Σελίδες

24 Αυγούστου 2021

Αναπάντητα ερωτήματα

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης
 
- Ποιος ο λόγος που οι εταιρείες παραγωγής των εμβολίων για τον covid-19 ζήτησαν και πέτυχαν το ακαταδίωκτο από τις διωκτικές αρχές για τυχόν παρενέργειες των παραγομένων εμβολίων;;;
 
- Γιατί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) όσον αφορά την ασφάλεια, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά των, η αρμόδια Επιτροπή του έχει μέχρι στιγμής χορηγήσει άδεια κυκλοφορίας υπό όρους και όχι έγκριση καταλληλότητας για 4 εμβόλια που ανέπτυξαν οι εταιρείες;;  
 
- Ποιος ο λόγος που η επιτροπή λοιμωξιολόγων και λοιποί «αρμόδιοι» εισηγητές ή υμνητές των περιοριστικών μέτρων ή της (αντισυνταγματικής) υποχρεωτικότητας των εμβολίων εκ προοιμίου απαλλάχτηκαν των όποιων ποινικών ευθυνών προκύψουν από τις ενέργειες ή παραλείψεις τους;;;  
 
Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στο άρθρο 4 της τροπολογίας που κατατέθηκε στο Σχέδιο Νόμου ” Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων” 4771/2021 ορίζεται ότι: «τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κοροναϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν, ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμιση ή εξύβριση».  
 
-Έχει ποτέ συμβεί παρόμοιο γεγονός απαλλαγής ευθυνών με νόμο για οποιεσδήποτε έκνομες ενέργειες ή παραλείψεις στελεχών υπηρεσιών υγειονομικών δραστηριοτήτων;;;  
 
Και μόνο η πρωτοφανής αυτή σπουδή της νομιμοποίησης απαλλαγής ευθυνών, δικαιολογεί τις όποιες επιφυλάξεις έχει ο κάθε πολίτης όσον αφορά τόσο στην αποτελεσματικότητα των μέτρων περιορισμού με συνέπεια την οικονομική εξαθλίωση ιδιωτών και επιχειρηματιών, όσο και στην παράνομη και αντισυνταγματική επιβολή της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, πόσο μάλλον όταν είναι γνωστό ότι ο εμβολιασμός σαν ιατρική πράξη σύμφωνα με το άρθρο 12 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (ΦΕΚ 287/Α/28.11.2005) δεν επιτρέπεται χωρίς την προηγούμενη συναίνεση του ασθενή.  
 
Κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.