Σελίδες

29 Ιουλίου 2021

Μία από τα ίδια (παντού ακαταδίωκτο για την συμμορία....)

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης
 
Τα ξημερώματα του Σαββάτου κατατέθηκε στη Βουλή το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που αφορά στην Επικουρική Ασφάλιση για τους νέους εργαζόμενους, το οποίο όπως πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ.
 
Υπάρχει όμως κάτι στο νομοσχέδιο που κινεί υποψίες, και αυτό είναι το άρθρο 19 του νομοσχεδίου που αναφέρει ότι: «Τα μέλη του Δ.Σ. δεν έχουν αστική ευθύνη έναντι ιδιωτών για πράξεις που σχετίζονται με την άσκηση των καθηκόντων τους».  
 
Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός με πόση ευκολία και άνεση, τομείς που χαρακτηρίζονται κρίσιμοι και αφορούν διαχείριση πόρων πολιτών ή ταμείων τα αποθεματικά των οποίων προέρχονται από εισφορές πολιτών, αντί να τύχουν της αυστηρής προστασίας τους, χρηστής και εγγυημένης από την πολιτεία διαχείρισης, να απαλλάσσονται οι διαχειριστές τους με νόμο από τις όποιες κακές και επιζήμιες ή άστοχες επιλογές τους.  
 
Ποιοι θα είναι και από ποιον θα διορίζονται τα μέλη του Δ.Σ του ταμείου;;;  
Αν κάποια στιγμή διαπιστωθεί ότι το ταμείο έμεινε χωρίς απόθεμα από κακές επιλογές ποιος θα ευθύνεται;;;  
 
Νομίζω δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη να απαντηθεί το ερώτημα.  
 
Κάτι ανάλογο συνέβη τότε που οι υπεύθυνοι της Τράπεζας της Ελλάδος μετέτρεψαν τα αποθεματικά των ταμείων που τηρούνταν σε μετρητά, σε κρατικά ομόλογα χωρίς την έγκριση των διοικήσεων των ταμείων, που στη συνέχεια κουρεύτηκαν με συνέπεια την αφαίμαξη των ταμείων.  
 
Ο Νόμος 3601 ΦΕΚ 178/1-8-2007 κάλυπτε τις ενέργειες των τραπεζικών στελεχών με το Άρθρο 69 και την παράγραφο 5 που έγραφε επακριβώς ότι «Ο Διοικητής, οι Υποδιοικητές, τα μέλη συλλογικών οργάνων και το εν γένει προσωπικό της Τράπεζας της Ελλάδος δεν ευθύνονται αστικά έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους εντός των κατά τον παρόντα νόμο αρμοδιοτήτων τους, καθώς επίσης εντός των λοιπών αρμοδιοτήτων τις οποίες ασκεί η Τράπεζα της Ελλάδος κατ’ ανάθεση δημόσιας εξουσίας, εκτός εάν τα υπαίτια πρόσωπα βαρύνονται με δόλο».  
 
Η ίδια παράγραφος αναφέρθηκε αυτολεξεί και στον Νόμο 4261, ΦΕΚ 107/ 5-5-2014( που κατήργησε τον προηγούμενο) στο άρθρο 62 και στην παράγραφο 4.  
 
Βλέπουμε λοιπόν με πόση ευκολία νομιμοποιούνται οι όποιες ενδεχομένως έκνομες ενέργειες στελεχών της παράταξης που διαφεντεύει τις τύχες της χώρας, άσχετα αν οι ενέργειες αυτές μπορούν να καταστρέψουν και να εξαθλιώσουν τις ζωές πολιτών, την οικονομία της χώρας, την δημοκρατική της υφή και να δημιουργήσουν καθεστώς πλήρους ανομίας, με την ασυλία που εξασφαλίζουν για τον εαυτό τους κατά τα πρότυπα αυταρχικών και παράνομων καθεστώτων έχοντας συχνά και το σιγοντάρισμα των ΜΜΕ για τις πράξεις τους τα οποία φροντίζουν να «ταΐζουν» για τη στήριξη τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.