Σελίδες

23 Οκτωβρίου 2021

Το Facebook θα προσλάβει 10.000 «σωστούς ανθρώπους» στην ΕΕ για να υλοποιήσει το όραμά του για το «metaverse

Το Facebook ανακοίνωσε μια μαζική εκστρατεία προσλήψεων στην ΕΕ, με σχέδια να προσλάβει 10.000 άτομα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια για να βοηθήσει στην οικοδόμηση του «metaverse», ενός διασυνδεδεμένου εικονικού κόσμου όπου οι άνθρωποι θα παίζουν, θα εργάζονται και θα κάνουν αγορές.
 
«Καθώς ξεκινάμε το ταξίδι της υλοποίησης του metaverse, η ανάγκη για μηχανικούς υψηλής εξειδίκευσης είναι μία από τις πιο πιεστικές προτεραιότητες του Facebook», ανέφερε ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας σε ανάρτησή του στο ιστολόγιο την περασμένη Κυριακή. Η ΕΕ είναι το τέλειο μέρος για να αναζητήσει κανείς τέτοιους εξειδικευμένους υπαλλήλους, καθώς «το ευρωπαϊκό ταλέντο είναι παγκόσμιο», πρόσθεσε.
 
«Η Ευρώπη είναι εξαιρετικά σημαντική για το Facebook», επέμεινε η εταιρεία, λέγοντας ότι πρόκειται να συνεργαστεί με τις κυβερνήσεις του μπλοκ για να «βρει τους σωστούς ανθρώπους και τις σωστές αγορές για να το προχωρήσει».  
 
Η προσπάθεια προσλήψεων θα επικεντρωθεί σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πολωνία, η Ολλανδία και η Ιρλανδία. Αυτοί που θα προσληφθούν θα αναλάβουν να αναπτύξουν αυτό που το Facebook αποκαλεί «μια νέα φάση διασυνδεδεμένων εικονικών εμπειριών με τη χρήση τεχνολογιών όπως η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα».  
 
Facebook CEO Mark Zuckerberg first shared his vision of the ‘metaverse’ in July. It is set to become a digital world where multiple people will be able to perform various interactions with each other in a fully 3D environment.  
 
Shortly after that, the company unveiled its Horizon Workrooms virtual reality app for colleagues to hold work meetings in VR, describing it as the first step toward the ‘metaverse.’  
 
Facebook isn’t the only major player in the tech market looking to create its version of a metaverse, with similar projects pursued by Microsoft, Roblox, Epic Games and other companies.  
 
Στο blogpost του, το Facebook υπογράμμισε επίσης τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ΕΕ στη «διαμόρφωση των νέων κανόνων του διαδικτύου».  
 
Σε μια προφανή προσπάθεια να καλοπιάσει τις Βρυξέλλες, η εταιρεία επαίνεσε το μπλοκ επειδή «πρωτοπορεί βοηθώντας στην ενσωμάτωση ευρωπαϊκών αξιών όπως η ελεύθερη έκφραση, η ιδιωτικότητα, η διαφάνεια και τα δικαιώματα των ατόμων στην καθημερινή λειτουργία του διαδικτύου» και επέμεινε ότι «συμμερίζεται αυτές τις αξίες».  
 
Το Facebook αντιμετωπίζει όλο και περισσότερες επικρίσεις στην ΕΕ τα τελευταία χρόνια. Οι ρυθμιστικές αρχές ισχυρίζονται ότι έχει μονοπωλιακό επιχειρηματικό μοντέλο και χειρίζεται κακώς τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του – και προσπαθούν σκληρά να κάνουν τον τεχνολογικό γίγαντα να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία του μπλοκ. Η αμερικανική εταιρεία απείλησε ακόμη και να εγκαταλείψει εντελώς την ΕΕ πέρυσι, εάν επιβληθούν περιορισμοί εναντίον της.  
 
Οι νομοθέτες της ΕΕ έχουν επίσης καλέσει την καταγγέλλουσα του Facebook Φράνσις Χάουγκεν να εμφανιστεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Νοέμβριο.  
 
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Haugen, η οποία ήταν υπεύθυνη προϊόντων της εταιρείας, κατέθεσε ενώπιον υποεπιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας, κατηγορώντας το Facebook ότι δεν κάνει αρκετά για την αντιμετώπιση του επιβλαβούς περιεχομένου και ότι βάζει το κέρδος πάνω από την ευημερία των χρηστών του. Ο Ζούκερμπεργκ απέρριψε τους ισχυρισμούς αυτούς ως «ψευδές αφήγημα».  
 
Η Wall Street Journal παρουσίασε πρόσφατα μια σειρά ερευνητικών εκθέσεων σχετικά με τις πρακτικές της πλατφόρμας, αποκαλύπτοντας ότι το Facebook φέρεται να επέτρεψε σε χρήστες υψηλού προφίλ να παραβιάζουν τους κανόνες του κοινωνικού δικτύου και υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία είχε κάνει εσωτερική έρευνα που διαπίστωσε ότι το Instagram είναι επιζήμιο για τη μεταλλική υγεία των έφηβων κοριτσιών.  
 
Το τελευταίο δημοσίευμα της WSJ την Κυριακή υποστήριξε ότι οι ίδιοι οι μηχανικοί του Facebook αμφέβαλλαν για την ικανότητα της τεχνητής νοημοσύνης της πλατφόρμας να αστυνομεύει το επιβλαβές περιεχόμενο.  
 
Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)  
πηγή: rt.com  

1 σχόλιο:

  1. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟΣ Κ ΑΓΧΩΜΕΝΟΣ , ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΝΑΠΕ .
    ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΒΡΕΙ Ο ΚΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ;;;
    ΜΠΡΑΒΟ Κ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ......
    ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ Κ ΝΑ ΔΑΚΡΥΖΩ !!!

    οικοδόμηση του «metaverse», ενός διασυνδεδεμένου εικονικού κόσμου όπου οι άνθρωποι θα παίζουν, θα εργάζονται και θα κάνουν αγορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.