Σελίδες

30 Ιουλίου 2021

ΚΟΡΩΝΟ-ΑΠΟΡΙΕΣ

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης 
 
- Γιατί από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πανδημία του Covid-19 οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν ασχολήθηκαν με την έρευνα και την ανακάλυψη φαρμάκου, αλλά όλες επέλεξαν την έρευνα, την ανακάλυψη και την προώθηση εμβολίου ανταγωνιζόμενες μάλιστα μεταξύ τους ποια θα το πρωτοκυκλοφορήσει;;;
 
Μήπως επειδή τα φάρμακα αφορούν μόνο σε όσους έχουν νοσήσει ενώ τα εμβόλια αφορούν στο σύνολο του πληθυσμού, πόσο μάλλον όταν (παράνομα) τα καθιστούν υποχρεωτικά και έτσι τα κέρδη των φαρμακοβιομηχάνων είναι απείρως πολλαπλάσια;;;  
 
- Γιατί τα εμβόλια τα καθιστούν υποχρεωτικά ενώ με βάση το ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης 2361 της 27 Ιανουαρίου 2021 που έχει συνυπογράψει και η χώρα μας αναφέρει ότι «ο εμβολιασμός ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πιέζεται πολιτικά, κοινωνικά ή με άλλο τρόπο να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί, ενώ παράλληλα εντέλλονται οι κυβερνήσεις να διασφαλίζουν «ότι κανείς δεν υφίσταται διακρίσεις για το ότι δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία ή επειδή δεν θέλει να εμβολιαστεί».  
 
- Εξ άλλου θα πρέπει να γίνεται γνωστό ότι ο εμβολιασμός σαν ιατρική πράξη σύμφωνα με το άρθρο 12 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (ΦΕΚ 287/Α/28.11.2005) δεν επιτρέπεται χωρίς την προηγούμενη συναίνεση του ασθενή.  
 
- Γιατί το Απρίλιο που μας πέρασε με 3800 κρούσματα, 847 διασωληνώσεις και 92 θανάτους δεν ήταν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός ενώ τώρα με 2972 κρούσματα 3 θανάτους και 125 διασωληνώσεις γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός με την απειλή απολύσεων και κοινωνικής περιθωριοποίησης των ανεμβολίαστων;;  
 
– Γιατί στο Ισραήλ χώρα πρότυπο με μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού εμβολιασμένο βλέπουμε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία από το Ισραήλ, το 75% των νεκρών του Ιουλίου από Covid 19 ήταν εμβολιασμένοι και το 61% όσοι νοσηλεύτηκαν ήταν επίσης εμβολιασμένοι;;;  
 
- Γιατί ζήτησαν και πήραν στην Ελλάδα νομική ασυλία και οι έλληνες λοιμωξιολόγοι, αυτοί που συμμετέχουν στην συμβουλευτική επιτροπή της κυβέρνησης.  
 
- Γιατί ένας ειδικός γιατρός, ένας καταξιωμένος επιστήμονας, να έχει την ανάγκη της νομικής προστασίας και μόνο σ αυτές τις περιπτώσεις λοίμωξης;;;;  
 
Μήπως γιατί φοβάται ότι έχει κάνει λάθος ή γιατί φοβάται ότι δεν είναι σωστές οι αποφάσεις του;; Ή μήπως επειδή οι εισηγήσεις προς την κυβέρνηση για μέτρα που πιθανόν είναι αναποτελεσματικά είναι κατευθυνόμενες και επιβαλλόμενες οπότε αφ ενός πρέπει να απαλλαγεί η κυβέρνηση από το όποιο πολιτικό κόστος με άλλοθι τις εισηγήσεις της επιτροπής και αφ ετέρου τα μέλη της επιτροπής να μη ενοχοποιούνται;;  
 
Και μπορεί τα θύματα από τη λοίμωξη και τις παρενέργειες των εμβολίων να τα βλέπουν οι «αρμόδιοι» και οι «ειδικοί» σαν στατιστικά νούμερα, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και για τις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων αυτών. Είναι ανθρώπινες ζωές, είναι οι άνθρωποί τους που αφήνουν δυσαναπλήρωτο κενό στις οικογένειες τους.  
 
Τέλος μη ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα σχετικά με τον Covid-19 εμβόλια είναι πειραματικά, καθώς ο χρόνος που παρασκευάστηκαν ήταν μόλις 6 με 8 μήνες. Έτσι λοιπόν η περιορισμένη χρονική διάρκεια μελέτης τους τα καθιστούν πειραματικά και για τον λόγο αυτό πήραν άδεια μόνο (και όχι έγκριση καταλληλότητας) για χρήση έκτακτης ανάγκης τόσο από τις ρυθμιστικές αρχές τροφίμων και φαρμάκων διεθνώς, στις ΗΠΑ από την FDA και στην Ευρώπη από την EMA, ενώ οι πολίτες των εθνών ήταν τα πειραματόζωα και είναι τα πειραματόζωα.  
 
Αυτά προς το παρόν. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.