Σελίδες

25 Αυγούστου 2021

ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ

Είμαστε οι μάχιμοι υγειονομικοί που από την αρχή ήμασταν στις επάλξεις ακόμη και με ελλιπή μέτρα αυτοπροστασίας γιατί δεν υπήρχαν για όλους.
 
Είμαστε αυτοί που χειροκρότησες και ενθάρρυνες όταν μας έβλεπες να αγωνιζόμαστε σε αντίξοες συνθήκες, χωρίς ξεκούραση, χωρίς ύπνο, χωρίς άδειες.
 
Είμαστε αυτοί που πλέον, βρίσκονται υπό καθεστώς απομόνωσης, περιθωριοποίησης, προσβολής, αποκλεισμού, απειλής και εκβιάζονται με αναστολή άνευ αποδοχών. 
 
Είμαστε πραγματικοί άνθρωποι με ανάγκες και οικογένειες, δεν είμαστε αριθμοί σε χαρτιά που έτσι απλά μπορούν να αντικατασταθούν. 
 
Είμαστε αυτοί που απειλούμαστε πλέον με φυσική εξόντωση, με οικονομικό στραγγαλισμό κατά παράβαση των από χρόνια κατοχυρωμένων δικαιωμάτων στην εργασία, στον αυτοπροσδιορισμό και στην αυτοδιάθεση του σώματός μας σε ιατρικές πράξεις. 
 
Είμαστε εμείς που ως επαγγελματίες υγείας δεν λάβαμε καμία σαφή και επιστημονική ενημέρωση, γραπτή ή προφορική, αλλά η ενημέρωση έγινε από τα παράθυρα των τηλεοπτικών καναλιών με τις γνωστές αντιφάσεις, ανακρίβειες και παλινωδίες από τα στόματα των ειδικών και μη και των δημοσιογράφων. Παρ όλα αυτά, είμαστε εμείς που πάντα, αλλά και τώρα μέσα σ’ αυτή την παν-δημία, κληθήκαμε να υπερβούμε τους εαυτούς μας, να ξεπεράσουμε τους προσωπικούς μας φόβους και να σταθούμε επάξια στο έργο μας, υπηρετώντας τον άνθρωπο.  
 
Είμαστε αυτοί που στην συνεχεία είδαμε εμβολιασμένους συναδέλφους και ασθενείς να νοσούν και να μεταδίδουν και αναρωτιόμαστε αν είναι κακό που παραμείναμε υγιείς όλο αυτό τον καιρό. 
 
Είμαστε αυτοί που απορούν γιατί πρέπει να είναι ένα εμβόλιο υποχρεωτικό, που μέχρι και σήμερα παραλείπει εμπιστευτικές πληροφορίες, έχει προσωρινή άδεια, που δεν καλύπτει από την νόσηση και την μετάδοση και που ήδη μέσα στους πρώτους 8 μήνες, εμφανίζει παρενέργειες που ακόμα μελετούνται. 
 
Είμαστε αυτοί που έχουμε εμβολιαστεί στο παρελθόν αρκετές φορές με δοκιμασμένα εμβόλια τα οποία έχουν αποδείξει τη ωφελιμότητά τους. Συνεπώς δεν είμαστε κατά των εμβολίων, ναι υπάρχουν εμβόλια που δίνουν πλήρη ανοσοποίηση και προστατεύουν πραγματικά, που έχουν δοκιμαστεί για χρόνια, όχι που είναι σε πειραματικό στάδιο με αποδέκτες εμάς στην θέση των πειραματόζωων και χωρίς την δυνατότητα επίτευξης ανοσίας συνόλου. 
 
Είμαστε εμείς που αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί η πολιτεία προσπαθεί εμμονικά να επιβάλει έναν καθολικό εμβολιασμό (με απώτερο στόχο τα παιδιά μας), χωρίς να ενδιαφέρεται για εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης της παρούσης κατάστασης. 
 
Είμαστε εμείς που αδυνατούμε να κατανοήσουμε την επαναλαμβανομένη φίμωσή μας έναντι ενός υγιούς διάλογου. Η πίεση που μας ασκείται είναι ασύλληπτη για ανθρώπινες αντοχές. 
 
Είμαστε εμείς που την 1η Σεπτεμβρίου μας εξοντώνουν.. μας παύουν το μισθό μας με το πιστόλι στον κρόταφο, με θέμα: «ή το μπράτσο σου ή στον δρόμο!». Όχι, δεν είναι καταγγελία, είναι η κραυγή και η απόγνωσή μας που λέει ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Χρειάζεται να ακουστούμε και ο κόσμος να πάψει επιτέλους να εθελοτυφλεί και να κοιμάται γιατί πολύ απλά σήμερα είμαι εγώ …και αύριο στην θέση μου θα είσαι εσύ …και τότε θα έχεις το δικαίωμα να πεις όχι? 
 
Ζητάμε την στήριξη σου, είτε είσαι εμβολιασμένος είτε όχι, στον αγώνα που κάνουμε για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας. Είμαστε συνθλιμμένοι… εξουθενωμένοι, πάρα πολύ θυμωμένοι σε στιγμές, αλλά παραμένουμε πάντα εδώ, στο πλάι σου! 
 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΩΣ ΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΜΙΑΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ,  
 
31/8/21 ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ 
 
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ NOMOY XANIΩΝ
 
(μας εστάλλει από τον κ. Σπύρο Κατσούρη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.