Σελίδες

21 Σεπτεμβρίου 2021

Αποκαλύφθηκε το βρώμικο παιχνίδι των ΗΠΑ με την AUKUS

Γράφει ο Καταχανάς
 
Τα πολιτικά παιχνίδια, είναι μία επικίνδυνη σκακιέρα που απαιτούν πολλή γνώση και ακόμα περισσότερη φαντασία. Η κάθε κίνηση που είναι εξ αρχής υπολογισμένη από εκείνους που την κάνουν, συνήθως βρίσκει απροετοίμαστους όσους πρόκειται να την υποστούν. Ακόμα πιο απροετοίμαστοι όμως είναι εκείνοι που βρίσκονται «έξω απ’ το παιχνίδι». Οπως εμείς καλή ωρα…
 
Οπως είχαμε γράψει και αναλύσει, η κίνηση των τριών αγγλοσαξονικών χωρών (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και Αυστραλία), γνωστή και ως AUKUS, δεν έβγαζε κανένα νόημα. Τουλάχιστον αρχικά.  
 
Ελα όμως που ήρθαν έτσι οι καταστάσεις που όχι μόνο βγάζει νόημα, αλλά που τελικά πρόκειται για ένα μακιαβελικό σχέδιο ιδιαίτερα επικίνδυνο. Επικίνδυνο αρχικά για την Αυστραλία και εν συνεχεία και για τον υπόλοιπο κόσμο. Και το σχέδιο αποκαλύφθηκε όταν η Κίνα ανακοίνωσε την αντίπραξη απέναντι στη συνάντηση της AUKUS!  
 
Ευθύς εξ αρχής είχαμε τονίσει ότι δεν είναι λογικό η Διοίκηση Μπάιντεν να πάει κόντρα στην Κίνα με την οποία πάνε μαζί χέρι – χέρι στα πάντα. Ητανε σα να πήγαιναν κόντρα στον ίδιο τον Οίκο Rothschild. Και τελικά είχαμε δίκιο! Οχι μόνο δεν πήγε κόντρα, αλλά αντιθέτως ενίσχυσε την Κίνα!  
 
Ας δούμε πώς έχουν τα πράγματα:  
Οταν τελείωσε η τηλεδιάσκεψη της AUKUS, η πρώτη κίνηση έγινε από τον Μακρόν, ο οποίος άμεσα απέσυρε τους πρέσβεις της χώρας του από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Από τη μία η Αυστραλία έχασε έναν σημαντικό στρατιωτικό σύμμαχο, αλλά από την άλλη γεννάται το ερώτημα: γιατί ο Μακρόν δεν ανακάλεσε και τον πρέσβη της Γαλλίας στην Αγγλία;  
 
Το δεύτερο χτύπημα, ήρθε σχεδόν ταυτόχρονα με αυτό της Γαλλίας, όταν η Κίνα σταμάτησε να αγοράζει ορυκτές πρώτες ύλες από την Αυστραλία «μέχρι νεωτέρας». Πρόκειται για ένα δυνατό πλήγμα στην οικονομία της Αυστραλίας, η οποία ήδη πνέει τα λοίσθια.  
 
Το τρίτο χτύπημα ήρθε εχθές πάλι από την Κίνα, η οποία δήλωσε ότι θέτει σε ισχύ τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σανγκάης! Κι αυτό ήταν που αποκάλυψε το μακιαβελικό σχέδιο των ΗΠΑ!  
 
Κατ’ αρχήν, οι σχετικοί περιορισμοί για την παραγωγή πυρηνικών όπλων απέναντι σε Βόρειο Κορέα και Ιράν, πάνε περίπατο! Η Βόρειος Κορέα, απολαμβάνει την ανοχή και βοηθεια της Κίνας εδώ και αρκετές δεκαετίες, γεγονός που αναγκάζει τον Κιμ Γιονγκ Ουν να σταθεί στο πλευρό της Κίνας.  
 
Η Τεχεράνη από την άλλη πλευρά, βρίσκεται στη Συμφωνία της Σανγκάης, σχεδόν εξ αρχής. Συνεπώς κι εκείνη μπαίνει στο σχέδιο.  
 
Στην πορεία, η Κίνα κατάφερε να εξασφαλίσει τη συνεργασία της Τουρκίας. Μέλη του Οργανισμού είναι η Κίνα, το Καζακστάν, η Κιργιζία, η Ρωσία, το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν, η Ινδία και το Πακιστάν. Δηλαδή 4 πυρηνικές δυνάμεις (Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Πακιστάν) και οι δορυφόροι.  
 
Επειδή όμως αυτό δεν είναι αρκετό, ο κινέζος πρόεδρος Σιν Τζινπίνγκ συνεκάλεσε σύσκεψη των χωρών των χωρών – μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) αλλά και του Οργανισμού Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), στον οποίο τελευταίο ανήκουν και οι χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής. Στη σύσκεψη τόνισε την ανάγκη να βοηθηθεί και να ενισχυθεί το Αφγανιστάν.  
 
Με το που έγινε η σύσκεψη της AUKUS, είχα μία συζήτηση με το συνεργάτη μας Πύρινο Λόγιο, ο οποίος μου είπε επί λέξει: «αφήνουν μόνη της την Αυστραλία»! Κι αυτό ακριβώς συμβαίνει! Η Κίνα δημιουργεί μία ασπίδα, στην οποία η Αυστραλία βρίσκεται απομονωμένη! Κι αν αυτό το είδε ο συνεργάτης μας, δεν μπόρεσαν να το δουν ούτε ο Scott Morrison, ούτε οι συνεργάτες του;  
 
‘Η τους έπιασαν κορόιδα, ή τελικά ο Morrison πρόδωσε την Αυστραλία όπως ο Τσίπρας κι ο Μητσοτάκης πρόδωσαν την Ελλάδα! Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο!  
 
Εκτός αυτού, η Κίνα πλέον θα εμπλακεί άμεσα στα προβλήματα του Αφγανιστάν. Επομένως, κάνει μία προσπάθεια ελέγχου του Αφγανιστάν και με δεδομένο ότι ήδη συνεργάζεται με την Τουρκία, τότε τό πρόβλημα έχει αρχίσει να «χαϊδεύει» επικίνδυνα το Αιγαίο!  
 
Συνεπώς, μετά τη σύσκεψη της AUKUS, όχι μόνο απομονώθηκε η Αυστραλία, αλλά η Κίνα απέκτησε και τον έλεγχο της ανατολικής Ασίας. Ουσιαστικά, κερδισμένες βγαίνουν η Κίνα και οι ισλαμικές χώρες της κεντρικής Ασίας (Αφγανιστάν, Ιράν, Πακιστάν) και χαμένη η Αυστραλία.  
 
Θα μπορούσε αυτή η αλλαγή ισορροπίας να οδηγήσει σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο;  
Ευθέως απαντώ: ΝΑΙ!  
 
Διότι μπορεί η Ρωσία να είναι μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης, αλλά ξεχνάει φιλίες και συνεργασίες όταν θίγονται τα συμφέροντά της. Και το συμφέρον της Ρωσσίας είναι ο έλεγχος της πυρηνικής αρμάδας της Ασίας…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.