Σελίδες

29 Οκτωβρίου 2021

Η ΜΕΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΚΗ ΟΥΤΟΠΙΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων
 
Ο Ερντογάν πρέπει να θεωρείται παρελθόν. Άταφο πτώμα που μολύνει με πτωμαΐνη το γύρο χώρο και καταστρέφει την οικονομία της χώρας του. Οι μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ- Ρωσία) το έχουν αντιληφθεί και λέγεται ότι έχουν κάνει ‘ συμφωνίες κυρίων’ στο χώρο της Μέσης Ανατολής. Ομως, είναι εσφαλμένη η άποψη ότι η μετά-Ερντογανική Τουρκία θα είναι διαφορετική. Το δόγμα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας δεν έχει αλλάξει από την εποχή της Μάχης Ματζικέρτ (1071). Αυτό είναι η πλήρης εξουθένωση του Ελληνισμού-ο οποίος ενεργεί ως κυματοθραύστης στην εξάπλωση της αυτοκρατορίας- και πέραν των παλαιών της συνόρων, προς Ευρώπη, Αφρική και Ασία.
 
Δυστυχώς, η Ε.Ε άργησε να αντιληφθεί τους σκοπούς της με υπαιτιότητα της Γερμανίας λόγω της παραδοσιακής Γερμανο-τουρκικής φιλίας. Ο Ερντογάν ασκούσε στην κ.Μέρκελ ένα είδος γοητείας ένεκα γυναικείας φιλαρέσκειας; Το καθεστώς της Τουρκίας είναι στυγνή δικτατορία, συνεχιστής των παλαιών γενοκτονιών (Ελλήνων του Πόντου-Ιωνίας-Πόλης, Αρμενίων, Ασσυρίων κ.α) Τώρα συνεχίζει το αιματοκύλισμα των Κούρδων (ενός λαού άνω των 20 εκατ) . Καταπίεση ασκεί και στους πολίτες της παραβιάζοντας τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα τους. 
 
Με τη νεοναζιστική αναθεωρητική πολιτική της «Γαλάζιας Πατρίδας» εξάγει επιθετικότητα και ανασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο. Κατά της Ελλάδος και Κύπρου έχει κηρύξει μια μορφή υβριδικού πολέμου με το δόγμα «casus belly” . Με τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και τις επεμβάσεις σε Συρία, Κύπρο, Λιβύη, Καύκασο, Σαχέλ κ.α κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας επιδιώκει να ασκήσει πολιτική «περιφερειακής δύναμης» ελλείψει επαρκούς αντιστάσεως. Ο Ελληνισμός είναι ο κύριος στόχος της διότι τον θεωρεί εμπόδιο στα επεκτατικά σχέδια της. Αν δεν την σταματήσουν οι ισχυροί της γης ενδέχεται από το Αιγαίο να ξεκινήσει ο 3ος Π.Π.
 
Η Ελλάδα για πρώτη φορά φαίνεται ότι πήρε το μήνυμα. Διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα είναι χαμένος χρόνος και προέβη σε αποφασιστικά βήματα. Όμως, η μετά-Ερντογάν εποχή θα είναι δυσκολότερη αν επαναπαυθούμε και δεν συνεχίσουμε: 
 
1/ Στην περαιτέρω ενίσχυση των Ε.Δ και προετοιμασία τους για ενδεχομένη σύγκρουση ή σαν ισχυρός βραχίονας για τις διαπραγματεύσεις 
 
2/ Περαιτέρω σύσφιγξη των συμμαχιών με τις χώρες της Ανατ. Μεσογείου και ιδιαίτερα με Ισραήλ, Αίγυπτο και τα ΗΑΕ 
 
3/ Αξιοποίηση της Στρατηγικής Συμφωνίας με την Γαλλία και τις ΗΠΑ για την προώθηση των εκκρεμών εθνικών μας σκοπών ήτοι: 
 
α/ Επέκταση των Χ.Υ στα 12 Ν,Μ και καθορισμό ΑΟΖ με την Κύπρο 
 
β/ Πίεση επί μονίμου βάσεως στην Ε.Ε και στη διεθνή κοινότητα όπως: 
- Εκδιωχθεί ο κατοχικός Αττίλας από την Κύπρο 
- Δοθεί αυτοδιάθεση στις μεγάλες εθνότητες της Τουρκίας αρχής γενομένης από τους Κούρδους 
- Συντελεστεί πλήρης εκδημοκρατισμός της Τουρκίας και σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. 
 
Η ιδέα ότι η μετα-Ερντογανική Τουρκία θα γίνει φρόνιμη σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ και «στρατηγικός εταίρος» είναι σκέτη ουτοπία 
 
Αμφικτύων 
27/10/ 2021 
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.