Σελίδες

5 Αυγούστου 2021

Ελλάδα φλεγόμενη….

Δεν ξεχνώ εκείνη την φρίκη 
 
Όσο ζω θα μένει χαραγμένο στην ψυχή μου αυτό που έζησα όταν βρέθηκα στο Μάτι την επόμενη μέρα… μυρωδιά θανάτου και εικόνα απόλυτης καταστροφής που γεμίζει δάκρυα το πρόσωπό μου κάθε φορά που έρχεται στη σκέψη μου, συναισθήματα που δεν έχω λέξεις για να περιγράψω.
 
Σήμερα οργή, πόνος και θλίψη για τις 102 ψυχές που χάθηκαν άδικα εξαιτίας ανεύθυνων εγκληματιών, φονιάδων που ακόμη και τώρα είναι έξω ελεύθεροι και ατιμώρητοι.
 
Τραυματίες με εγκαύματα που για το υπόλοιπο της ζωής τους θα αγωνίζονται για επούλωση.
Άνθρωποι που έχασαν τους αγαπημένους τους και βυθίστηκαν για πάντα στο πένθος.  
Κόποι μιας ζωής που καταστράφηκαν  
Υποσχέσεις και ψέματα  
Αλλά και δύναμη και αξιοπρέπεια όσων έμειναν πίσω να αγωνίζονται για επιβίωση  
 
Ποτέ ξανά να μην κλάψει όλη η Ελλάδα από τέτοιο κακό  
Ποτέ ξανά…  
 
Σκίτσο Άλκιμος  
 

1 σχόλιο:

  1. Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος.
    Παπαδιαμάντης

    Εδώ ’ναι ο τάφος μας κι εδώ της Ιστορίας ο τάφος!
    Κι εδώ ’ναι η στάχτη ενός λαού, πού ηταν αιώνια φλόγα! Βάρναλης

    Αυτή την ιερή φλόγα την ξεχάσαμε και μας εκδικείται. Καίει ανεξέλεγκτα την ιερή μας γη, που μας παρέδωσαν ακέραιη και πανέμορφη οι πρόγονοι μας. Η ασέβεια και αδιαφορία, πάντα τιμωρούνται....και εμείς κλαίμε επί ερειπίων ...., αλλά τα δάκρυα μας ούτε τις φωτιές σβήνουν, ούτε τον ανείπωτο μας πόνο ....

    Ω φρίξον, ήλιε! ω στέναξον, γη! Εάλω η (Πόλις) ΕΛΛΑΣ, ημάς δε του πολεμείν παρήλθεν η ώρα.
    Γεώργιος Φραντζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.