Σελίδες

30 Ιουλίου 2021

ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΙΩΝΙΩΣ.

Γράφει η Μαίρη Καρά
 
    Το να είσαι Έλληνας δεν βασίζεται μόνο στην γλώσσα που σκέφτεσαι και μιλάς. Αν ήταν μόνον αυτό, το Ελληνικό Έθνος θα είχε τελειώσει από Αιώνες, όταν οι Έλληνες αναγκάστηκαν να μην μιλούν την γλώσσα τους επί Τουρκοκρατίας και την ξαναμίλησαν μετά την Επανάσταση. ΄Η όταν το Κράτος τους κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους, ή όταν έφυγαν στην διασπορά στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα με την πτώση της Κωνσταντινούπολης, πυροδοτώντας την Αναγέννηση.
 
    Το να είσαι Έλληνας σημαίνει πως αντιλαμβάνεσαι την μεγαλειότητα του ανθρώπινου Νου. Σημαίνει ότι πιστεύεις πως η φύση του ανθρώπου ξεπερνάει την ύλη που τον περιβάλλει. Σημαίνει πως έχεις την δυνατότητα να ξεπεράσεις τα ζωώδη ένστικτα της απληστίας και της ιδιοτέλειας. Σημαίνει πως έχεις την ικανότητα να παραδέχεσαι και να διορθώνεις τα λάθη του και να μην υποτάσσεται σε εχθρικές απειλές δουλοποίησης.  
 
    Η Ελληνικότητα είναι Στάση Ζωής. Η Ελληνικότητα είναι το Φως στην άκρη του τούνελ, είναι Αίμα που χύνεται για το Δίκαιο του ανθρώπου. Είσαι Έλληνας αν ασπάζεσαι ένα Αξιακό πλαίσιο, όπου στο κέντρο του βρίσκεται μόνο ο Άνθρωπος. Δεν δημιουργήσαμε την Δημοκρατία επειδή είμαστε Έλληνες, αλλά είμαστε Έλληνες, επειδή δημιουργήσαμε την Δημοκρατία. Επειδή εμφυσήσαμε τις Αρχές και Αρετές της Δημοκρατικότητας στις αστικές Επαναστάσεις της Ευρώπης και της Αμερικής.  
 
    Επειδή είμαστε Έλληνες, χτίσαμε τα θεμέλια της Επιστήμης. Επειδή είμαστε Έλληνες, νικήσαμε την αιμοσταγή πολεμική μηχανή του τριών Αυτοκρατοριών. Επειδή είμαστε Έλληνες, μεταλαμπαδεύσαμε τον Ανθρωπισμό στην Μεσαιωνική Ευρώπη. Επειδή είμαστε Έλληνες, βάλαμε τα θεμέλια της σκέψης της Φιλοσοφίας, της Αλήθειας και του Δικαίου και τα προσφέραμε με ανωτερότητα στους άλλους λαούς. Επειδή είμαστε Έλληνες, δώσαμε μεγάλη έμφαση στις Ιδέες και στις Έννοιες από ό,τι στην πέτρα και την φωτιά.  
 
    Δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως ο Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός βασίστηκε πάνω στα Φιλοσοφικά θεμέλια της Αριστοτελικής Λογικής και το ανθρωποκεντρικό πολιτικό πλαίσιο της Δημοκρατίας. Δεν είναι τυχαίο που γεννηθήκαμε ΕΛΛΗΝΕΣ!

2 σχόλια:

  1. .............
    ο Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός βασίστηκε πάνω στα Φιλοσοφικά θεμέλια της Αριστοτελικής Λογικής και το ανθρωποκεντρικό πολιτικό πλαίσιο της Δημοκρατίας

    ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΡΑΦΕΙ ...ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΘΕΜΑ Κ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ . !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και εύχομαι μακάρι να είχαμε πολιτικούς που να εκτιμούν τους Αρχαίους Φιλοσόφους μας και να συνεχίζουν το δοξασμένο έργο τους. Δυστυχώς δεν έχουμε Ελληνες πολιτικούς κι εμείς ο λαός αγωνιζόμαστε για να απαλλαγούμε από αυτούς. Μόνο ο Θεός γνωρίζει πότε θα γίνει αυτό. Καλή λευτεριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.