Σελίδες

11 Ιουνίου 2021

Ανοικτή Διαμαρτυρία δύο Ελλήνων συγγραφέων της Κύπρου προς τους κ. κ. Σχοινά και Χριστίδη.

Προς κ.κ. Μαργαρίτη Σχοινά και Πρέσβη Μιχάλη Χριστίδη.
 
Κύριε Σχοινά νομίζω ότι έχετε κάποια προσωπική σοβαρότητα και πολιτική φερεγγυότητα μέχρι σήμερα .... Εάν κάνετε το ατόπημα να συμμετάσχετε σε τουρκικό συνέδριο παρωδία και γκαιμπελικής προπαγάνδας, να είστε βέβαιος ότι θα χάσετε την εκτίμηση των Ελλήνων Κυπρίων και κατά προέκταση όλου του Ελληνισμού.
 
Αν εξαιρέσουμε ότι ο επίσημος προσκεκλημένος των Τούρκων ο υπέρμαχος της διχοτόμησης της Κύπρου Τατάρ είναι το φερέφωνο του νεοσουλτάνου Ερντογάν αγά (επίδοξου ολετήρα Ελλάδας και Κύπρου) και παράνομος Πρόεδρος του ΤΚ Ταταρικού καθεστώτος προσθέτω επίσης ότι μέχρι προ τίνος ήταν υπόδικος και φυγόδικος για τρομερά σκάνδαλα στην Αγγλία ... Αυτόν θα πάτε να ακούσετε;;; Αυτούς τους φίλους θα έχετε πλέον ;;;
 
Μα τέλος πάντων ερωτώ για εσάς τους αξιωματούχους της ΕΕ, αφελείς είστε ή υποτελείς της Τουρκίας, που με ...σχοινιά σας έχει δέσει και σας ρυμουλκεί όπου θέλει ....; Προσέξτε διότι κάποια στιγμή στα βράχια θα σας ρίξει και LATEST UNGUI S IN HERBA.... ΕΝΑ ΦΙΔΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ ...., ΟΤΑΝ ΠΑΤΑΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΧΩΜΑΤΑ ... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΜΑΤΟΒΡΕΚΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΓΕΝΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ...
 
 
Εν θυμώ και πικρία 
 
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ 
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ 
 
Συμφωνώ με όσα με ειλικρίνεια και πόνο έγραψε ο αγαπητός συμπατριώτης μας Αντώνης Αντωνάς και συμπληρώνω. Όσοι είναι Έλληνες στη ψυχή και στο μητρώο οφείλουν να ακολουθήσουν τους Ντόρα Μπακογιάννη και Δημήτρη Αβραμόπουλο και να δηλώσουν απόσυρση της συμμετοχής τους στο φόρουμ αυτό τόσο γιατί το επιβάλει το διεθνές δίκαιο, το ανθρωπιστικό δίκαιο, οι ψυχές των χιλιάδων δολοφονηθέντων συμπατριωτών μας ελλαδιτών και κυπρίων κατά τις δύο βάρβαρες τουρκικές εισβολές του 1974 και η τουρκική κατοχή που συνεχίζεται στη μισή μας πατρίδα Κύπρο, όσο και τα ψηφίσματα 541/1983 και 550/1984 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. 
 
Συγκεκριμένες οι παράγραφοι του 550/84 που τονίζουν ενδεικτικά: 
 
3. “(The Security Council) reiterates the call upon all States not to recognise the purported state of the “Turkish Republic of Northern Cyprus” set up by secessionist acts and calls upon them not to facilitate or in any way assist the aforementioned entity. 
 
4. Calls upon all States to respect the sovereignty , independence, territorial integrity, unity and non-alignment of the Republic of Cyprus…” 
 
(μετάφραση)
3. (Το Συμβούλιο Ασφαλείας) επαναλαμβάνει την έκκληση προς όλα τα κράτη να μην αναγνωρίσουν το δήθεν κράτος της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» που ιδρύθηκε με αποσχιστικές πράξεις και τους καλεί να μην διευκολύνουν ή με οποιονδήποτε τρόπο να βοηθήσουν την προαναφερθείσα οντότητα.

4. Καλεί όλα τα κράτη να σέβονται την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα, την ενότητα και τη διαφωνία (επί του θέματος) της Κυπριακής Δημοκρατίας
 
Ευελπιστούμε να πρυτανεύει ο σεβασμός στην νομιμότητα και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η Κύπρος μας βρίσκεται εδώ και 47 χρόνια υπό τουρκική εισβολή και κατοχή και η επόμενη μαύρη επέτειος είναι κοντά, 20 Ιουλίου 2021.  
 
Φανούλα Αργυρού 
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος/συγγραφέας 
Λονδίνο 11.6.2021 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Την διαμαρτυρία προσυπογράφω κι εγώ ως διαχειριστής του ιστολογίου μας αλλά κυρίως ως Ελληνας πατριώτης.

1 σχόλιο:

 1. Ευχαριστούμε Θάνο. Αυτονόητο ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΆΦΟΥΝ.
  Ελπίζουμε να αναιρεθεί η απόφαση τους για να μην ισχύσει το γνωμικό ...

  "Όποιος μας πρόδωσε, δεν θα μας συγχωρέσει ποτέ για την πράξη του αυτή."
  Nicolás Gómez Dávila

  Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕΙ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.