έξι μέλη των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη φυλακή για την ειρηνική θρησκευτική τους δραστηριότητα», γράφει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη σελίδα του στο Twitter.  
 
«Καλούμε τις ρωσικές αρχές να σεβαστούν το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας των πολιτών τους και να θέσουν τέρμα στις καταφανείς κατηγορίες εναντίον των Μαρτύρων του Ιεχωβά ως εξτρεμιστών».  
 
Την περασμένη Παρασκευή το Επαρχιακό Δικαστήριο του Σαράτοφ στην περιοχή Λένιν, αποφάσισε την καταδίκη έξι μελών της οργάνωσης σύμφωνα με το άρθρο 282 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας («Υποκίνηση μίσους ή εχθρότητας ή εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπεια») και επέβαλε ποινές φυλάκισης δύο έως τριών ετών και έξι μηνών.
 
focus-news.net  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.