Σελίδες

28 Ιουλίου 2021

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Γράφει ο Αμφικτύων
 
Είναι σκληρό άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού να καταλήγουν στη φυλακή. Δεν μου επιτρέπεται να ασκήσω κριτική στους δικαστές γιατί αυτοί με βαθιά προσήλωση στο καθήκον εφαρμόζουν τους νόμους που ψηφίζει η λαϊκή αντιπροσωπεία στο Κοινοβούλιο.
 
Με το παρόν σημείωμα θα ήθελα να εκφράσω μερικές απόψεις αναφορικά με την διαφορετική αντίληψη της κοινωνίας για ορισμένα αδικήματα στο παρελθόν και τώρα.
 
Αλλιώς θεωρούσαμε εμείς οι νέοι του 40’ το έγκλημα της σεξουαλικής παρενόχλησης και αλλιώς το αντιμετωπίζουν τώρα. Κανονικά θα έλεγα αν όλες οι γυναίκες της εποχής μας (όσες είναι εν ζωή) κατάγγελλαν τις πράξεις παρενόχλησης που τους κάναμε τότε οι ελάχιστοι τώρα ζώντες θα έπρεπε όλοι οι υπέργηροι να είμαστε φυλακή. Παρενοχλούσαμε τις γυναίκες διότι τότε αυτός ήταν ο τρόπος διασύνδεσης με το ωραίο φύλλο. Φυσικά, τις γυναίκες τις αγαπούσαμε και δεν τις βιάζαμε, διότι η παρθενία τότε ήτο ιερή και συνεπήγετο γάμο. Ούτε τις σκοτώναμε όπως συμβαίνει τώρα. 
 
Τότε οι επαφές γίνονταν στο νυφοπάζαρο κάθε πόλεως τις βραδινές ώρες όπου διακριτικά δίναμε ερωτικά μηνύματα στην κοπέλα της αρεσκείας μας και εκείνη με ανάλογες ματιές ή στιγμιαίες επαφές έδινε την προτίμηση της για συνέχιση του ειδυλλίου ή όχι. 
 
Στο θέατρο από τότε δεν πήγαιναν αρσακειάδες ούτε γυναίκες του κατηχητικού και τα πράγματα ήταν ευκολότερα στους παλαιούς ηθοποιούς να βάλουν στο χέρι μιά νεαρή ηθοποιό. Δεν εννοώ το βιασμό γιατί τον θεωρώ ζωώδη πράξη. 
 
Επομένως, θεωρώ ότι παλαιές πράξεις παρενόχλησης θα πρέπει να κρίνονται με επιείκεια με βάση τις τότε αντιλήψεις και όχι με τα σημερινά αυστηρά κριτήρια της εποχής του διαδικτύου. 
 
Αμφικτύων 
28/7/ 2021 
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών 

1 σχόλιο:

  1. Εγω παλι θεωρω ..........ότι παλαιές πράξεις παρενόχλησης θα πρέπει να κρίνονται ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ.
    ΕΑΝ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ Κ ΛΗΞΟΥΝ Κ ΤΙΣ ΘΥΜΗΘΟΥΝΕ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΠΑΤΑΕΙ Η ΒΑΡΚΑ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ...ΤΟ ΘΥΜΑ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΥΤΗΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ Η ''ΜΟΔΑ '' ΤΟ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ .
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.
    ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ;;; ΣΤΟΜΑ ΕΧΕΙΣ Κ ΜΙΛΑΣ ...ΑΝ ΤΟΥ ΚΑΘΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ! ΤΟΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.