Σελίδες

29 Αυγούστου 2021

Σήμερα εορτάζει ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος ή Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής!

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης
Εmail: theofanis28@gmail.com
Ethikosagwn.blogspot.com 
 
Σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει την Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου! Ο Άγιος ο Ιωάννης ο Πρόδρομος ήταν ο Βαπτιστής του Κυρίου και είναι ο Άγιος που τιμάται περισσότερο στην Ορθόδοξη Ιερά Παράδοση, μετά την Υπεραγία Θεοτόκο!
 
Επιπλέον, θεωρείται προστάτης του ορθόδοξου μοναχισμού! (https://www.monastiria.gr/)! Επίσης, εορτάζει και ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννη Θεολόγου-Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στη Νέα Έφεσο Πιερίας! Χθες τελέστηκε εκεί Πανηγυρικός Εσπερινός!
Άγιε του Θεού πρέσβευε υπέρ κεκοιμημένων από αρχής κόσμου και των ζώντων του κόσμου αυτού!! 
 
Υ.Γ. To παρόν άρθρο το αφιερώνω στη μνήμη του πατέρα μου Θωμά στους αποθανόντες παππούδες μου Βασίλειο Γκατζή και Βασίλειο Μακρυγιάννη, στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή Μακρυγιάννη και Στυλιανή Γκατζή, καθώς και πάππου προς πάππου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.