Σελίδες

27 Οκτωβρίου 2021

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΔΕΟΣ έγινε η πρώτη Λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ στους δρόμους της πρωτεύουσας

Μεγάλη Ευλογία για την πόλη των Αθηνών, μεγάλη προστασία και σκέπη, στους δρόμους του Βύρωνα έγινε μετά με τον μεθεόρτιο εσπερινό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στον ομώνυμο ναό η λιτάνευση για πρώτη φορά της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ που δακρυορροεί και μυροβλύζει εδώ και 13 συνεχόμενους μήνες αδιάλειπτα, έγινε η περιφορά ΤΗΣ με απλότητα, κατάνυξη (δίχως αγήματα και τιμές όπως κανονικά της έπρεπε) ταπεινά, ενώ έμπροσθεν της προπορευόταν η εικόνα του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.
 
ΔΕΟΣ και συγκίνηση διακατείχε όλο το ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΛΗΡΩΜΑ που ακολουθούσε με σεμνότητα και ιεροπρέπεια καθότι γνώριζε τι λιτάνευε εκείνη την στιγμή.
 
Τα λόγια είναι φτωχά ετούτες τις στιγμές αλλά θα προσπαθήσουμε με συνεχόμενες αναρτήσεις να αναφέρουμε τα παράδοξα ΘΑΥΜΑΣΤΑ που έγιναν πριν την ΛΙΤΑΝΕΙΑ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ και άφησαν ΛΑΟ και ΚΛΗΡΟ άφωνους. 
 
Ευχαριστούμε τους πατέρες που μας έδωσαν την δυνατότητα για λίγο να ανασηκώσουμε στους αμαρτωλούς ώμους μας την Εικόνα της Μεγαλόχαρης της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ  
 
ΜΕΤΑΝΟΙΑ αδελφοί  
 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
 
ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ - την ώρα που έβγαζαν την Εικόνα της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ από το Κουβούκλιο για να την Λιτανεύσουν χείμαρροι μυρωμένων δακρύων σκέπασαν το ΠΑΝΑΣΠΙΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ  
 
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΥΡΩΜΕΝΑ ΧΑΡΙΤΟΒΡΥΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΗ ΛΕΠΤΑ ΓΈΜΙΖΑΝ ΤΑ ΒΑΜΒΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΩΘΕΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ (βλ.εικόνα κάτωθεν) 
 
Κατά την περιφορά της ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ που δακρυρροεί και μυροβλύζει επί 13 μήνες αδιάλειπτα ο προιστάμμενος του Ιερού Ναού πατήρ Χριστόδουλος μας είπε την εξής μαρτυρία:  
"την ώρα που μετέφερα την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ από το ένα το κουβούκλιο στο άλλο για να λιτανευθεί τα χέρια μου έσταζαν μύρο, δες και εσύ"  
-σκύβω του παίρνω ευχή και ήταν υγρά- μούσκεμα και ευωδίαζαν  
 
Πράγματι εκείνη της στιγμή όλο το εκκλησίασμα είδε το ΠΑΝΑΓΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ της Κυρίας Θεοτόκου να γεμίζει με δάκρυα πρωτοφανούς μυροβλησίας και ξαφνικά όλοι μας αισθανθήκαμε μέσα στο Ιερό Ναό να σκάζει μια " βόμβα ΜΥΡΟΥ" - δεν μπορώ αδελφοί να το περιγράψω διαφορετικά. 
 
(πατήστε την μεγέθυνση της εικόνος του βίντεο και θα συγκλονιστείτε και θα κλάψετε γιατί η ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑ μας κλαίει για εμάς)  
 
ΜΕΤΑΝΟΙΑ αδελφοί  
 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
 
Ένας Ναός που μυροβλύζει καθόλα - δεν μυροβλύζει μόνο η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ αλλά και ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 
ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ  
 
Σήμερα μετά τον μεθεόρτιο εσπερινό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και μετά την πρώτη λιτάνευση της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ που δακρυρροεί και μυροβλύζει επί 13 μήνες συνεχόμενα μαζί με την εικόνα του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του Μυροβλήτη στους δρόμους του Βύρωνα πέριξ του ομώνυμου ιερού ναού και πριν τα εγκώμια που θα ψαλλόταν για τον ΑΓΙΟ, ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως του Βύρωνα , Καισαριανής και Υμηττού κ. Καλλίνικος είπε προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα κατά τον λόγον του, ότι το ιερό λείψανο του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ που βρίσκεται τεθησαυρισμένο στο Ιερό Ναό ΜΥΡΟΒΛΥΣΕ πριν χρόνους και το μύρο ξεχείλιζε. 
 
ΜΕΤΑ ΤΑΥΤΑ τι να πούμε αδελφοί ότι  
"η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΥΡΟΒΛΗΣΙΑ και ότι θα πρέπει η ΕΛΛΑΔΑ να γίνει ΠΙΣΤΗ άχρι θανάτου ομολογώντας ΧΡΙΣΤΟ για να λευτερωθεί από την φρίκη των πονηρών πνευμάτων που την κατέκλυσαν"
 
ΜΕΤΑΝΟΙΑ αδελφοί  
 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

1 σχόλιο:

  1. OXI ΜΟΝΟ ΔΕΟΣ, ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟ ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ....

    Θεομήτωρ, Θεοκυήτωρ, Δέσποινα Μαρία, Θεοτόκε, δροσοσταλιά Θεού η Αγία, Άρωμα παρθενίας της Θείας Δημιουργίας.

    Ευλογία Αρετής, Φως της Αληθείας. Αμβροσία Ουράνια, Χρυσαφένια, αστέρων ποίημα, Έαρ παντοδυναμίας, Αγάπης κυρίαρχον κύημα, η γλυκιά φωνή, Μεσιτεία η Αγαθή, φρόνημα ευσεβείας, Χορηγία εύλαλη αληθινή, βοήθησον τον/την δούλον/ην σου....

    Ο ποθητός λιμήν, κάθε πόνου η γαλήνη, αρρώστων η πνοή, παρηγοριάς γλυκιά σαγήνη, μυστική Ουράνια ευτυχία, ψυχών αθανασία, Χάρις Αγία του Θεού, Παραδείσου μαρτυρία, Ασύλληπτος Θεουργία, Ειρήνης και Αγάπης η λατρεία, Υπεράγαθη, του Κόσμου Κάλλος, Μητέρα Παναγία.

    ΕΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ ΗΜΩΝ, ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΘ ΗΜΩΝ. Καποδίστριας
    Φτάνει να το πιστεύουμε.... ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ....

    Πάντα δυνατά τω πιστεύοντι. Κατά Μάρκο.(θ’ 23)

    Αμήν γαρ λέγω υμίν, εάν έχητε πίστιν ως κόκκον σινάπεως, ερείτε τω όρει τούτω, μετάβα ένθεν εκεί, και μεταβήσεται· και ουδέν αδυνατήσει υμίν.
    Κατά Ματθαίον (ιζ’ 20)
    ΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.