Σελίδες

15 Αυγούστου 2021

Η Παναγία και ο προφήτης…

Γράφει ο ΠαπαΗλίας Υφαντής
 
Μιλούν για χριστιανοδημοκράτες και χριστιανοκοινωνιστές. Μέτρο όμως του αν και πόσο κάποιοι είναι χριστιανοί αποτελεί το Ευαγγέλιο. Και χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Παναγία, που σήμερα γιορτάζουμε την Κοίμησή της.
 
Όπως είναι ευνόητο, η Παναγία δεν είχε σπουδάσει οικονομολόγος ή κοινωνιολόγος. Κι όμως όταν, επισκέπτεται τη συγγενή της Ελισάβετ λέει, σχετικά με τον κυοφορούμενο Μεσσία, λόγια άκρως επαναστατικά για όλες τις εποχές: Ότι, δηλαδή, ο Μεσσίας θα δημιουργήσει κράτος, που θα διαλύσει τα σχέδια των υπερήφανων και αγέρωχων δυναστών. Θα τους γκρεμίσει απ’ τους θρόνους της έπαρσης, για να υψώσει τους ταπεινούς. Αλλά και τους πεινασμένους για ψωμί και δικαιοσύνη θα χορτάσει. Αφαιρώντας τα πλούτη, απ’ αυτούς που με μυριάδες χέρια κλέβουν και ληστεύουν το λαό. Τους κατ’ ευφημισμόν, δηλαδή, σημερινούς χριστιανοδημοκράτες και χριστιανοκοινωνιστές (Λουκά: α:51-53)..  
 
Και υπάρχει εύγλωττο παράδειγμα και για το έτερο σκέλος των αρπακτικών, που είναι οι τοκογλύφοι! Οι οποίοι, όπως λέγεται, στις μέρες μας είναι, σε μεγάλο ποσοστό, σιωνιστές. Που σημαίνει, οπαδοί της ιουδαϊκής θρησκείας. Της οποίας ψυχή και καρδιά πρέπει να είναι η διδασκαλία των προφητών. Των ασυμβίβαστων, δηλαδή, κηρύκων της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο;  
 
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Ο προφήτης Μιχαίας, που μόλις χθες(14/8) γιορτάσαμε τη μνήμη του. Έζησε πριν από 28 αιώνες και ήταν γεωργοκτηνοτρόφος. Αλλά οι περιπέτειες της ζωής τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει την ύπαιθρο και να ζήσει στην πόλη. Όπου οι προκλητικές ανισότητες έκαμαν την καρδιά του να πλημμυρίσει από ιερή αγανάκτηση. Με αποτέλεσμα μια αδυσώπητη θεϊκή φωνή σαν ηφαιστειακή λάβα να ξεχυθεί απ’ τη γραφίδα του και το λόγο του:  
 
«Αλίμονο σ’ αυτούς, έλεγε, που καταδυναστεύουν και καταληστεύουν τους φτωχούς και τους διώχνουν απ’ τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους. Επειδή έχουν δύναμη στα χέρια τους…! Αυτούς που έχουν ως έργο τους, δήθεν, τη δικαιοσύνη. Αλλά, αντί να υπερασπίζονται, γδέρνουν το λαό και τρώνε τις σάρκες του και συντρίβουν τα κόκαλά του. Και δεν διστάζουν ακόμη και σε φόνους να φτάσουν. Για να χτίζουν και καλλωπίζουν τις πόλεις και τα σπίτια τους με το αίμα του φτωχού λαού!  
 
Τι κάνουν οι δικαστές; Τι κάνει το ιερατείο; Συμμετέχουν κι αυτοί στη συμπαιγνία της κοινωνικής τρομοκρατίας και αδικίας. Δωροδοκούνται, για να υποστηρίζουν τα συμφέροντα του κατεστημένου. Ταυτίζουν το δίκιο και τη διδασκαλία του Θεού με τα συμφέροντα τα δικά τους, των βασιλιάδων, των αρχόντων και των πλουσίων. Είναι λαοπλάνοι και ανθρωποφάγοι…! 
 
Τι κάνουν οι, λεγόμενοι, πνευματικοί άνθρωποι, οι ψευδοπροφήτες; Παραπλανούν και εξαπατούν το λαό. Υποστηρίζουν και λιβανίζουν αυτούς που τους ταΐζουν. Και τρομοκρατούν όλους εκείνους, που δεν μπουκώνουν το στόμα τους και δεν εξαγοράζουν τη σιωπή τους με το φαΐ και το χρήμα.…»!  
 
Αλήθεια, διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, δεν έχετε την αίσθηση ότι ο άνθρωπος, που τα λέει αυτά, ζει τώρα ανάμεσά μας και ότι δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να στηλιτεύει τη σημερινή πραγματικότητα; Και μη φαντασθεί κανείς ότι ο προφήτης δεν συναντούσε αντιδράσεις απ’ τους ψευδοπροφήτες της εποχής του. Οι οποίοι αφενός κρατούσαν στο σκοτάδι το λαό και αφετέρου κολάκευαν το διεφθαρμένο ιερατείο και το ασύδοτο αρχοντολόι, προκειμένου να εισπράττουν τα αργύρια της προδοσίας τους. Και πως δεν τον παρουσίαζαν σαν «αρνητή» της πολιτικής και θρησκευτικής ορθότητας της εποχής του. Το κήρυγμά του προκαλούσε αναστάτωση και θύελλα. Κι όμως αυτός απτόητος προχωρούσε στο έργο του. 
 
Και για να συνειδητοποιήσετε το μέγεθος της διαστροφής σχετικά με την τωρινή κοινωνική και θρησκευτική μας πραγματικότητα επιχειρήστε μια σύγκριση κάποιων «παραμορφωμένων» πολιτικών και κάποιων «αγίων» ιεραρχών με τον Μιχαία. Ο οποίος, όπως προαναφέραμε δεν ήταν παρά ένας απλός γεωργοκτηνοτρόφος, που έζησε πριν από είκοσι οχτώ περίπου αιώνες. Που όμως δεν ασχολήθηκε με το «άνηθον και το κύμινον, όπως συμβαίνει, δυστυχώς, με τη συντριπτική πλειονότητα πολιτικών και ιερατείου. Αλλά καταπιάστηκε με τα «βαρύτερα του νόμου», όπως είναι η δικαιοσύνη, που αποτελεί την ψυχή και την καρδιά της πολιτικής και της θρησκείας. Χωρίς την οποία η οποιαδήποτε πολιτική και θρησκεία είναι βδελυρή απάτη και αποκρουστική υποκρισία. Κι αλήθεια δεν νομίζετε ότι το πνευματικό και ηθικό επίπεδο του Μιχαία βρίσκεται ασύγκριτα ψηλότερα απ’ τη συντριπτική πλειονότητα των σημερινών, λεγόμενων, χριστιανών; Και προπάντων της, πολιτικής και ιερατικής ηγεσίας!  
 
Ή μήπως δεν βρίσκεται σε διαμετρική αντίθεση μ’ αυτούς που, παρότι υπονομεύουν και δολοφονούν ολάκερη την ανθρωπότητα, όμως διατείνονται ότι έχουν την ίδια πίστη με τους προφήτες! Πράγμα που ασφαλώς κάνουν και όλοι οι χριστιανοδημοκράτες και οι χριστιανικοινωνιστές, που καπηλεύονται πολυειδώς και πολυτρόπως το χριστιανισμό!  
 
Και το δυστύχημα είναι πως, όπως φαίνεται, η άθλια αυτή καπηλεία της χριστιανικής, αλλά και της προφητικής διδασκαλίας θα τραβήξει σε μάκρος ! Μια και τώρα η Νέα Τάξη τείνει να γίνει καθεστώς. Εφόσον θα υπάρχουν αυτοί, που στο όνομα του Χριστού και των προφητών, θα πλουτίζουν με τον ιδρώτα και το αίμα των αθώων. Αυτοί που θα δίνουν αντιπαροχή τη συνείδησή τους για τα αργύρια της προδοσίας του ανθρώπου. Όπως τώρα οι διαβόητοι πολιτικοί και αρχιερείς που, δήθεν, κόπτονται για την υγεία μας. Ή αυτοί που το ψωμί και τη δικαιοσύνη τα κάνουν «έξυπνες» βόμβες και επονείδιστα χρέη και εμβόλια, για την εκ του ασφαλούς δολοφονία του λαού.  
Οι ομογάλακτοι αρχιερείς της καπηλείας της προφητικής και χριστιανικής διδασκαλίας!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.