Σελίδες

5 Μαΐου 2021

Εγκλήματα κατά του πολιτισμού – Οι Τουρκοαζέροι του Αλίεφ ξηλώνουν τρούλους από Αρμένικες εκκλησίες

Αρτσάχ – Ναγκόρνο Καραμπάχ: Όπως μεταδίδει το Zartonk Media, η καταστροφή των αρμενικών θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων, στο κατεχόμενο από τους Αζέρους Σουσί, συνεχίζεται. 
 
Τελευταίο επίτευγμα του καθεστώτος Αλίεφ η αποκαθήλωση του τρούλου του καθεδρικού ναού Γαζαντσετσότς.
Η πολιτισμένη ανθρωπότητα σιωπά μπροστά στα κάθε είδους εγκλήματα του Αζερμπαιτζάν. Ως πότε! 
 
“Καταστρέφουν τη ιστορική κληρονομιά μας, διαγράφουν τα ίχνη μας” αναφέρουν με απόγνωση αρμενικές πηγές στο infognomonpolitics.gr  
 
Σημείωση Infognomonpolitics: Αυτές οι πρακτικές δεν είναι πρωτόγνωρες! Εξάλλου οι Αζέροι έχουν τους καλύτερους… δασκάλους και στα πολιτιστικά εγκλήματα.  
 
Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Τούρκους, οι οποίοι εκτός από την καταστροφή και τη λεηλάτηση ναών ή τη μετατροπή τους σε τζαμιά, έχουν την πρωτοτυπία της αλλαγής του αρχιτεκτονικού τους σχεδίου.  
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ιερός Ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο χωριό Τσίτα των Σουρμένων στον Πόντο, το οποίο σήμερα φέρει την ονομασία Ντιρλίκ. Ο τρούλος της εκκλησίας ξηλώθηκε και αντικαταστάθηκε από κεραμοσκεπή. 
 
Δείτε πως ήταν ο ναός στον Εύξεινο Πόντο πριν και μετά: 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.