Σελίδες

31 Ιουλίου 2021

Έξυπνη Νανο-θωράκιση… Ξεχάστε ότι ξέρατε για ατσάλι και κέβλαρ

Μια νέα ανακάλυψη έρχεται να ταράξει τα νερά στο πεδίο των θωρακίσεων για τον στρατιώτη του μέλλοντος. Έρευνες του Institute for Soldier Nanotechnologies του αμερικανικού στρατού έδειξαν ότι πολυμερές με ενσωματωμένη νανοτεχνολογία είναι πολύ πιο ανθεκτικό από το ατσάλι και το κέβλαρ.
 
Το νέο υλικό, που θυμίζει δίχτυ, δεν επιτρέπει στα βλήματα να το διαπεράσουν και αποδείχθηκε πολύ πιο αποτελεσματικό από τα παραδοσιακά υλικά κατά τη διάρκεια δοκιμών. Επιστήμονες του Institute for Soldier Nanotechnologies ανέπτυξαν τις πρώτες ίνες με ψηφιακές δυνατότητες. Οι ίνες μπορούν να “αισθανθούν”, να καταγράψουν και να αναλύσουν δραστηριότητα αλληλεπίδρασης επί της στολής όπου έχουν προσαρμοστεί. Η στολή θα μπορεί ακόμα-ακομα να αντιληφθεί αν ο φέρων αυτή στρατιώτης έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και να τον ενημερώνει σχετικά!
 
Ουσιαστικά πρόκειται για έναν “υπολογιστή ινών”… Για την δημιουργία θωρακίσεων το νέο υλικό θα μπορεί να επιστρωθεί σε περισσότερα στρώματα. Μπορεί δε να εκτυπωθεί από εκτυπωτές 3D. Έτσι εύκολα μπορούν να παραχθούν νέου τύπου κράνη και ατομικές θωρακίσεις για τον στρατιώτη του μέλλοντος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.