Σελίδες

5 Μαΐου 2021

ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΕΔΕΙΠΝΙΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ
 
ΞΑΦΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΝ ΟΤΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ, ΕΚΑΝΕ ΡΑΜΑΖΑΝΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.
 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΚΩΣΤΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ "ΚΑΜΠΑΝΑ" ΤΗΣ Ν.Υ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ: "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΤΗΣΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΤΟΥΡΚΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΛΟΜΠΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΤΟΥΤΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΨΕΥΣΘΕΙ. 
 
ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΘΑ ΡΩΤΣΗΣΕΤΕ; Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΗΚΟΟΣ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ. ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΙΔΡΥΜΑ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ.  
 
ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, Ο ΚΑΘΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΧΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΩΣ. ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΕΝΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ, ΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟ ΤΗΣ  
 
Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΟΙΟΝΟΜΙΚΆ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ. 
 
ΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ. 
 
ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΛΛΑΔΙΤΗΣ ΟΥΔΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΛΟΜΠΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΡΑΝΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.  
 
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ(ΝΗΣΙΏΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ) ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΞ ΕΛΛΑΔΟΣ.  
 
Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΚΤΕΘΕΝΤΕΣ ΛΟΓΟΥΣ.  
 
ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ  
5/5/21
 
Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών 
amphiktyon@gmail.com
http://amphiktyon.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.