Σελίδες

28 Μαΐου 2021

ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΤΕ κ ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

Γράφει ο Αμφικτύων
 
Από τότε που γνώρισα τον εαυτόν μου η Τουρκία ήταν μονίμως εχθρική. Όμως κάθε χρόνο αναβαθμίζει τις διεκδικήσεις της και πάμε στο χειρότερο. Κατά πάγια τακτική χρησιμοποιεί τις συνομιλίες για την προώθηση των διεκδικήσεων της στο Αιγαίο, Δ. Θράκη και Κύπρο και κάθε φορά ξεκινά τον διάλογο από προωθημένες θέσεις, βάζοντας και νέα ζητήματα στην ατζέντα. Επομένως, απορώ με τα λεγόμενα από τα ΜΜΕ ότι οι διμερείς επαφές «κάνουν καλό». Σε ποιόν όμως; Μόνο στην άσπονδη, άφιλη, επεκτατική και ισλαμοφασιστική Τουρκία, η οποία παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Ο διάλογος αυτός είναι εξόχως βλαπτικός διότι:
 
1/ Η Τουρκία δείχνει κακή πίστη και δεν σέβεται τις υπογραφές της (Συνθήκη Λωζάνης κ.α)  
2/ Έρχεται για συνομιλίες με το «casus belli» και απαιτεί την μη επέκταση των Χ.Υ μας στα 12 Ν.Μ, δικαίωμα που απορρέει για κάθε χώρα από το Διεθνές Δίκαιο  
3/ Δηλώνει ότι τα νησιά δεν έχουν ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδα, ακόμη και η Κρήτη και Κύπρος  
4/ Υλοποιεί μονομερώς με έργα τη διχοτόμηση του Αιγαίου στον 25ον μεσημβρινό (ασκήσεις, παραβάσεις FIR Αθηνών- παραβιάσεις εναερίου χώρου των νησιών μας στο Ανατ. Αιγαίο, επίδειξη σημαίας, εμβολισμούς κ.α)  
5/ Υποδαυλίζει τη Μουσουλμανική μειονότητα στη Δ. Θράκη την οποία αναβάθμισε σε «τουρκική εθνότητα» με σκοπό να προωθήσει τη Δ .Θράκη σε οιωνοί «τουρκικό προτεκτοράτο», όπως ενήργησε στην Κύπρο με το 18% των Τ/Κ σε ΤΔΒΚ.  
6/ Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν η Τουρκία είναι στρυμωγμένη και απομονωμένη από τους γείτονες και τις ΗΠΑ, με εξαίρεση το Κατάρ και ορισμένους «εταίρους» μας στη Ε.Ε με προεξάρχουσα τη Γερμανία. Δυστυχώς μας χρησιμοποιεί σαν «βολικό ανόητο» και σαν πλυντήριο των εγκλημάτων της. 
7/ Όταν η κυβέρνηση της γείτονος κατηγορείται από την τουρκική αντιπολίτευση «ναρκοκράτος» και «κράτος μαφία» βουτηγμένο στο έγκλημα, εμείς γιατί είμαστε φοβικοί και αντί να το κρατήσουμε σε απόσταση, όπως όλοι οι γείτονες της , την ενισχύουμε αδυνατίζοντας έτσι την Μεσογειακή Συμμαχία;(Αίγυπτος, Ισραήλ, ΗΑΕ) Την ίδια πολιτική τουρκοποίησης ασκεί δυστυχώς και η Κύπρος.  
 
Κατόπιν των ανωτέρω κ. Δένδια στους 62 γύρους δεν συζητάτε θαλάσσιες ζώνες αλλά την βραδεία παράδοση μας.  
 
Ψάχνουμε να βρούμε κάτι καλό που να προέκυψε από τις συνεχιζόμενες «συνομιλίες-παρωδίες» και αδυνατούμε. Ακόμη και η ροή λαθρομεταναστών συνεχίζεται αμείωτη.  
 
Μήπως φοβόσαστε τυχόν επίθεση; Αυτό είναι το όπλο της Τουρκίας. Όχι ο πόλεμος αλλά η απειλή πολέμου. Οι ηττοπαθείς και φοβικές κυβερνήσεις των Αθηνών παραδίδουν τα πάντα στις διαπραγματεύσεις που κυλάνε συνεχώς σε μιά ατέρμονα συζήτηση παραδόσεως αμαχητί της χώρας. Έτσι κοιμάται ήσυχο το κατεστημένο, κοιμίζει και το λαό με τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και τα έχει καλά με τους Γερμανούς και Αμερικανούς πάτρωνες του. Και να χαθεί σε βάθος ελάχιστων δεκαετιών η Ελλάδα αυτοί είναι διεθνείς πολίτες και τα χρήματα τους είναι εξασφαλισμένα σε εξωτικά νησιά . Αυτή η κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες ενεργούν χωρίς αντιπολίτευση. Ο λαός ανημέρωτος σε πλήρη άγνοια σαν το ποίμνιο βελάζει για λίγο χορτάρι. Χάθηκε η Μακεδονία, τώρα η Θράκη, το Αιγαίο και η Κύπρος, αύριο όλη η Ελλάδα ισλαμοφασιστική. Οι κυβερνώντες δεν φοβούνται το λαό ούτε την ιστορία! Κρίμα στην ένδοξη μας χώρα. Την μεταβάλλουν σε «ισλαμοχώρα».
 
Αμφικτύων  
29/5/ 2021  
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης  
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

1 σχόλιο:

  1. Μου αρεσει που ακομα ψαχνομαστε μπας κ προσπαθουμε με το ''δικαιο'' να σταματησουμε τον επεκτατισμο της χωρας δολοφονου των λαων.
    Ο ''Δενδιας'' κ ο καθε ''Δενδιας'' ενδιδει στις ορεξεις τους, με τροπο κ χωρις κοπο.
    Και μας απαγοητευουν ολοι τους σε ολα τους που εχουμε ''εμπιστευτει''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.