Σελίδες

25 Αυγούστου 2021

Ρουμάνοι, Βούλγαροι Απορρίπτουν Μαζικά τις Ενέσεις COVID - Οι Κυβερνήσεις τους Αναγκάζονται να Ξεπουλήσουν τις Προμήθειές τους

17 Αυγούστου 2021

Δείτε το άρθρο του Chris Menahan του Information Liberation εδώ: https://tinyl.io/4eMm
 
Μετάφραση Απολλόδωρος
 
Οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι απέρριψαν με συντριπτική πλειοψηφία τις πειραματικές ενέσεις της Big Pharma και τώρα οι κυβερνήσεις τους τις πουλάνε στην Ιρλανδία και τη Δανία. 
 
 
Οι λιγότερο εμβολιασμένες χώρες της Ευρώπης δεν έχουν έλλειψη εμβολίων Covid-19 - και όμως η Ρουμανία και η Βουλγαρία αναζητούν ευκαιρίες να πουλήσουν τα πλεονάζοντα εμβόλια που δεν μπορούν να χορηγήσουν στον πληθυσμό τους. 
 
Αυτό συμβαίνει την ώρα που η υπόλοιπη Ευρώπη φοβάται τόσο τις υψηλότερες τιμές των εμβολίων όσο και την έξαρση της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Delta του ιού. 
 
Για να αποφύγει τα αχρησιμοποίητα αποθέματα εμβολίων να φτάσουν στην ημερομηνία λήξης, η Ρουμανία εξασφάλισε πρόσφατα μια συμφωνία με την Ιρλανδία. 
 
Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα μήνυμα με το οποίο ανακοίνωσε τη συμφωνία με τη Ρουμανία για την αγορά 700.000 επιπλέον δόσεων εμβολίων Covid-19. 
 
Τα εμβόλια θα παραδοθούν στην Ιρλανδία κατά τη διάρκεια του Αυγούστου και θα παρασχεθούν απευθείας από την Pfizer, με τη μορφή αναδιανομής των δόσεων που είχε παραγγείλει αρχικά η Ρουμανία. 
 
Η Ιρλανδία, που επιδιώκει να επιβραδύνει την εξάπλωση της παραλλαγής Delta του κορονοϊού, έχει σήμερα ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη, με το 73,8% του ενήλικου πληθυσμού της, που ανέρχεται σε 3,8 εκατομμύρια, να λαμβάνει και τις δύο δόσεις. 
 
Πριν από τη συμφωνία με την Ιρλανδία, η χώρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης πούλησε επίσης άλλες 1,1 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου BioNTech/Pfizer στη Δανία. 
 
Σε δήλωση που εξέδωσε ο υπουργός Υγείας της Δανίας, ο Magnus Heunicke εξήγησε ότι η Ρουμανία ήθελε να πουλήσει τις πλεονάζουσες δόσεις επειδή η ζήτηση για εμβόλια μεταξύ του πληθυσμού της είναι χαμηλή. 
 
Καθώς ο αριθμός των εμβολιασμών μειώνεται, οι ρουμανικές αρχές έχουν δωρίσει σχεδόν μισό εκατομμύριο εμβόλια στη γειτονική Μολδαβία, καθώς και στη Σερβία και την Ουκρανία. 
 
Τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος Klaus Iohannis ανακοίνωσε επίσης ότι η Ρουμανία θα κάνει δωρεά 100.000 δόσεων εμβολίων Covid-19 στο Βιετνάμ. 
 
Η Βουλγαρία δωρίζει επίσης τα αχρησιμοποίητα εμβόλιά της κυρίως σε γειτονικές χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. 
 
Οι Ρουμάνοι πανηγυρίζουν την είδηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
 
Δικτυογραφία: 
Romanians, Bulgarians Overwhelmingly Reject CV Shots - Govts Forced to Sell Off Their Supplies 

2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.