Σελίδες

16 Αυγούστου 2021

ΗΠΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΕΙΣΡΡΕΟΥΣΑ;

Γράφει ο Αμφικτύων
 
Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, ούτε όπως τα ΜΜΕ παρουσιάζουν. Κρυφοί σχεδιασμοί και μαγειρέματα πρέπει να μας υποψιάζουν.
 
Οι «τζιχαντιστές» και τα υβρίδια τους (Αλ-Κάιντα και Ταλιμπάν) του Χ. Κίσιγκερ δημιουργήματα φύτρωσαν στο Αφγανιστάν για την απόκρουση της Σοβιετικής εισβολής το 1981, της CIA ανεμομαζώματα από το Ισλάμ διαβολοσκορπίσματα φοβισμένα. 
 
Ισως τους ίδιους επιτυχείς σχεδιασμούς τώρα επαναλαμβάνει έναντι της Κίνας με μακροπρόθεσμους σκοπούς. Την επέκταση της δράσης των Ταλιμπάν προς το μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας (Νότιες χώρες-δορυφόρους με τουρκογενείς πληθυσμούς) ώστε προοδευτικά να φθάσει η ισλαμική φωτιά στα σύνορα της Κίνας τα δυτικά για να την πλήξουν διά των Ιουγούρων και στρατιωτικά. 
 
Η αξιοπιστία των ΗΠΑ και του Νατοϊκού συστήματος ασφαλείας για μια ακόμη φορά καταρρέει ύστερα από την άτακτη υποχώρηση από τη Σαϊγκόν, την αδυναμία να προλάβουν την εισβολή της Τουρκίας σε Συρία, Αρμενία, Λιβύη και πρόσφατα και στα Βαρώσια, εκτός και αν ήταν από αυτούς προσχεδιασμένη. Μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα τώρα στην Ευρασία διαμορφώνεται και ένα νέο μεταναστευτικό κύμα που θα αλλάξει πιθανόν σύνορα και ανθρωπογεωγραφία σε Ασία και Ευρώπη ξεδιπλώνεται.
 
Η πτώση των ΗΠΑ είναι ορατή πραγματικότητα. Αδυνατώ να φανταστώ ότι μιά αδύναμη Αμερική και μιά διαλυμένη Ευρώπη την χειραγώγηση του ισλαμικού ηφαιστείου σχεδιάζουν, όπως έκανε το 1981 της CIA o ομογενής «ιππότης».
 
Η Τουρκία πιθανόν να φιλοδοξεί να αναλάβει ρόλο μελλοντικού συντονιστή των Ταλιμπάν με ότι αυτό συνεπάγεται. Έτσι εξηγείται και η στροφή του Ερντογάν προς τον ριζοσπαστικό Ισλάμ γι’ αυτό ίσως βιάζεται. 
 
Οι ΗΠΑ μέσα από τις κρίσεις προωθούν την πολιτική τους, αδιαφορώντας για την τραγωδία των λαών, όσων δέχονται πρόσκαιρα και καλόπιστα την υποστήριξη τους.  
 
Ούτως εχόντων των πραγμάτων, οι πολιτικοί μας τα μέγιστα πρέπει να ανησυχούν για των ΗΠΑ την αναξιοπιστία και αυτά που μέλλουν να συμβούν ένεκα του ρόλου που αναλαμβάνει η Τουρκία. Ποια ανταλλάγματα στο Αιγαίο, Κύπρο και Ανατ. Μεσόγειο, θα της δώσουν για την ανάληψη του ρηξικέλευθου ηγετικού ρόλου της επί των απανταχού ισλαμιστών κατά της Κίνας και Ρωσίας για να την αποζημιώσουν; 
 
Καιρός να στραφούμε προς νέες στρατιωτικές συμμαχίες και στις Ε.Δ μας να βασιστούμε. Η πολιτική μας ηγεσία το έχει εννοήσει; Πολιτική βούληση και αυτογνωσία έχει αποκτήσει; 
ή με τον κατευνασμό τη χώρα μας θα ισλαμοποιήσει; 
 
Αμφικτύων 
16/8/ 2021 
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.