Σελίδες

26 Μαΐου 2021

Οι «ειδικοί» βάζουν «φωτιά» στα πιστοποιητικά εμβολιασμού: «Οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν τον κορωνοϊό»!

Τα σχετικά ρεπορτάζ του pronews.gr επιβεβαιώνει ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι μπορεί να μεταδώσει τον κορωνοϊό κάποιος που είναι εμβολιασμένος κατά της COVID-19.
 
Ενώ τα ίδια είπε και ο ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν να μολυνθούν αναφέροντας πως σύμφωνα με τα δεδομένα των ΗΠΑ 1 στους 100 των ήδη εμβολιασμένων έχουν μολυνθεί ξανά από τον κορωνοϊό ελαφρύτερα. Ωστόσο, ο άνθρωπος που έχει εμβολιαστεί και με τις 2 δόσεις αν νοσήσει θα είναι πολύ ηπιότερα από τον μη εμβολιασμένο.
 
Δηλώσεις που βάζουν «φωτιά» στα πιστοποιητικά εμβολιασμού που ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα οποία απαιτούσε να υιοθετήσει η ΕΕ, καθώς ένας εμβολιασμένος μπορεί κανονικά να μεταδίδει τον ιό και έτσι δεν μπορούν να «δικαιολογηθούν» τα «προνόμια» τα οποία ζητά η «κυβέρνηση λοιμωξιολόγων».  
 
Να τονιστεί εδώ ότι το «πράσινο πιστοποιητικό» της ΕΕ δεν είναι το ίδιο με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς θα το κατέχει και όποιος έχει αρνητικό τεστ, αλλά και όποιος έχει νοσήσει από κορωνοϊό και όχι μόνο οι εμβολιασμένοι, όπως ήθελε η ελληνική κυβέρνηση (διαβάστε σχετικά εδώ).  
 
Συγκεκριμένα ο Α.Δημόπουλος είπε ότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον κορωνοϊό, αλλά σε μικρότερο βαθμό από τους μη εμβολιασμένους, ως εκ τούτου μέχρι να φθάσουμε σε ένα ικανοποιητικό συλλογικό επίπεδο ανοσίας, δεν θα πρέπει να έχουμε διαχωρισμούς στα μέτρα. 
 
Εξέφρασε μιλώντας στον ΑΝΤ1την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι άτομα που ανήκουν στη λεγόμενη «παραγωγική ηλικία» (δηλαδή νεότεροι) σπεύδουν να εμβολιαστούν. 
 
Στόχος, συμπλήρωσε, είναι μέσα στους επόμενους δύο μήνες, να έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, πάνω από το 50% του πληθυσμού. 
 
Με αφορμή την άτυχη 44χρονη από την Κρήτη, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca, ο κ. Δημόπουλος είπε πως «δεν έχουμε την ευχέρεια να πούμε ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε το εμβόλιο της AstraZeneca». Σημείωσε, όμως, ότι κάποιος που παρουσίασε θρομβωτικό επεισόδιο (μία σπάνια ανεπιθύμητη παρενέργεια) μετά το εμβόλιο της AstraZeneca, μπορεί στη 2η δόση να επιλέξει άλλο εμβόλιο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.